Nejste přihlášen/a.
Je mi 41 let. Za těch víc jak 20 let co chodím do práce jsem z 90% dělala vždy s muži. Teď poprvé dělám v čistě ženským kolektivu a nějak nemůžu zapadnout. Aspoň to teda tak cítím. Nechci odejít, protože s prací jsem spokojená, ale nevím jak na ty baby . Jsme tam tři nový, takže mluvím víceméně jen s nimi, ale to taky jen málo, protože děláme na směny a potkáváme se sem tam. S těma "starýma" prostě nevím... Skoro všechny si tykají ať je jim dvacet nebo padesát a já jsem skoro pro všechny neustále paní X. Možná je to tím, že si je nechci pustit moc k tělu, takže tykání nenabízím a přijala jsem jej jen od tří starších kolegyň. Neustále si něco šuškají, pomlouvají naši vedoucí jaká je to potvora / mmch. já s ní za 3 měsíce neměla a ni jeden konflikt a vycházím s ní ok / a neustále drbou. Taky skoro všechny kouří, takže v době přestávky jsou v kuřárně kam se mi prostě se svačinou nechce. Další věc je, že vedoucí teď odchází a zaučuje svou nástupkyni, která je jedna z nich, takže ji všechny lezou do zadku. Zkuste mi prosím poradit.
Pokud je to větší ženský kolektiv, tak se časem vytříbí, s kým si budete rozumět více a s kým méně. Pořád lepší než kdybyste přišla tam, kde jsou jen dvě ženské, to nedělá moc dobrotu, ale zvyknete si, hlavně, když Vám vyhovuje práce. - pt
Za mych mladych let jsme měli kolektiv okej at jsem pracovala kdekolivMěli jsme MDŽ.PO PRÁCI JSME CHODÍVALI DO RESTAURACE,slavili jsme narozeniny a bylo veselo.Před X lety jsem nastoupila jako uklizečka do supermarketu na zkrácený uvazek.Doma jsem věčně brečela a nemohla jsem zapadnout.prodavačky měly na uklizečky takovy názor že jsou to podřadný ženský a zezačátku jsem poslouchala jaky jsou to zlodějky.Přitom zpronevěřovaly peníze na pokladnách a kradli jak mohli Na vedoucí oddělení jsem jednou ječela že se ke mě tak chovat nebude a měla jsem od ní pokoj.Pak byla ke mě jak med.Nakonec jsem zapadla ale stálo mě to velké usilí.Hlavně nechtěj byt s každym kamarádka a neponižuj se ,hlavu nos spříma a hrdě a před nikým se neponižuj.Časem se to podá a to že se pomlouvají to vždy bylo a vždy bude.Když príjdeš do práce mile pozdrav a nahlas aby tě slyšely i když na to nebudeš mít náladu.Přeji ti pevné nervy.
Ženský kolektiv je opravdu jedna z nejhorších možností kolektivu. Vím jak bývalá manželka pořád doma řešila, co kdo řekl, co kdo dělá doma aj. Hodně se tam dá na to, jak je kdo dlouho v práci. Ty mladé... /i když věkem starší/ přece nic ještě neumí, mi je strčíme s přehledem do kapsy. Nebudete to mít lehké, ale nesmíte se nechat.
práce v ženském kolektivu je opravdu těžká ...ony tam jsou déle, takže máte v podstatě 2 možnosti - dát se k nim a pěstovat anální alpinismus nebo prostě vyčuhovat z řady...což nemusí být špatná volba, pokud kolegyně k práci zrovna nepotřebujete a děláte si svoje...osobně bych se nerada zaplétala do jejich nesvárů a drbů
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.