Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím posilujete imunitu vy?

Od: hedvicka odpovědí: 19 změna:

Ahoj,

ráda bych založila tuto diskuzi,a bych se podělila o své a vaše zkušenosti ohledně imunitního systému. V podstatě od malinka mám problém. Bývala jsem často nemocná a nic moc mi nepomáhalo. Naštěstí děti nejsou po mě! Vyzkoušela jsem všechno možné i u imunologa jsem byla. Ale nakonec mi stejně ze všeho nejvíc pomohl Wobenzym, který beru už přes deset let. Jak jste na tom vy?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michal958*
hodnocení

0x

ja mel hodne oslabenou imutu z antibiotik, cca rok do em dopovali ant, pak sem selk na imunologii a dostal sem lek s bronchovaxon nechavam si ho psat 3 krat do roka i jako prevecni, jinak jim denen celaskon a hodn zeleniny a nevim co to je chripka nebo nachlazeni. doporucuji teda bromcovaxom me hodne pomohl.

michaela*
hodnocení

Ja jsem zacala mit problemy s imunitou od doby, kdy jsem prodelala mononukleozu. Ted zkosim wobenzym prvni tri mesice a mam dojem, ze mi je podstatne lepe. Jinak jsem stale brala jen nejake preventany, imunoglukany, atd. a ty mi take, alespon castecne pomahaly.

hodnocení

0x

Na Wobenzym nemám dost volných finančních prostředků. A tak, když už lékař dokončí svoje povídání a předepíše léky, zeptám se, co ještě pro sebe já mohu udělat. A slyším vždycky stejnou odpověď.Dostatečně se vyspat, být v klidu a pohodě. Stravovat se lehce, hodně ovoce a zeleniny. Otužovat se. Chodit na procházky a vůbec se dostatečně hýbat. Nezapomenout pít minerálky, džusy, vodu.;) No, co už?! Tak se snažím. Občas mám pocit, že je to všecko málo, tak si koupím Selzink, Pivní kvasnice obohacené nerosty a vitamíny, Rybí tuk v kapslích.*jasne* A neprožívám to, co nemohu změnit.:D

sydon*
hodnocení

0x

Mám velmi dobré zkušenosti s houbou hlívou ústřičnou. Je snadno k dostání čerstvá, ale existuje i spousta preparátů s výtažkem z této houby.

12df
hodnocení

0x

Mám 100% účinný způsob, bohužel většina lidí ho ani nezkusí - je to zimní plavání. První pocit je něco strašnýho. Účinky ale vynikající. Nevíte, co je to nachlazení, mysl je taková mírně povznesená, no musí se to zkusit. Naprostá většina lidí , ale nezkusí, spíš precizně vysvětlí, proč právě oni nemůžou.

Asi nejdrastičtější, ale nejúčinější způsob, klidně mi věřte, já předtím vyzkoušel preparáty možné i nemožné!

Jiří

re*
28.09.10 13:21
hodnocení

0x

česnekem.

pu®
hodnocení

0x

Že by reklamka?... Každopádně jak píše babkazov, pivní kvasnice, a já taky kopřivovým sirupem - doma vyráběným. Zjara jsou kopřivy všude, na 4 litry sirupu jich tolik nepotřebujete a nemusíte pak kupovat třídecovou lahvičku za 70,-, jak jsem nedávno viděla v jakémsi bioobchodě. Je v něm hodně vitamínu C a železa, super pro lidi s nízkým tlakem. No a opět babkazov - vycházky, hýbat se, být v klidu, semtam si odpustit dobrý bůček ;) . To všechno se podepíše...

;) Jen bych chtěla upozornit, že s kopřivami by se to nemělo přehánět. Zvláště lidé s osteoporózou.. Kyselina šťavelová, která je hojně obsažená v kopřivách, odbourává vápník. *slunce*A co takhle Echinacea... garten.cz/...

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Česnek, cibule, pálivé papriky, kysané zelí, tvaroh, bylinky, špek a dietní sádlo se škvarkama! Samozřejmě slivovice a pivo!

binka*

Má pravdu ...pravdomluvný...*palec**smich*

pravdomluvny*

Držím se prostě zásady, že člověk má jíst to, co vyrostlo u něj doma. Pokud možno žádné uměliny a dovážené exotické ovoce. Naši předkové žili také tak a měli mnohem lepší kořínek než my dnes.

imunita

No to bych tak netvrdil. Dříve lidi umírali průměrně v mladším věku než dnes.Na tuberkulozu,na anginu,na neštovice,na dýmějový mor, atd.Osobní hygiena v určitých hist. obdobích byla příšerná. Strava z pohledu zdravé výživy, nic moc.Často byla dlouhá období nedostatku a podvýživy.Bydlelo se často v podstatě se zvířaty.Vyjímkou byla jen šlechta.Ta podvýživou netrpěla.Sebrala kde co a kde komu kdy se jí zachtělo a zblajzla všechno možné, někdy i v neuvěřitelných kombinacích.Veliký plus,oproti dešku, bylo to ,že se sladidlo(cukrová třtina ) nákladně dováželo z dalekých kolonizovaných(uchvácených) uzemí.Často se tehdy sladilo ,mimo jiné, medem.Bílý cukr jako ho známe dnes se masově rozšířil až během 19.stol..Dnes ho sežerem v kdečems.K naší škodě.Já se mu snažím vyhýbat,ale jde to ztuha.*smich* Jinak souhlasím s Vámi,že úhelný kámen imunity je výživa.

amlim*
hodnocení

0x

Měla jsem velmi oslabenou imunitu. Od té doby co používám Nutrilite - přírodní vitaminy a minerály, tak nemarodím.;)

stafan*

Plný souhlas s babkouzov, akorát mi tam schází jeden doplněk stravy, a to je, pořádný hlt domácí slivovice nebo kalvadosu. Naší dědové, jelikož jeli akorát s trakařem nebo koňmi, si tento vitamin dopřaváli hned po ránu, zajedli to kouskem špeku nebo bůčku a vůbec jim nescházel nějaký rybí tuk, wobenzym nebo další chemické sajrajty. Babky sice měly sem tam problémy, poněvaž musely na těchto povozech dopravit znavené dědky celodenním pohybem venku domů, a přitom je podivné, že jejích stížností na plnění manželských povinnosti ze strany svých partnerů , byly minimální, o čemž svědčí npř.10 a více dětí v rodině. Akorát teď je na zvážení, zda blahodárný učinek na vitalitu mužů měl pohyb na zdravém vzduchu, jídlo nebo jiné vlivy, tabletky to každopádně nebyly. Stručně to vyjádřil pravdomluvný, ale sem tam nějaká bokovka,(zatloukat, zatloukat ,zatloukat ...) také utužuje rodinu. Nebo ne ne babky?

durancea*
hodnocení

0x

Dětem dávám sirup na imunitu, třeba rakytníkový je i pro dospělé ... hlíva je fajn, ale považuji ji za dobrou spíš na pročištění organismu obecně, kysané zelí v zimě je taky dobré.

buss
hodnocení

0x

Tož řeknu, jako také kupuju nic, nejsou to léky, není to pokud není průser kontrolované, kolikrát v tom žádné slibované nebylo, prostě kšeft (jak jeden léčitel prodával seno). Myslím, že nedávno také proběhlo, že něco testovali a ... např. i ústní vody. Nehodlám si zapráskat něčím žaludek. A neskákat na reklamu. Když otevřete dnes časopisy, valí se to na vás ze všech stran, jaké máte nemoci, co vám hrozí, co na to máte brát - nečtu, neposlouchám. Když, tak denně jedno pivo, či víno, čaje co roste na zahradě, ovoce, sem tam půlku acylpyrinu když si vzpomenu.
Pravidelný sex, nerozčilovat se moc, když tak to vyřvat (až to na lesy hučí, nebo dnes na jednoho řidiče naplno ať jde do ř..i.), zazpívat si, vyhýbat se lidem co si jen umí stěžovat. Též se vyhýbám lékům na bolest, příčinu to neodstraní (při páteři se stáhnu širokým opaskem). A když by to bylo nutně potřeba, tak to pak už nezabere (když vidím lidi s igelitkama z lékárny, jak to může zpatlané dohromady zabírat?).
Po čtyřech letech na preventivní kontrole, sice už ne I. A, ale relativně zdráv. A meditace, sugesce, než usnu, jak se probudím - jsem zdravý atd.. Hladit si kolena, klouby. Poležet si ve vaně. A pohyb! Kolo, pěškom, brusle, zaběhout, ... Hodně záleží na psychice, člověk nesmí podlehnout okolí, nepoddávat se, nestresovat, nebýt lítostivý, pozitivně, udělat si radost, odměnit se.
Když se podíváte, co lidí invalidních někteří dovedou, více než spousta naprosto zdravých - oni chtějí!

carlos1*
hodnocení

0x

Osvědčený a vyzkoušený doplněk stravy , který má stoprocentní účinek na zvýšení imunity je SELZINK PLUS. Žádný jiný přípravek s podobným složením nemá tyto účinky. Jeho účinek se , ale projeví asi po půl roce. To vás ,ovšem, nesmí odradit. Nesmíte vynechat ani jeden den. Poznáte to při nástupu chřipkové sezony, kdy budou všichni kolem padat, ale vás se to nedotkne. Navíc zjistíte, že vydržíte na slunci nebývale dlouho a nespálíte se i když se nenamažete. Přípravek se jim opravdu podařil dobře namíchat.( A jen pro informaci- nejsem ani lékárník, ani, obchodní zástupce*smich*, jen ho beru asi dvcet roků a ještě jsem neměl chřipku.

buss
hodnocení

0x

Zdá se mi to, že posilování imunity tu již bylo a ta osoba též propagovala wo benzín?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]