Koule se umisťují většinou nad a blízko komunikací, které by letadlo mohlo použít jako přistávací dráhu v nouzi nebo záchranářská helikoptéra jako přistávací plochu apod. Viz např.
Jo, udajne kvuli letadlum, Uz se tady na to nekdo ptal. Ty balonky musi byt podle nejakeho narizeni na vsech dratech, ktere vedou pod leteckymi koridory, ale lidi pisi, ze je videli i jinde.
Bavil jsem se o tom se znamym od čezu a řikal mi ze kdyz jsou nainstalovane na drátě tak se na něm prý nedrží sníh. Vysvětlení pro to není... On sam mi to takhle podal... Ale museji se tam z neakeho duvodu davat letadla .snih?
Váš známý asi myslel jiné koule na drátech. Tazatel má na mysli poměrně velké většinou červeno-bílé koule, které jsou nad většími silnicemi. Ty jsou tam skutečně kvůli letadlům, hlavně kvůli helikoptérám záchrané služby, aby mohly na takové silnici bezpečně přistávat. Kdyby měly být proti sněhu, byly by po celé délce vedení a ne jen nad silnicemi.
laik*
Na druhou stranu, jestli tam jsou proti snehu (nebo spise ledu), tak by melo smysl, aby byly jen nad silnici, protoze kdyz spadne kus ledu na prave projizdeji auto, tak je to prusvih, ale kdyz spadne nekam na pole nebo do lesa, tak koho to zajima? Ty koule jsou tam ale kvuli letadlum, aby ty draty videli, kdyby nahodou leteli v takhle male vysce (asi nejaka nouzova situace, protoze takhle nizko by letal nemeli, nebo jak nekdo psal, ty lekarske helikoptery, kdyz pristavaji u nejake nehody).
To je neuvěřitelné co se zde všechno nedá dočíst, ty koule (takové velké barevné) jsou tam opravdu jen proto aby dráty vysokého napětí byly nepřehlédutelné, hlavně pro piloty letadel a helikoptér. A tak jsou umístěny všude tam kde je předpoklad, že se v takové výšce může nějaký létající prostředek vyskytovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.