Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tip na výlet - Slezsko, Polsko, Slovensko

Od: tojejedno* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, jsem na služebce, ale mám teď pár dnů volno a tak hledám tip na zajímavý výlet. Moc to tady neznám. Nacházím se ve městě Třinec na severní moravě. Mělo by to být max. 100 km po okolí, autem a je jedno jestli ČR, Polsko nebo Slovensko. Už mám vyhlídnuty Janošíkovy diery. Ale hledám něco na další dny? Něco přírodního, zříceniny, zajímavé útvary, rozhledny atd. Muzea a město obecně mě moc nezajímá. Díky za tipy

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Pokud jde o přírodu, tak v Beskydech, Javorníkách nebo Fatrách - v zásadě neuděláš chybu nikde... Takže kukni na mapu a vyber si trasy, které ti obtížností vyhovují a nebudou ti činit problémy dopravní obslužností.

BTW - Diery - pouze Diery a nebo výlet spojíš s Malým/Velkým Rozsutcom a nebo dokonce pokračuješ třeba na Stoh, Chleb, Kriváň?

beri49*

Naprosto souhlasím, ono záleží, co od toho očekáváš dle tvých schopností. Slovensko má výhodu, že se domluvíš, i ceny jsou zajímavé. Několikrát jsem byl v Zázrivej, dříve to byla "predel světa*cert*" (brartia Slováci, prepáčtě!). Dnes je to super výroba chutných origunál korbáčikov, ale hlavně východisko na tůry do Malej Fatry - již výše zmíněné - Jánošíkové díery, oba Rozsuťce, nebo Vrátna dolina s Chlebom či výstup na Velký Kriváň - samé super místa *smich* Milujem a budem sa vždy vracať. Ujo u Moravy ;)

pt®
hodnocení

0x

Navštivte Rožnov pod radhoštěm a tamní Skanzen - muzeum v přírodě, ochutnáte místní "frgály" a jiné pochoutky. Také můžete vystoupit na horu Radhošť. Hezky je také ve Valašském Meziříčí, je tam velký park a zámek s muzejními exponáty. Taky je hezky na Bystřičce přehradě, půjčit si loďku a projet se. Tak hezkou dovolenou. - pt

kristyn3*
hodnocení

0x

Dobrý den, jsem z okolí třeince. Určitě bych doporučila vrch Javorový hned vedle, pak rozhlednu Čantoryji ( v obou případech tam vede lanovka) ,rozhlednu Chlebovice nebo jsou pěkné jsou vápenné pece ve Vendryni. Jinak kdyby ještě nějáké kopečky, tak doporučuji: Filipka (Hrádek nad Olší), Gírová, Kamenitý, Lysá hora, Prašivá, Godula ...= všude jsou turistické chaty.

hodnocení

0x

doporučuju solný důl ve wieliczce v polsku nádhera z třince je to asi 140 km, je to u Krakowa krakow je také pěkné starobylé město, nebo mosty u jablunkova bobová dráha

kubinos*
hodnocení

0x

Ahoj, nenavrhuju asi nic revolučního, ale pokud máš rád ZOO, tak doporučuju stavit se Olomouce-to je moje oblíbená. Pochopitelně, metropole Hané stojí za řádnou prohlídku taktéž!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]