Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém se zuby

Od: zoubek odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mám problém. Je mi jenom 15 ale už odmalička mám problémy se zubi, Navštěvuji hygienika a samozřejmě zubaře, k čištění používám 4 typy kartáčků ale přesto mi při každé návštěvě zubi vrtá a mám je hrozně zažloutlé. Snažím se omezovat pití coly, jíst věci které mi do tohodle stavu pomáhají, už jsem kupovala i pasu pro kuřáky která by udajně měla bělit ale i přesto to nepomáhá na rozdíl od mojich vrstevníků kteří přes svoje nezdravé návyky jsou na tom výrazně lépe. Chci se ale hlavně zeptat na to co si myslíte o bělení zubů které bych si přála ze všeho nejvíc. Přemýšlela jsem buď o páskách na zuby nebo se zeptat na bělení u zubaře. Nevím ale jestli v mém věku je to možné...Moc by mi pomohlo pokud by jste někdo věděl co je lepší a jestli mi vůbec doktor v 15ti něco takového schválí, nebo pokud by ste mi doporušili značku těch pásek na bělení. Děkuju moc přeji příjemný den :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Násilné bělení zubů není nic moc zdravého v žádném věku. Nažloutlé zbarvení je přirozené, u každého jedince má jinou intenzitu.

lidus*
hodnocení

0x

Jeden rok jsme s mužem dostali bělící pásky, cena cca 2000kč, používat se to mělo 2h denně po dobu týdne a efekt nulový. Hlavně si nenarušte sklovinu citronem, sodou a podobně ono to stejně nefunguje. Zdědila jsem nízkou kazivost zubů moje hodně stará zubařka říká, má to tak někdo štěstí. I kdyby ste použil 10 kartáčků a tu nej pastu na zuby tak podle mojí zubařky to stejně moc nepomůže.

borax*
hodnocení

0x

Zuby si nechejte bělit jen u zubaře. Vším ostatním si můžete akorát ublížit. Možná bude bude stačit jen pískování, není drahé a o něco zuby zesvětlá. Ale všechno to konzultujte se zubařem, pokud vás odbyte najděte si jiného...

hodnocení

0x

Špatné zuby jsou vždy důsledkem nevhodného vnitřního prostředí v organizmu - zuby se kazí, když je tělo překyselené. Vytahuje potom vápník odevšad, hlavně ze zubů a kostí, protože jedině tak dokáže snížit kyselost krve a zabránit poruchám imunitního systému. Jinak řečeno - u zubů záleží na tom, jak jsou vyživovány zevnitř. Když je z nich zevnitř neustále vytahován vápník, nepomůže čištění 10x denně tou nejlepší pastou. Zuby s nedostatkem vápníku prostě bílé nebudou. Takže doporučuji ne omezit, ale úplně přestat pít přeslazené břečky typu Cola a zásadně omezit cukr a sladidla ve všech podobách. Cukry překyselují nejvíc (včetně tzv. umělých sladidel).

Čištění zůbů se musí provádět správně a nesmí se přehánět. Doporučuji kartáček Curaprox, je sice drahý, ale zaručeně nejlepší. Kartáčky zvučných značek s "moderními" designy jsou k ničemu. K tomu dentální párátka s nití Spokar a mezizubní kartáčky 0,4 mm téže značky. To je vyzkoušená kombinace. Zuby čistit ráno a večer.

Pokud se zuby dřou moc, naruší se zubní sklovina do které se potom budou chytat barviva např. z čaje ještě víc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]