Nejste přihlášen/a.
Ahoj lidi chtěl jsem se zeptat jestly někdo nevíte kde mohu sehnat ochucovadla do mléka ví že se dávají hodně ve školních jídelnách , tak by me jen zajímalo kde si takové ochucovadlo mohu pořídit (kokosové,malinové oříškové a spoustu dalších ) Tk bych vas chtel poprosit o ryady ci jine zlepšováky na ochucení mléka moc díky!
Ve školkách nám tychle chemické, s odpuštěnín, srágory do mlíka nedávali. Naše kuchařinky dělávaly karamelové mléko - zkaramelizovaný cukr rozvařený v mléce, švédský čaj - čaj zavařený přímo do mlíka, Ptačí mlíčko - 1 pudink zavařený ve spoustě mléka, s rozkvedlanými žloutky a z bílků sníh lžičkou do vařícího a tím se udělaly obláčky. Samozřejmě kakao, malkao, koktejly. Rozmixovaný banán, to je úplna špicovka.
Evelynko, teď jste mi úplně živě připomněla chuť pralinkového koktejlu. Maminka v trošce mlíka rozehřála pralinky, pak je do studeného mlíka nalila do mixeru. Dobrota přímo úžasná. S rohlíkem se sýrovou pomazánkou. Úplně živě jsem si vzpomněla na něco, co bylo víc jak před padesáti lety. Tu chuť cítím na jazyku
Jejda. V krámě hledej instantní koktejl, bude blízko kakaa nebo sušeného mléka. Ale jsou to hrozné sajrajty, samé éčko a barvivo a chemie. Taky jsou takové speciální sirupy na ochucování nápojů, tuším značky Monin, ty bývají blízko alkoholu. Ale já bych to asi radši nepila.
Nejlíp vyrobíš ovocný koktejl tak, že vezmeš to ovoce, klidně mražené nebo v nejhorším kompotované, cukr nebo jiné sladidlo (med apod.) a prostě si to rozmixuješ mixérem. Je to husté, čerstvé, zdravé, dobré. Když nemáš to ovoce nebo je moc drahé, zkus jogurt s příslušnou příchutí, nebo lžičku marmelády.
Oříškovo-čokoládovou příchuť můžeš zkusit tak, že rozmixuješ v hrnku mléka lžíci Nutelly nebo Nugety (ta je lepší, víc oříšků), na kokosovou bych zkusila asi prostě přilít kokosové mléko z plechovky, sehnat se dá dobře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.