Nejste přihlášen/a.
Vláda chystá nový zákon, podle kterého by výše pokuty za dopravní přestupek měla být závislá na průměrné výši výdělku hříšníka.
Mám dojem, že je to vzkaz naší vlády lidem, že at si ústava říká co chce, je zřejmé, že nemáme všichni rovné možnosti na výdělek a životní standart. Pokud budeme rozlišovat bohatý a chudý, jen ten rozdíl více zvětšíme. Myslím si, že každý má stejnou možnost vydělávat stejné peníze, tedy alespon podle ústavy tomu tak je, tedy by měli mít stejné podmínky pro výdělek i trest... proč má být nějaká skupina před spravedlností znevýhodněna?
Nepatřím do skupiny lidí s vysokými příjmy, ale jde mi o rovnost a pokud je v tom navrhovaném systému kousek rovnosti, pak bych byl rád, kdyby mi to někdo osvětlil...
Hlavně to není konec vymýšlení blbin. Oni snad chtějí ty, kteří se mají jakž takž spokojeně, srazit na úroveň od výplaty k výplatě. Těch, co se mají hodně dobře, vrcholových manažerů se ani tohle nějak tragicky nedotkne. Nechápu každou novou zprávu která se ke mě dostane. Zdražování, daně a mnoho jiných věcí. Dobrá, musíme šetřit, ale mám pocit, že šetřit bude zase jen ten poctivě pracující, od rána do večera. Ti nahoře ne. Co k tomu říct? Být mladší, tak mě v tomhle blázinci už nikdo neudrží a jdu do zahraničí. V mém věku to už nějak doklepu.
doplněno 31.08.10 17:34:To kolikrát nevím, co si mám myslet, když jdu po práci nakupovat. Počítám, kombinuju. Kolikrát i něco zase vrátím do regálu, protože šetřím, kde se dá. Pak vyjdu, opocená z toho, že jsem za jednu igelitku jídla dala přes 500,- a mám to tak maximálně na dva dny a... před obchodem stojí cigi, narvané dva vozíky ovocem, masem, alkoholem, klobáskami a cukrovinkami, čekající na taxíka.
Tak Maruš asi poprvé s tebou nemohu souhlasit. Já jsem pro aby pokuty byly podle přijmu, jinak pokud budou pokuty jednotné pro všechny tak pro některé lidi to bude pokuta vyloženě likvidační a pro druhého směšná sumička kterou má za 1/2 hodinky práce.
Z tohoto pohledu máš pravdu. Je fakt, že když nějaký poslanec dostane třeba 20 000,-, co to pro něj je. Pro mě by to byla katastrofa. Na druhou stranu ale říkali, že když ne podle příjmu, tak podle hodnoty auta. Jenže jak budu někomu vysvětlovat, že naše luxusní audina je bazarová, za pár šupů a až jí konečně splatíme, tak si sakra oddechnu?
Maruš podle ceny auta to nebude určitě to by jsme zase byli v něčem první, ale podle platu to už v některých zemích funguje dost dlouho. Ono jde o to , že pokuta by měla jako trest a pro někoho jako je ředitel ČEZu nějaké 2500 rozhodně trest není a taky podle toho takoví lidé jezdí. Na druhou stranu pro starého důchodce to je darda. Prostě já se domnívám , že dříve nebo později k tomu stejně dojde.
no, pokuty "podle příjmu" docela zatíží stávají administrativu To se mzdové účetní posmějou radostí, když kvůli každému špatnému parkování budou vyplňovat formuláře o příjmech zaměstnance (a nejlíp každou položku mzdy rozpitvat zvlášť, jako si to žádá soud k určování alimentů... ti chtějí sestavy, které mi mzdový program nevyjíždí a musím si je přepočítávat ručně...)... za jaké období? Za předchozí kalendářní rok, aby to korespondovalo s daňovým přiznáním OSVČ? A když zaměstnanec mezitím změní zaměstnání za méně/více výhodné, z jakého se bude vycházet? Z aktuálního? Pak by to ale nebylo spravedlivé vůči lidem podávajícím daňové přiznání, u těch by se to zohledňovat těžko mohlo.
Ar a v tom právě vidím toho zakopaného psa. Máme mít všichni stejné podmínky dosahovat vysokých výdělků podle snahy, píle a vzdělání. Jestli to tak je nebo není je jiná debata, ale momentálně operjme s tím, že to tak je že naše právní rozpoložení to umožnuje a tedy je spravedlivý trest pro všechny stejný bez rozdílu platu. Přece, mi nikdo nebrání v tom abych si vydělal vyšší peníze... pokud udělám kopanec n silnici, musím za to zaplatit tak jako každý jiný.
A jestli se tento model zavede, jakože každému jiný trest za stejný delikt, pak už to vidím jak se to rozšíří do všech oblastí života a jak se tu opět rozbují ta vychcanost, že se budou tajit výdělky a všelijak se maskovat a nakonec bude generální ředitel nadnárodní company s ofiko výdělkem 15 litrů v čistým. HAHAHA... Pokud nechci platit vysoké pokuty, pak musím jezdit slušně a čistě. Pokud chci jezdit neslušně pak musím platit a abych mohl platit tak si musím sakra vydělat.
Myslím si, že trest by měl spočívat především v odebírání řidičáků na určitou dobu. pokud legislativě jde o snížení nehodovosti a bezpečnost, pak je zabavení řp asi tím nejspravedlivějším trestem. Samozřejmě + pokuta. Jestli tu jde jen o to jak vytáhnout z lidí prachy, pak je to na správné cestě a všichni víme nebo přinejmenším tušíme, že tímto se bezpečnost nevyřeší...
Obávám se, že merito věci není ve výši platu, ale v možnostech na ten plat dosáhnout. Pokud invalida nestihne dobrzdit tak fajn, asi by to neměl mít za litr jako ten zdravý, ale jestli nedobrzdí pán nebo kmán je to jedno, protože oba jsou svéprávní a oba ví že to posra.i a tudíž co musí následovat...
Kdepak .. pořád to ještě nechápu jak to ti pánové myslí
pokuty podle výdělku...v žádném případě!
Nebo podle ceny auta...jasně že ne!
ale vláda toto nepřipravuje to je jen výstřelek jednoho člena vlády a je dobře že to sdělí a je vyslišen. Ale platnost nebude!
V čem třeba vidíte demokracii při placení povinného ručení podle obsahu, když už se pohybujeme kolem těch aut.
ppojištění dle obsahu motoru, je myslím někde jinde. Jednak je to trošku o trhu a jednak je to dáno i výší možných škod způsobených provozem. Dvoulitr Ačko přerazí betonový sloup jak nic, u feldy se toho nijak zvlášt neobávám.. takže tady to přirovnání asi není úplně přesné.
Jaký rozdíl ve škodě tady udělá Felda 1.3 oproti 1.9 diesel? Jak někdo dopředu odhadne že někdo s větším obsahem nenaborá trabenta a tudíž je škoda malá a druhý s mini obsahem to nenarve do "meďora za 4000000?
Totálně neschpná vládnoucí garnitura opět vykrádá z Republikánského programu. Toto Republikáni myslím několikrát navrhovali, ale všichni to kritizovali. Republikáni by si mohli klidně otevřít věšteckou kancelář, protože, co oni říkali v devadesátých letech, tak se vyplnilo. Republikáni jsou originál, ostatní strany jsou jen ubohé, zpožděné, upachtěné kopie.
doplněno 31.08.10 20:03:Ne kopie, ale kopírky... Omlouvám se za chybu.
Ale vždyť je to hloupost. Kdo má na auto za miliony, bude mít i na vyšší pokutu. Pro něho nějakých 20 tisíc je maličkost a ještě se s tím bude chlubit. No a nakonec se zvednou i ty základní částky, protože řeknou, že to není spravedlivé. A to může menší živnostníky, kteří jsou bez auta vyřízení, úplně zlikvidovat. Ruku na srdce, kdo občas nějaký ten přestupek neudělá? Domnívám se, že to bezpečnost na silnicích nezlepší. Nakonec kolik významných osobností porušuje beztrestně předpisy a jezdí dál. A nebo dostane auto i se šoférem. A podle dosahovaných příjmů? Jak to chtějí zjišťovat? To by se potom pěkně kšeftovalo s informacemi. Jak se říká, nové koště . . . . . a brzy tyto nápady zapadnou a ani po nich pes neštěkne.
Vážení nehledejte v tomto nic světoborného - to se jen lidu předhodí téma sebevětší hovadiny, aby se lid bavil o ... a neměl čas sledovat zásadní věci jako je zvyšování daní, a další odrbávání veřejnosti...takže rozhlédněte se po věcech co se připravují a pečou v tichosti aby začaly platit již od ledna nového roku...a věřte, že páni poslanci už teď vědí jak s novými zakony opět vydrbou a znovu vydělají - viz topné oleje, solární elektrárny, vlčkopůjčky,byty v Peci, dotace typu virgule a trubičky na přilbě pro hledání zavalených osob - dotace 40 mil...to je perda co?/ včera čt/ , a jiné další kulišárny typu náhrad, předsedů komisí v parlamentu, švindlhospodaření na MD - odejítí úředníků z vnitřní správy a jejich následný příchod na min. zemědělství...takž klídek nebojte určitě nás překvapí ještě vetšími krávovinami / kalouskovinami / jako například daň z komínů, z vody z okapu, dań na záplavy, na to že svítí slunce... atd...daně se totiž musí dotknout všech aby efekt byl maximální...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.