Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Občas tu ráda pročítám příběhy, hleddám rady, ikdyž spíš sem chodí naši mladí, tak nevím, jestli tu bude osoba blízká mému věku a přání. Jsem nedlouho v důchodu, má tu někdo zkušenost do čeho nového se pustil v našem věku? Děkuji za odpovědi.
V každém věku se dá začít s něčím novým... Záleží na tom, co Vás baví.
Můžete začít zahradničit, nebo pokud Vás baví domácí práce, můžete se naučit paličkovat nebo vyšívat, můžete se učit fotografovat, pokud se chcete vzdělávat, můžete se přihlásit na Univerzitu třetího věku, pokud se chcete hýbat a poznávat nová místa, můžete se přihlásit do Klubu českých turistů...
Záleží jen na Vás, nakolik aktivně chcete trávit svůj čas. Možností je vpodstatě nekonečně...
Jsem mladši o generaci, ale píšu sem, že moji rodiče taky nechtěli slyšet o Internetu a pořídil jsem jim starší PC a nemohou si to vynachválit co mají za informace a kolik získali nových ekamarádů a taky plánují s lidmi v okolí různé společenské a turistické akce a facebook, skype, chat, twitter je pro ně už běžný. Jsem asi línej, ale když potřebuji něco zjistit, tak to někomu řeknu a za týden mi řeknou co našli za řešení A když jsem jim třeba řekl o takovém www.uloz.to a www.csfd.cz a oni tam odtud stahují XX let starý filmy a hudbu, tak se taky zabaví.
Pořidte si pejska.Skvělý kamarád,který vás bude mít rád,at jste krásná nebo ne,když jste veselá,nebo smutná.Můžete s ním chodit i na cvičák.Ale i když s ním budete chodit jenom na vycházky,tak získáte nové známé,protože každý pejskař se rád o pejskách baví a můžete ho bez obav oslovit.
Jsem taky o generaci mladší. Moje mamka, když odešla do důchodu, tak se nejdřív vrhla na strom našeho rodu až do nějakého xtého století a pak začala cestovat. Vzhledem k tomu, že od mládí měla ráda prahu, jezdí tam snad 2x-3x měsíčně na celý den a obchází veškeré památky, které ji zajímají a které ještě neviděla. No, vlastně teď už i ty, co viděla - třeba v jiném ročním období.
Boženko moje mamka má víc jak 70 let a ještě se nezastavila, v pátek si 5 vnoučat vzalo batůžky a hurá k babičce-pojezdila s nima ČR a v pozdějším věku dětí Evropu, ještě před 10 lety v sobotu rozhodovala na závodech gymnastiky, dnes Sokol 2x týdně, 2x týdně plavat, 2x za měsíc na důchodcovskou slevu jde do kina, do divadla do Brna jede nejméně 1x za měsíc(ač tu bydlím tak prý nemá čas zastavit se u nás, prý na co když o víkendu dojedeme) peče stále-každý víkend nějaké řezy, rolády, buchty a nám 3 dcerám na každé svátky cukroví, večer u televize aby se nenudila nám plete ponožky nebo svetýrky a čepičky pro pravnoučata. Bohužel na háčkování ubrusů už špatně vidí. Nedáváme se sestrama že je aktivní jelikož ona by nás nejraděj honila co máme dělat, já jsem na invalidním vozíku a ona mi klidně řekne, že to zkusila ze židle a krásně se dá péct i set na zahrádce, nadá mi, že nejdu na ples a podobně. Letos už má vybranou dovolenou ve Španělsku a říká, že to asi bude naposledy jelikož nejmladší vnučka má 18 let a prý nebude už příště chtít jet s babkou. Takže dělejte to co doposud a navíc to nač jste neměla čas.
Dobrý den.
Dělejte cokoliv, na co Vám dříve nezbýval čas.Mám rodiče v důchodu a prakticky celý den se nezastaví. Maminka peče známým cukroví a dorty, šije, luští křížovky, stýká se s kamarádkami ze školy i ze zaměstnání, na které dřív neměla čas. Tatínek se v létě věnuje tenisu, dělá správce na tenisových kurtech. V zimě se baví sledováním svých oblíbených českých filmů, má svou domácí filmotéku (filmy na DVD, videokazetách apod.) Dále se společně věnují svému rodinnému domku, zahrádce, pejskovi a vnoučatům, občas si vyjedou i na nějaký výlet. Jak říkám, dělejte vše, co Vás bude bavit.
Paní "Boženko", ani nevíte, jak jsem si plánovala U3V, ale nohy mně nechtějí poslouchat a nevylezu do vlaku, takže záleží, jak jste na tom zdravotně. Čtu zde plno nápadů, ale pro mně kvůli nohám nejsou realizovatelné. Takže, jde o to, na co se cítíte. My hlídáme vnoučátka, na která jsme dlouho čekali a vyzvedáme je ze školky. Autem jedeme na výlet, ale dobrá rada je, pořízení si přítele pejska, to je jediné štěstí a láska, které se dá koupit za peníze. - pt
dobrý den Boženko , já patřím mezi lidi , nebo spíš mezi ženy kterým nedělá problém v 5. h. vstát , hlavně v letních měsících a ten den je potom super dlouhý naděláte tolik užitečného pro sebe a pro druhé. Celé léto tady mám tři vnoučata od jedné dcery co žijí ve sp. státech a dvě děti od druhé dcery. STále něco vymýšlíme a já si to užívám.Na své tři děti jsem měla málo času , zaměstnání , úkoly a domácnost mě nedala tolik času jako mám ted na vnoučata. Snažím se pomáhat zvířatům v útulku , chodím tam s dětmi a pejskum nosíme něco na zub. Mám chatu s menší zahrádkou a skleníkem a věřte že tam je pořád co dělat. a můj koníček je četba a internet. Jsem v kontaktu s lidma , které jsem nikdy neviděla.Setkání s přáteli mě taky naplnuje a vzájemná pomoc nám život ulehčuje.Jenom né televize a seriály, to vás zotročí, vidím to u své sestry.Jo a ještě se snažím s jednou starou paní mluvit německy , musím se snažit a ona mě opravuje.mám malé auto a to mě taky pomáhá se přemistovat z bytu na chatu , ráno na farmář. trhy atd.Já se teda nenudím ani 5min. a to nejsem úplně zdravá a jsem poválečná generace, hodně pamatuji. Už se těším na borůvky a na houby. zdravím a přeji prima využitý čas, než úplně zestárneme...Korina
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.