Smažení řízku vs pěnivý olej

Od: Datum: 20.07.13 19:25 odpovědí: 8 změna: 21.07.13 09:38

Má prosím někdo tip na smažení řízku aby olej tak moc nepěnil při smažení.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: wamp®
Datum: 20.07.13 19:28
avatar

Prosím ;)http://cs.wikipedia.org/wiki/Sma%C5%BEen%C3%AD Jinak ještě přidávám kolečka mrkve,aby se omastek nepřipaloval.

Od: bmbx®
Datum: 20.07.13 19:30
Smažit na sádle, je i chutnejsi. Navíc živočišné tuky obsahují antialergeny, proto je je dnes mnoho alergii, cpeme se jen rostlinymi tuky.
Od: olaf71*
Datum: 20.07.13 19:39

obalený řízek se vkládá do rozpáleného nepřepáleného oleje oleje vhodného pro teplou kuchyni,tzn. že snese teploty pro smažení

Datum: 20.07.13 19:42
avatar

Na pánvi smažím na sádle s kouskem ztuženého tuku ale nejraděj máme řízky z fritézy, mě nic u řízků nepění ale pění olej ve fritéze když smažím koblihy.

Datum: 20.07.13 19:48
avatar
Udělej ty řizky na sadle idealně domacim a nebude vam pěnit nic a pochutnate si!
Od: uska®
Datum: 20.07.13 19:49

Smažím na pánvi na oleji s přídavkem lžíce sádla nebo 100% tuku. Nic nepění a olej se tam moc nepřepaluje.

Datum: 20.07.13 22:00
avatar

Ahoj,já smažím takto...používám zásadně svou strouhanku,klidně si ji udělám z den,nebo dva dny starých rohlíků v robotu,nechám proschnout...maso,vlastně už připravené řízky mám před smažením vyndané z chladničky,aby nebyly studené,těsně před obalováním je důkladně osuším,osolím,opepřím...pak následuje polohrubá mouka,kterou na maso pěkně přitlačím,pak protáhnu dobře rozšlehaným vejcem a pak zlehka do čerstvé strouhanky,vkládám do větší vrstvy horkého oleje,určeného ke smažení,ale ne úplně moc horkého,chce to cit, aby se maso smažilo pozvolna,ale zase ne moc rychle... nevkládám víc řízkú najednou,aby se olej rychle neschladil,pak nechám na ubrousku krátce odsát přebytečný tuk.Nikdy mi to nepěnilo,řízečky pěkně křupou.:)

Datum: 21.07.13 09:38
avatar

To všechno, co píšou přede mnou, je pravda. Ale není olej jako olej. Tatáž značka smaží někdy dorůžova a jiná láhev dohněda a kouří. Je to tentýž výrobek, téhož výrobce, jen jiná šarže. Jeden olej smrdí a tentýž, jiná láhev je v pohodě. Někdy pění, nekdy ne. A taky jsem si všimla, že stačí dobře neumytá pánev a olej se chová úplně jinak. ;) Se sádlem asi máte všichni pravdu. Sádlo doma mám, dokonce i sama sobě doma vyškvařené, ale nerada na něm smažím. Bez důvodů, nerada. A pění také.

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.