Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Všeobecný Sanitář-praxe

Od: gereta odpovědí: 3 změna:

Ahoj,dělám si rekvalifikaci Všeobecného Sanitáře a pětkrát jsem chyběla na výuce,kdy se probírají fakta a takové ty postřehy z praxe,tak se to snažím pomocí všech dostupných prostředků(internetu) dohnat.Může mi někdo poradit,co probíhá v praxi každého sanitáře-všeobecného,nejlépe kdo už to dělá jako práci.Co vše patří do kompetence pomocného ošetřovatele a postřehy,které se nedozvím z učebnic.Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

0x

A copak že jste tolikrát chyběla? ;) Víte, tu práci především musíte CHTÍT dělat. Dělat to jen proto, protože momentálně nic jiného není nejde. Je to jak fyzicky, tak hlavně psychicky náročná práce. Ráno lidi umyjete, vyměníte plínky, upravíte lůžko, pak jedete se snídaní, nakrmíte. Dopoledne se uklízí stolečky, koupelny, krmí diabetici, 2x týdně se koupalo a převlékaly postele. Pak je oběd - rozvoz, krmení, po obědě hygiena, plínky. To samé po večeři kolem 17 hod. Během dne musíte lidem dávat pít, polohovat je (otáčet), pokud někdo zemře, tak ho umýt, sepsat pozůstalost. Atd. atd.

gereta
hodnocení

Aha,takže je to to samé jako pracovník v sociálních službách,akorát,že pečovatelka působí v sociálních pečovatelských domech apod.,zatímco Sanitář dělá ve zdravotnickém zařízení,chyběla jsem kvůli práci.Takže jsem to vystihla,že+manipuluje s hadičkami apod.Je to tak?

marenka*

Jak s kterými. Pegem krmit můžete, tracheu vyčistit také,ale s kapačkou ne. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]