Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záhadné počty

Od: barbakan* odpovědí: 11 změna:
Tři muži přišli do motelu :
Recepční uvedl, že pokoj stojí 30 Kč, a tak každý z mužů zaplatil 10Kč.
Všichni odešli na pokoj.
Po chvíli recepční zjistil, že cena je nižší a činí 25 Kč.
Vzal tedy 5 Kč a poslal poslíčka, aby je vrátil. Ten však nevěděl, jak
rozdělit 5 Kč na tři stejné díly, proto každému z mužů vrátil jen 1Kč
a 2Kč si ponechal...
To znamená, ze každý z mužů nakonec zaplatil 9 Kč...Je to tak?
To je dohromady 27 Kč... Je to tak?
Poslíček má v kapse 2 Kč...Je to tak?
To je dohromady 29 Kč... Je to tak? Tak kde je, kurva, ta koruna?!?!
A teď machrujte...!

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

Chybný závěr: Každý nakonec zaplatil 9Kč, to je celkem 27Kč, a odečteme-li dvě koruny které má poslíček, vyjde nová cena pokoje 25Kč. Z rozdílu původní a nové ceny zbylo 30-25=5Kč, to také souhlasí.

Jakou korunu hledáte? ;)

doplněno 01.09.10 17:18:

Každý z mužů zaplatil 9Kč, ale měl zaplatit 25:3=8,333 Kč - to je rozdíl 0,66666 Kč, od tří lidí je to tedy 3x0,66666=2Kč pro poslíčka, to také souhlasí...

georges*
hodnocení

0x

Hop tvou otázku vyřešil, dám ti jinou - viz obrázek. Dotaz je: kam zmizel chybějící čtvereček?

Teď machruj ty.

Záhadné počty
ar*

Georges, mimo otázku. Ten atavar starého Brůny tense fakt povedl. :D Jo jo "bude Ti dobře jako mamince"

georges*

Stejně mě dnes celej večer nějak bolí hlava.

hop®

To je hezký, dalo mi to zabrat, ale mám to - mám sem napsat v čem je háček? Ale je to fakt dost dobrý! *palec*

georges*

Zatím prosím ne, ať se s tím potrápí i další. Fakt jsi na to přišel? Já ani náhodou, a to jsem si to i vystřihl a různě s tím posunoval po tom rastru, a nic. Řešení jsem našel na netu, ale stejně se mi to nějak nezdá.

pepane*

A co se ti nezdá?Jestli to je trojúhelník?;)

hop®

Posláno vnitřní poštou... :)

stracena*

Nikam nezmizel, je to jenom jinak poskládaný? Stracena

georges*

Bravo, vy jste na to taky kápla. *uf*

Tuhle "záhadu"jsem sem dávala už kdysi před rokem a půl, taky mi to dalo zabrat, ale stačí porovnat... nebudu to sem psát.

doplněno 03.09.10 15:35:

poradte.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]