Nejste přihlášen/a.
Má prosím někdo tip na smažení řízku aby olej tak moc nepěnil při smažení.
Ahoj,já smažím takto...používám zásadně svou strouhanku,klidně si ji udělám z den,nebo dva dny starých rohlíků v robotu,nechám proschnout...maso,vlastně už připravené řízky mám před smažením vyndané z chladničky,aby nebyly studené,těsně před obalováním je důkladně osuším,osolím,opepřím...pak následuje polohrubá mouka,kterou na maso pěkně přitlačím,pak protáhnu dobře rozšlehaným vejcem a pak zlehka do čerstvé strouhanky,vkládám do větší vrstvy horkého oleje,určeného ke smažení,ale ne úplně moc horkého,chce to cit, aby se maso smažilo pozvolna,ale zase ne moc rychle... nevkládám víc řízkú najednou,aby se olej rychle neschladil,pak nechám na ubrousku krátce odsát přebytečný tuk.Nikdy mi to nepěnilo,řízečky pěkně křupou.
To všechno, co píšou přede mnou, je pravda. Ale není olej jako olej. Tatáž značka smaží někdy dorůžova a jiná láhev dohněda a kouří. Je to tentýž výrobek, téhož výrobce, jen jiná šarže. Jeden olej smrdí a tentýž, jiná láhev je v pohodě. Někdy pění, nekdy ne. A taky jsem si všimla, že stačí dobře neumytá pánev a olej se chová úplně jinak. Se sádlem asi máte všichni pravdu. Sádlo doma mám, dokonce i sama sobě doma vyškvařené, ale nerada na něm smažím. Bez důvodů, nerada. A pění také.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.