Nejste přihlášen/a.
Trochu blbej dotaz, navíc se nudím , ale co :D . Zajímalo by mě jak jsou na tom ostatní, jak si pamatujete věci co si neopakujete? Já nemám problém se naučit na nějakej předmět a pak dostat dobrou známku (jen překonat tu lenost k učení..), jen to prostě třeba za týden zapomenu, teď jsem si vzpoměl na jedno zkoušení z fyziky, úplně jsem se to našprtil a teď.. vůbec a vůbec nevím co tam bylo. Ale třeba přečtené knížky na maturitu si pamatuju dobře. Co vy?
Ooženil se starý osmdesátiletý lord s dvacetiletou lady. O svatební noci se ve své ložnici připravuje na splnění manželské povinnosti. Vejde do ložnicé své mladičké choti a vášnivě ji uspokojí a spanile odchází. Za hodinu opět přijde ke své novomanželce a opět ji uspokojí. Tak se to stane ještě třikrát a mladá lady když konečně popadne dech povídá " tedy lorde, vy máte ale apetit, tolikrát za noc mne uspokojit, to nezvládl ani můj milenec" Lord se zamyslí a povídá " Já už tu dnes byl?"
Lidičky zlatí, vy jste to otočili. Alzheimer nám schovává věci.
Na druhou stranu je to dobře, že ty pány neznáte. Až je poznáme, tak bude hůř.
michal, krátkodobá paměť je opravdu krátkodobá. Co se člověk rychle a bez nějakého důkladného zažití naučí, to také rychle zapomene. Navíc před zkouškama je člověk ve stresu, a stres má na krátkodobou paměť velký vliv. Negativní. Když budete učivo procvičovat a soustavně opakovat , třeba v kontextu s jinými poznatky, pospojuje se Vás mnohem rychleji a uloží do dlouhodobé paměti. Tam leží i zážitky z dětství i např. Vámi přečtené knížky. Ty jste nešprtal, ty jste vnímal . A co já? Joj, já si těžko vzpomenu, co jsem měla dneska k snídani. Konečná je , když si nevzpomenu pro co vlastně do té skříně jdu ...Ale co se dělo před x lety , to vím dobře .Karina
Když jsem byla mladá, tak šlo učení snadno. Čím jsem starší tím méně si pamatuju ale zato si vybavím spousty básní ze základní školy a to dokonce i v Ruštině. Manžel studoval druhou VŠ po čtyřicítce, povím vám byla to muka a čím je starší tím častěj vypráví příběhy z vojny o kterých nikdy nemluvil.
Já nikdy neuměl memorovat. To nesnášeli všechny učitelky ve škole... abych se něco naučil, musel jsem to nejdřív pochopit a poznat ze všech stran a pak to zůstane v hlavě, ale pamatovat si slovo od slova to ne. Krátkodobou pamět mám úplně v háji.
Nedávno jsem jel někam daleko autem a spltl jsem si směr. A když jsem vysvětloval kolegovi kde jsem, tak jsem mu nedokázal říct jméno vesnice do které jsme před minutou vjel. Ale jisté je jedno, už v těch končinách nikdy nezabloudím, protože jsem tu cestu poznal tím, že jsem musel přemýšlet o směru a možnostech jak z tama ven.
No tak má nynější paměť je úplně v háji. Co si nenapíšu, nevim. Za deset let mi natáhnou šňůrku do práce a do obchodu, abych vůbec trefila.
Jinak učivo jsem si vždycky pamatovala dobře podle barev. Ohromně mi pomáhaly zvýrazňovače, vždycky jsem si vybavila otázku pod červenou barvou v půlce stránky. Takhle to mám třeba i u jmen. Nevím jak se člověk, za kterým jdu, jmenuje, ale vím přesně, třeba v paneláku, kde má zvonek.
Ve škole jsem si nikdy nezapamatovala vzoreček do doby, dokud jsem si nepředstavila jak vůbec ten vzoreček vznikl, z čeho.(ale to je pak už navěky) Slovní úlohy jsem si musela namalovat.
Dobrý večer, pročítám si zdejší diskusi a některé nicky jsou mi povědomé. Poradíte mi prosím, kde se nacházím, děkuji /stařenka/
Nikdy jsem se neučil a také to nedoporučuji nikomu koho učím, aby se učil systémem našprtat se. Vždy se učím systémem pochopím to, a půlku si již pamatuji. Ten zbytek už je opravdu jen ( bohužel to tak je ) se o našprtání. Je ale rozdíl zda se šprtáte celou látku, nebo jen detaily, vzorce, nebo třeba posloupnosti. Například, když se mám naučit ( budu teoretizovat ), že věci se mají pohybovat tak a tak, v závislostech na určitých fyzických okolnostem, musím pochopit jak tyhle závislosti fungují a proč se pohybují. To že je pokaždé jiné zda je ona fizikální veličina červená, modrá nebo růžová se už našprtáte. Ale pokud jste pochopili základ, tak zbytek už je sranda. Výhodou tohohle naučení se, je že si tuhle přesně danou skutečnost dokážete vybavit třeba i za 25 let. Pokud se ale našprtáte všechno, zapomenete to, jak říkáte "do týdne". Níkdy jsem se neučil šprtáním, a dodnes si pamatuji vše co jsme se kdy učili, a skoro vše co nám kdy který učitel řekl. Protože jsem to chápal. Naopak jsou předměty, třeba ze základky, kde jste se museli doslova našprtat, co se kde ve kterém městě vyrábé. Z toho si nepamatuji nic. Ale technologické postupy, si pamatuji, protože jsem se je snažil pochopit. Zkuste to také tak
heh, první věta měla začít slovy .. Nikdy jsme se nešprtal ... omlouvám se )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.