Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Horká koupel na nastydnutí ala chřipka

Od: herena* odpovědí: 7 změna:

Ahoj,jsem nastydlá a mám chuť si udělat horkou koupel,slyšela jsem,že se to nedoporučuje,tak mě zajímají vaše názory.Tim nastydnutim myslim to,že mám rýmu,bolí mě znatelně v krku,občas kašlu,typické příznaky chřipky,tak co mi poradíte?Díky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

0x

Hereno, pokud nemáte horečky, tak si klidně koupel dopřejte a dejte si do ní 1 kg kuchyňské soli. PT /stařenka/

lucinkaf*
hodnocení

0x

klidně bych si koupel dala, nejlépe s přídavkem lázeňské soli nebo nějakým olejíčkem, mentolovým, eukalyptovým, levandulovým nebo tak. Ale pak se pořádně obléct nebo do postele, žádné lítání nahá po baráku*ua*

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den, to nahřívání asi nebude až tak dobré. Může Vám naráz vyletět vysoká horečka. Spíš něco na bolest v krku - vymačkaná šťáva z citronu, do toho sůl (není to pak tak kyselé) a vypít. Nebo kloktat citronovou šťávu. Na kašel snad je dobrá cibule (šťáva) a med.

marenka*
hodnocení

0x

Já bych tu koupel neriskovala doma sama. Může se Vám udělat mdlo a nedovoláte se pomoci. Když už budete mít někoho doma, nedoporučuje se mít horkou vodu na a nad úrovní srdce.

lidus*
hodnocení

0x

Kdybych se naložila s bolestí v krku do horké vany tak to patrně nepřežiju. Moje zkušenost je-malá bolest krku = hodně zmrzliny a na větší zase slivovice.

hodnocení

0x

Takže jsou tu protichůdné názory... já se přikláním k teplé koupeli, mívala jsem s tím dobré zkušenosti: nahřát se (ne až k mrtvici *smich*), vylézt z vany, mít uvařený půllitr čaje, sníst 2 acylpyriny a zalézt do postele. Ráno jsem byla jako znovuzrozená. Ale je pravda, že to jsem byla mladá (tak do 35 let). Dnes už by mi asi můj tlak nepoděkoval.

malvinka*

A po koupeli 1/4 litru svařáku 3 zopakovat, pěkně zahřát v peřinách. jednou jsem to taky provozovala, byl to nářez, ale pomohlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]