Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jizvy-jak se jí zbavit

Od: v odpovědí: 12 změna:

Zdravím všechny,

chtěla jsem se vás zeptat, jak se mám zbavit jizev? Četla jsem spoustu článků, všude píšou, že se jí nelze zbavit na 100%, ale jí míň zviditelnit. Mám několik jizev, jdou docela dost viditelné. Jsou už zahojené, nejsou čerstvé. Už asi měsíc používám Contractubex, ale moc nefunguje. Mohli by jste mi doporučit jiný způsob nebo jinou mast na jizvy? Za dva týdny jedeme k moři a nerada bych byla v plavkách s jizvy.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, zdá se, že již máte o problému dost nastudováno, tak radit nějaké lasery asi nemá ani cenu. Také je to asi na delší léčbu (myslím, ten laser). Snad jedině zvolit na dovolenou jednodílné plavky - pokud Vám to tak vadí a jizvu by to zakrylo. Zdravím!

v
hodnocení

No, bohužel, ani jednodílné plavky nezakryjí. Jizvy jsou na ruce. A hledám hlavně něco, co není finančně náročné. V tomto případě můžu na lasery a podobné věci zapomenout.

abc*
hodnocení

0x

Nefunguje nic :( . Mě se dokonce tvoří keloidy což je ještě horší. Na plastice mi řekli, že je možnost jizvu vyříznout a znovu zašít, ale, že to může dopadnout stejně. Takže mi jen do keloidů píchali injekce což bylo obzvlášť na krku příšerný, ale jizvy mám stále a už to neřeším. Každej holt máme něco.

sadlo
hodnocení

0x

Zdravím, na jizvy je naprosto bezkonkurenční doma vyškvařené vepřové sádlo, jenže 14 dní na to nestačí. Tu radu jsem dostala od primářky na popáleninách, autorem prý byl prof. Borůvka. Já s tím má jen ty nejlepší zkušenosti a nejen já...

v
hodnocení

Dobrý večer,

smím se zeptat, jak dlouho vám trvalo, než to zmizelo? Nemusí to být jen do toho moře, ale prostě, aby to bylo míň viditelné. Měla bych s tím potom problémy.

abc*

Mě sádlo taky doporučili, ale jen na čerstvý jizvy. Bohužel jsem měla problém na jizvy sahat a pak už bylo na sádlo pozdě.

iz*
hodnocení

0x

Jizev se nezbavíš. Časem budou méně výrazné, ale počítej s mnoha lety (nikoliv, dny, týdny či měsíce).

Asi před 45 lety jsem si rozsekla kůži na koleně, po zhojení zbyla asi centimetrová jizvička. Ztrácet se začíná teprve nyní ...

hodnocení

0x

Jizvu na ruce bych nejspíš neřešila...mám kamarádku,která má opravdu velikou jizvu na paži (po požáru) a nijak ji to neubírá na kráse a je to velmi sebevědomá slečna... sama jich mám na těle celkem 5(operace,úraz),ale žádnou v obličeji,pak by to byl asi problém...ikdyž,záleží na tom co chceš na sobě "prezentovat"

v
hodnocení

Myslím si, že v tomto případě to není to nejvhodnější, byla bych radši, kdyby ty jizvy zmizeli.

hodnocení

0x

Takový trochu ujetý nápad: co takhle ty jizvy zakomponovat d tetování? Tedy jestli to za prvé vůbec jde a za ruhé by vám to tetování nevadilo víc než jizva. Taky by to nebylo zrovna nejlevnější.

K tomu sádlu, taky mi to doporučovali za čerstva ve fázi hojení, ale já jako ošklivý fousatý chlap jizvy moc neřeším (i když jsem to sádlo zkoušel, ale ne nějak urputně). V každém případě to musí bít čisté bílé sádlo, žádné solené nebo dokonce škvarkové.

doplněno 07.07.13 12:07:

Omlouvám se, hrůza hrůzoucí. Nebijte to sádlo, nechte ho být.

v
hodnocení

No, na můj věk je tetování ještě brzy. Kromě toho, těch jizev je hodně, takže je potřeba se jich zbavit, kdyby byla jen jedna, neřešila bych to moc, ale ono jich je hrozně hodně...:(

veva*
hodnocení

0x

ahoj ráda se podlím o svou zkušenost měla jsem jizvy na rukach a nohach a rozhodla jsem ses tim bojovat patrala jsem dlouho po internetu až jsem nasla Remescar měl dobré recenze tak jsem se rozhodla že ho vyzkouším a vůbec toho nelituju. Určitě doporučuji vyzkoušet.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]