Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuj poradit.Poslala jsem nájemné ve výši 9500kč trvalým příkazem na cizí účet,který s mím štěstím musel existovat.V bance jsem posílala 2výzvy o navrácení peněz,ale klientka účtu vše ignoruje.Budu se muset soudit,ale nevím co mám dělat nikdy jsem se s nikým nesoudila.Jak mám postupovat dál?
Banka mi info o klientovi jdá,ale za 1000kč+20%dph.Což si nemůžu dovolit.
Díky této situaci mě chce majitel bytu kde bydlím vyhodit i přes to,že dostal z banky potvrzení o tom že jsem peníze odeslala a je to v řešení.Může mě vyhodit,když dostal potvrzení?
Děkuji Mráčková
Dobrý den - zkuste se mrknout na penize.cz/... . Tam je tento problém docela dobře popsán. Třeba Vám to pomůže...
(Odmítá-li vám příjemce platbu vrátit i po tom, kdy jste jej kontaktovali přímo, nezbývá vám než peníze vymáhat soudní cestou.)
Na této stránce jsem už byla.Mě nezbývá nic než se soudit,ale nevím kam jít co sebou aj...věci.Prý mě u soudu může zastupovat kdokoli je to tak?
Macik1 u soudu vás může zastupovat kdokoliv, ale měl by mít alespoň průměrnou povědomost o Občanském zákoníku a dalších souvisejících zákonech a předpisech. Takže paní Vomáčkovou z 2. patra si tam neberte, i když umí všem všechno dobře vytmavit . A myslím, že tohle u soudu zvádnete sama, bez advokáta. Kar.
A policii by banka to info nedala? Jde tady patrně o neoprávněné obohacení, tak by s tím policii mohla pohnout. Ono tu tisícovku opravdu nemůžete někde sehnat, půjčit si od někoho známého? Zas tak moc to není. Za další: co to máte za majitele, že při jednom prodlení Vás chce hned vyhodit?
Ano je to neoprávněné obohacování a podle zákona bych měla soud vyhrát,ale znáte dnešní zákony a průběhy.Já jsem na podpoře a jsem ráda,že mi aspoň něco dají a zbytek sháním,abych mohla bydlet.
No na policii se asi vydám nic jiného mi nezbyde.
macik1, jděte do banky. Tedˇjsem nedávno četla , že u ČSOB lze v takovémhle případě jvyplnit jakýsi formulář. Nevím jakou banku máte, ale možná to má víc bank. Potejte se v té vaší.. Karina
doplněno 08.09.10 14:29:Našla jsem to . K.
Dotaz:
Jak mohu získat zpět platbu z mého účtu, kterou jsem odeslal na špatné číslo účtu příjemce v rámci tuzemského korunového platebního styku?
Odpověď:
Se žádostí o vrácení platby se obrátíte na pobočku ČSOB, kde vyplníte a podepíšete písemnou žádost.
No já mám Ge Money,ale já už jsem tam byla 2krát.Sepisovali jsme požadavek o navrácení peněz,ale klientka špatného účtu nereaguje.
A to se nemůže GE domluvit s bankou té klientky a ty neníze prostě stáhnout zpět? Možná už je vybrala a na účtu tedy nic není. Co vám tedy poradily v GE? S tímhle přeci banky musí mít zkušenosti, nejste zdaleka první ani poslední komu se to přihodilo. Jít na soud mě připadá jako poslední možnost. O peníze nepřijdete, ale vám běží čas a soudy pracují pomalu. K.
Ano plně souhlasím,ale v bance mi řekli že udělali co mohli a víc je na mě a mám paní podat k soudu.Prakticky se nedá nic dělat.peníze ovšem utratila a udělala si Vánoce.A já teď budu na ulici.
To je nešťasná situace, zkuste se domluvit s majeteli bytu na splátkovém kalednáři chybně zaslané platby. Ty peníze zcela jistě vysoudíte zpět. Teď je tak je hlavní udržet si bydlení. Kar.
Dobrý den, asi Vám nezbývá nic jiného než k soudu jít. A na to, že osoba nevrátila přes výzvu peníze, je přece v zákoníku paragraf - obohacování. Ona na to neměla právo. A pozor - je to přes 9 tisíc korun, takže by to možná už mohlo být kvalifikováno jako trestný čin. I když zaplatíte soudní poplatky, tak ve své žalobě se přeci také může domáhat zaplacení všech výdajů s touto žalobou. Banka asi pro Vás více udělat nemůže, protože to ona nezavinila. Zkuste to vysvětlit bytnému či jak se to říká.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.