Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výplata nemocenské

Od: alenajanda* odpovědí: 6 změna:

Potřebovala bych poradit. Jsem registrovaná na ÚP a ted zrovna marodím s rukou. Dostanu nějaké peníze za dobu trvání prac.neschopnosti? Děkuji.

doplněno 18.09.10 14:02:

Ale neberu od nikoho nic. Tak nevím.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

0x
Budete brát nemocenskou, podporu Vám pozastaví. Uchazeči o zaměstnání se podpora v nezaměstnanosti neposkytuje také po dobu:pobírání starobního důchodu,pobírání nemocenských dávek,pobírání podpory při rekvalifikaci,po dobu výkonu vazby. plus50.cz/...
Mařenko, není to tak úplně pravda, na nemocenské dávky nevznikne nárok, pokud paní nestihla omarodit do 7 dní po skončení pracovního poměru. Ta informace, kterou jsi podala, platí právě pro případ nemoci v ochranné lhůtě, kdy po dobu výplaty nem.dávek nenáleží podpora v nezam.doplněno 18.09.10 16:04:Jiná situace nastane, onemocní-li uchazeč o zaměstnání (až) po uplynutí ochranné lhůty.Když ochranná lhůta uplynulaVzhledem k tomu, že uchazeč o zaměstnání již nebude mít nárok na poskytování dávek nemocenského pojištění, bude mu po dobu jeho nemoci poskytována podporavnezaměstnanosti, má-li na ni nárok, ale pouze do vyčerpání podpůrčí doby.Uchazeč o zaměstnání je povinen začátek i konec své nemoci (pracovní neschopnosti) oznámit úřadu práce nejpozději do 8 kalendářních dnů.Takže paní by měla mít nárok na podporu, na nemocenské dávky ne.doplněno 18.09.10 18:32:Ještě doplňuji: jestliže tazatelka nedostala nic, jak uvádí, je to možná proto, že uplynula podpůrčí doba (podle věku - do 50 let 5 měsíců) výplaty podpory.
marenka*

Velice děkuji za doplnění, resp. opravu. *palec**pusa*

alenajanda*
hodnocení

Dobrý den já bych chtěla se zeptat na to ,že jsem žádnou podporu nebrala protože jsem mě propustily ve skušební době. A tím pádem neberu žádné dávky. Ani od sociálky nic jsem zadarmo doma.*nevi*Tak nevím jestly mám nárok na tu nemocenskou.

Na nemocenskou by Vám vznikl nárok pouze v případě, že byste stihla onemocnět v tzv. ochranné lhůtě, která je 7 dní po skončení proacovního poměru. Jestli jste onemocněla později, na nem.dávky není nárok.

alenajanda*
hodnocení

Děkuji za odpověd hezký den.Alena

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]