Nejste přihlášen/a.
Poraďte prosím jakou vybrat panenku pro 4letou holčičku. Měla by to být panenka miminko (ideálně velikosti miminka, aby jí bylo i nejmenší dětské oblečení), značek je mnoho - různé baby born, chouchou apod /ty jsou dražší, určitě se platí i za značku/. Nemusí to být panenka s funkcemi (prý jsou dost poruchové), líbí se mi docela panenky čské firmy Hamiro, jen váhám, zda je lepší celoplastová (holčička by mohla asi panenku i vykoupat) nebo s hadrovým tělíčkem (lépe by se dítěti oblékala?). Díky moc, uvítám hlavně praktické zkušenosti s výrobky, které máte doma. Marie
S dnešními panenkami zkušenosti nemám, ale jako dítě jsem si nehrála snad s ničím jiným, tak třeba se moje rada bude hodit. Měla jsem spoustu panenek a mojí nejoblíbenější byla ta, která neměla žádné funkce a vymoženosti - předčila i papací a čůrací Baby born. Je celá gumová, takže jsem ji mohla koupat, brat s sebou do bazénu, do vany. V obličeji není nijak zdobená, vypadá jak miminko, celý tělíčko má dost opravdový. Ostatním se vůbec nelíbila - zvlášť v porovnání s načančanými, mrkajícími panenkami. Ale pro mě byla ta nejlepší Mám ji doteď a je to krásná vzpomínka na dětství. Takže bych být tebou vybírala ne podle značky, funkcí, vzhledu, ale podle opravdovosti.
Moje vnučka si nejraděj hraje s 30 let starým miminem, je to přesně ta velikost na dupačky č.56, má normální krajkovou zavinovačku na děti a klasické látkové pleny nebo pemprsky nejmenší velikost, nejmenší capáčky. Kam se hrabou všechny ty čůrací a mluvící panny. Látkovou nebrat, podle mého je vhodná pro menší děti jak čtyřleté.
Správná panenka nemá mít vůbec žádný výraz. Ten dostane podle nálady dítěte. Ve školce se všichni nejprve vrhly na nové smějící se, nebo plačící panenky, ale rychle je přestaly bavit. Vyhledávaly panenky bez výrazu, s měkkými končetinami, takové, které mohly převlékat, přebalovat, dát jim cumlík, posadit na nočníček, do kočárku, na židličku. Důležité je také dát panence jméno a používat ho. Nemluvit o panence, ale mluvit o třeba o Květušce. Moje dcery, jedna je adeptka na babičku, přesně věděly, když jsem se nedávno zeptala, co se stalo s Andulkou, kde je Ziza (to byl plyšáček lištička, malá neuměla sykavky, ale díky Zize se je naučila velmi rychle), Zlatovláska, Černulka. Byly to členové rodiny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.