Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poslala jsem peníze na špatný účet - co dělat

Od: macik1 odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,
potřebuj poradit.Poslala jsem nájemné ve výši 9500kč trvalým příkazem na cizí účet,který s mím štěstím musel existovat.V bance jsem posílala 2výzvy o navrácení peněz,ale klientka účtu vše ignoruje.Budu se muset soudit,ale nevím co mám dělat nikdy jsem se s nikým nesoudila.Jak mám postupovat dál?
Banka mi info o klientovi jdá,ale za 1000kč+20%dph.Což si nemůžu dovolit.
Díky této situaci mě chce majitel bytu kde bydlím vyhodit i přes to,že dostal z banky potvrzení o tom že jsem peníze odeslala a je to v řešení.Může mě vyhodit,když dostal potvrzení?
Děkuji Mráčková

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den - zkuste se mrknout na penize.cz/... . Tam je tento problém docela dobře popsán. Třeba Vám to pomůže...

macik1
hodnocení

(Odmítá-li vám příjemce platbu vrátit i po tom, kdy jste jej kontaktovali přímo, nezbývá vám než peníze vymáhat soudní cestou.)

Na této stránce jsem už byla.Mě nezbývá nic než se soudit,ale nevím kam jít co sebou aj...věci.Prý mě u soudu může zastupovat kdokoli je to tak?

karina*

Macik1 u soudu vás může zastupovat kdokoliv, ale měl by mít alespoň průměrnou povědomost o Občanském zákoníku a dalších souvisejících zákonech a předpisech. Takže paní Vomáčkovou z 2. patra si tam neberte, i když umí všem všechno dobře vytmavit *smich*. A myslím, že tohle u soudu zvádnete sama, bez advokáta. Kar.

marenka*
hodnocení

0x

A policii by banka to info nedala? Jde tady patrně o neoprávněné obohacení, tak by s tím policii mohla pohnout. *nevi* Ono tu tisícovku opravdu nemůžete někde sehnat, půjčit si od někoho známého? Zas tak moc to není. Za další: co to máte za majitele, že při jednom prodlení Vás chce hned vyhodit?

macik1
hodnocení

No on je v poho,ale jeho paní to má nestarost a je to pěkná fůrie.

macik1
hodnocení

Ano je to neoprávněné obohacování a podle zákona bych měla soud vyhrát,ale znáte dnešní zákony a průběhy.Já jsem na podpoře a jsem ráda,že mi aspoň něco dají a zbytek sháním,abych mohla bydlet.

No na policii se asi vydám nic jiného mi nezbyde.

marenka*

Na policii Vám poradí zdarma a myslím si, že pokud si milou paní nebo pána pozvou na služebnu k podání vysvětlení, tak to zabere. ;)

macik1
hodnocení

no myslím,že by to mělo zabrat zkusím se na to optat přímo policie a uvidím.Moc děkuji

karina*
hodnocení

0x

macik1, jděte do banky. Tedˇjsem nedávno četla , že u ČSOB lze v takovémhle případě jvyplnit jakýsi formulář. Nevím jakou banku máte, ale možná to má víc bank. Potejte se v té vaší.. Karina

doplněno 08.09.10 14:29:

Našla jsem to . K.

Dotaz:

Jak mohu získat zpět platbu z mého účtu, kterou jsem odeslal na špatné číslo účtu příjemce v rámci tuzemského korunového platebního styku?

Odpověď:

Se žádostí o vrácení platby se obrátíte na pobočku ČSOB, kde vyplníte a podepíšete písemnou žádost.

macik1
hodnocení

No já mám Ge Money,ale já už jsem tam byla 2krát.Sepisovali jsme požadavek o navrácení peněz,ale klientka špatného účtu nereaguje.

karina*

A to se nemůže GE domluvit s bankou té klientky a ty neníze prostě stáhnout zpět? Možná už je vybrala a na účtu tedy nic není. Co vám tedy poradily v GE? S tímhle přeci banky musí mít zkušenosti, nejste zdaleka první ani poslední komu se to přihodilo. Jít na soud mě připadá jako poslední možnost. O peníze nepřijdete, ale vám běží čas a soudy pracují pomalu. K.

macik1
hodnocení

Ano plně souhlasím,ale v bance mi řekli že udělali co mohli a víc je na mě a mám paní podat k soudu.Prakticky se nedá nic dělat.peníze ovšem utratila a udělala si Vánoce.A já teď budu na ulici.

karina*

To je nešťasná situace, zkuste se domluvit s majeteli bytu na splátkovém kalednáři chybně zaslané platby. Ty peníze zcela jistě vysoudíte zpět. Teď je tak je hlavní udržet si bydlení. Kar.

eulalie*

Dobrý den, asi Vám nezbývá nic jiného než k soudu jít. A na to, že osoba nevrátila přes výzvu peníze, je přece v zákoníku paragraf - obohacování. Ona na to neměla právo. A pozor - je to přes 9 tisíc korun, takže by to možná už mohlo být kvalifikováno jako trestný čin. I když zaplatíte soudní poplatky, tak ve své žalobě se přeci také může domáhat zaplacení všech výdajů s touto žalobou. Banka asi pro Vás více udělat nemůže, protože to ona nezavinila. Zkuste to vysvětlit bytnému či jak se to říká.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]