Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nový partner ještě nevymazal ex z hlavy

Od: laskonka* odpovědí: 12 změna:

Pěkný večer,

jak naznačit novému partnerovi, který zcela evidentně ještě nevymazal svou ex z hlavy, že mi to "vadí", nebo spíše není příjemné (píšou si, volají, pomáhá jí, když si ona vzpomene)..., tak aby mu to docvaklo, ale zároveň, abych nepůsobila jako hysterka?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, naprosto klidně a bez emocí mu ve vhodný okamžik (ne, když přijde utahaný z práce) sdělte, že Vám to prostě vadí. Že jste nyní jeho partnerkou Vy a nepřejete si, aby ho jeho ex neustále obtěžovala. Opravdu klidně, bez výčitek, ječení a házení věcmi:)

Rozumný chlap to pochopí, vůbec rozumný partner se bude snažit vyvarovat toho, co tomu druhému opravdu vadí. Pokud s tím ovšem partner nepřestane, tak bohužel budete muset přistoupit k ultimátu "ona nebo já". Jinak to v této situaci nelze, nejde žít s bývalkou v zádech.

doplněno 08.10.13 19:57:

Ifkali, i když je pravda, že minulost nikdy nikdo nevymaže, tak vztah dvou lidí je stále vztah dvou lidí. Ne třech, ani čtyřech. Jistě, bývalí partneři mohou zlstat dobrými kamarády, což je ovšem povede málokdy, a řekněme si upřímně, většinou takhle bývalky volají proto, protože holt sondují, jak ulovit chlapa zpátky. Pokud si chlap denně píše a volá e svojí ex, tak to prostě není normální a do normálního vztahu by to patřit nemělo. Tiše tomu ustoupit, tolerovat to a trpělivě čekat, až to partnera přejde - to taky nemusí vyjít.

Díkybohu jsem podobnou situaci ještě nezažila, a ani ji zažít nechci.

doplněno 08.10.13 20:08:

Nebo prostě jednou větou - člověk nemá začínat nový vztah, když ještě nemá vyřešený ten předešlý. Pak je to potíž pro všechny zúčastněné.

ifkali*

Martino, musím Vám oponovat ve frázi Bud´ona , nebo já. ---protože to může být jenom v hlavince toho muže , není to pokaždé i ta druhá mimo svazek...

Takže bych ho nechala s nadhledem snít o té jeho předchozí, to přejde.

Proč? Protože pak zbytečně vyvolávám hádky a protože jsem setkala s nejedným takovým co byl ode mně odmítnut, co když se oženil, tak mi ještě sděloval, jak své nastavíjcí řekl a ujasnil ji, že v jeho srdci budu i tak navždy já, ačkoliv jsem ho odmítla, a mě byl volný. Tak proč by se měla jeho současná manželka trápit jeho nenaplněnýma vztahama z minulosti?! Žije pro součastnost a budoucnost .Takže, at´ se nad tím povznese a vytvoří v klidu co nejhezjčí zazemí, než aby se trápila a nimrala s partnerem,co bylo a že se pořád nemůže vyrovnat on s předchozím vztahem, ---to není její problém, jenom ho svým upozorněním a chováním ještě zveličí.

A přeji tazatelce hodně štěstí a intuice s partnerem, a vůbec se netrapte co bylo, Vy jste přítomnost a budoucnost a ta má být svěží a minulost mu nechte.-předejte zbytečným hádkám a budete zbytečně sužovat sama sebe.

ifkali*

Máte pravdu, zde je těžko jednoznačně radit, ale na druhou stranu je fajn, že nastíníme všechny možné variace, páč popravde, stejně nemůžeme poradit ve vztahu stopro , takže reagujte tak a tak, a proto je bezva, že každý něčím přispěje. třeba i zkušeností, radou, názorem. Takže stejně do toho stoprocentně nevidíme a i kdy, tak stejně nemáme dokonalé řešení, jo to jsou ty mezilidské vztahy.

Tolik vztahů, tolik problémů, tolik názorů-- nelze jednoznačně najít ten nejdokonalejší.

martinaa*

To nepochybně;), každý případ je mimořádný a jiný.

Tak snad to tazatelka vyřeší ku prospěchu věci a pak nám písne, jak to dopadlo.

doplněno 08.10.13 20:15:

Jojo, to už záleží na ní.

Pěkný večer i Vám:)

ifkali*

Je, to těžký radit, ale má zde radu i být nad věcí i položit jasnou otázku...a každý má jinou povahu.

Přeji hezký večer

ifkali*

To je ono, dokonalost nám není dána, takže si může myslet, že má a hups do dalšího vztahu---aneb klín se vyráží klínem.

pfpetr*
hodnocení

0x
mohl bych tu napsat roman co se tyce vztahu ale zazil jsem to obracene . Nikdy bych nikomu nevlezl to telefonu a tak kdyz dokoncila psani sms se ji ptam " komu pises?"odpoved byla ze bejvalymu neco potrebuje nutne vyresit a tak ji povydam ok tak si to vyreste kazdopadne my se ted vydime naposled tak se na me jeste podivej protoze se s nikym delit nebudu . Odlozila tel a byl klid on ji jeste dost casto psal ale ona uz mu neodpovydala aspon teda ne prede mnou . Vyreste to taky tak , jinak to nema cenu
ifkali*

To jste ji položil nůž na krk, bud´ já nebo on, nebudu se dělit...o co?Je snad věc?...víte, že jste ji nenechal se svobodně se rozhodnout? To je bumerang, co jste učinil.

pfpetr*
naopak mela moznost se rozhodnout bumerang urcite ne ted uz je to 4roky a jsme manzele

ifkali*
hodnocení

0x

(píšou si, volají, pomáhá jí, když si ona vzpomene)...Píšete, ale to znamená, že o nej stojí, nebo, že ho nutně miluje, jenom ho asi trošku využívá, nebo lituje, nevím...jedno z toho.
S tím nic nenaděláte, vy máte jedinečnou možnost upoutat sama sebou, a zaujmout ho více, pokud´ ho milujete, dejte mu zázemí a vše k tomu, muž více nepotřebuje, než uznání, lásku, pochopení a tolerantnost jo pak taky to praní a dobré jídlo a deset minut ticha, když přijde z práce- a máte lásku a vztah na celý život.

culdabulda1*
hodnocení

0x

pro "laskonka"

- spíše pro Vašeho partnera - člověk by neměl začínat nový vztah - jako "truc-vztah" - - myslím, že to nikdy nebude fungovat - a včas to skončete. Jenom moje zkušenost. Marcela.

ifkali*

To je pravda, já jsem taky ted´ těsně po rozchodu, teda jsem vdaná, ale máme dohodu, že děti nic nepoznají a vyměníme si pouze provozní informace a taky bych asi bez rozmyslu a ve trucu vlítla do dalšího vztahu--nějradějí, páč samota je na prd...a navíc , žít takhle taky, ale děti...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]