Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím obalamutí generaci za 20 let

Od: ifkali* odpovědí: 18 změna:

Zdravím,

hodně se ted´probírá , námatkově at´ už v telce, nebo ve zprávách či po netu...jak nějací šmejdi obírají penzisti, ačkoliv je to de facto sice jenom pouze věkem tzv. vnučí generace...práce je málo, hodně práce v dnešní době nahrazují stroje, pc technologie a pod. a třeba i prodej po netu a nějak se žít musí, ale ne takhle, jako šmjdi-to je mi jasný-o tom žádná.

Nechci zde otevírat volnou diskusi co se současnýma šmejdama ,ale chtěla bych zda by zdejší rádcové ve volné diskusi popustili uzdu fantazie a pak zde napsali, čím by mohl ten tzv. šmejd překvapit generaci, která bude penzijní až za něco přes 20let...Doma jsem se s manželem tom bavila s nadhledem, co zkusí na nás až budeme staří--- , omlouvám se, že k tak vážnému tématu, tím nechci zpochybnit důležitost boje proti šmejdům, ale pořád přemýšlíme, čím oblafnou za tolik let nás...Ten pokrok, kde se to až zastaví...Co Vás napadá? Doma nás napadlo x témat a bylo to jak v románech J.Verna, něco neskutečného a ono to bude určitě nějaký lehký tahák na generaci za 20 let, pak si zde tady o tom napíšeme, zda jsme tipovali dobře...))

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dnes jsme se bavili s chlapama v práci o té včerejší bábince jak ji zmlátili šmejdi na akci , a zhodnotili že naši generaci husákových dětí v té době nenachytají na nic , protože buť nebudeme mít nic nebo bohatí si dají velkej pozor ,ale vcelku budem jiná generace , která bude nedůvěřivá a v ostražitosti . Nechápu dnešní staré lidi proč ! to dělají a podstupují tady ty problémy *bzum*

ifkali*
hodnocení

To je pravda, že budeme mít většina prd...

Zdravím Luigi)) a taky je čím dal více alzheimra, prostě má to více lidí, než kdysi...takže asi nás bude stačit odvést od baráku v teplákách...

No jo, jenomže ti, co je dneska balamutěj, taku často nemají nic. (jen taková úvaha.)

ivulenka*
hodnocení

0x

Chce to mít sebelásku a sebelásku, své hranice, pak nikdo nikoho neoblafne. Jasně, že si může někdo vymyslet nějaký fígl, že oblbne: protože nás vůbec nemusí napadnout, jakou nehoráznost by kdo mohl provést naprosto poctivému člověku. Jak se říká: důvěřuj, ale prověřuj. Nebýt lehkomyslní a přespříliš důvěřiví. Lehko se píše, hůře asi žije, bohužel fígle "oblbovačů" mohou být tak rafinované... Snad nezbývá než doufat :). Držím všem palečky, ať nikdo již do pasti nepadne.

hodnocení

0x

ono to má kořeny v hamižnosti českého národa, nejen senioři mají tendenci něco získávat výhodně, se slevou atd...

To se pak krásně balamutí :)

hodnocení

0x

Byla jsem na dvou takových sezeních, protože jedno bylo inzerováno jako přednáška revmatologa, ale vyklubal se z něho prodejce podivné deky za 7.000kč a já jsem pak měla pocit provinění, že jsem nechala 3 lidi si koupit něco, co si ani neprohlédli, jen se dotkli dvěma prsty. Na druhém jsem byla proto, že se rozpršelo a já neměla deštník, tedy jsem se zájmem koukala, o čem to povídají a co to vaří dobrého. Byly to hrnce, zvané železňáky, místo zajímavých receptů. Dostala jsem bylinkový olej v krásné skleničce. *sok* Když jsem si, při sledování filmu, říkala, že toto bývali lidé, kteří se dovedli postavit k práci, vyřešit všechny problémy, vychovat děti, postavit dům, vynalézt, zlepšit, zabylo mi smutno. Já osobně tomu říkám "vybydlená hlava". Je to vymřením mnoha neuronů v mozku, který má problémy sám se svým tělem a nedokáže rozlišovat, řešit a prý není schopen soucitu. Prostě to nedokáže. Nic nebránilo těm lidem podržet na mobilu, který má předvolbu jistě nainstalovanou, 1 a tím zaktivovat policii a přivolat je. Ještě před několika málo lety by toto dokázali. Grázlové to vědí a celá jejich činnost je na tom postavená. Toto všechno víme a bojíme se toho, protože, nedělejme si iluze, i nám se změní myšlení. Všimli jste si, jak se mění a změnili vaši rodiče, prarodiče? Nedělají to schválně, mají poloviční mozek, který se musí starat o své nemocné tělo a to ho plně zaměstnává. Nemyslím tím to, že pouze myslí na své nemoci, ale to, že mozek ho udržuje v provozu. Jinou kapacitu nemá. *plac* Dobudoucna? Klidně hologram příjde požádat o pomoc.

Babkazov:

ano, tihle prodejci toho zneužívají, že senioři nemají bystré myšlení a lehce podlehnou nátlaku, je to hyenizmus nejhrubšího zrna, ale proč se nechají na ty akce vůbec zlákat? Jak dopadl např. "český sen", co se dělo např. při prvním otevření řetězce Electroworld? To už nejsou jen senioři...

Znám starší lidi a ty by na něco podobného prostě nešli za žádnou cenu,

Prostě tihle "šmejdi" využívají českou hamižnost a touhu mít cokoliv "nejlepší" nebo "se slevou" a zaměřili se na seniory, protože jsou lehká oběť.

doplněno 09.10.13 16:48:

Když se vrátím k původní otázce, uvědomte si, že balmamutí vás denně spousta reklam v TV, letáky atd. Do vás všech pořád někdo hustí, že zrovna ten jejich výrobek je nejlepší a že zrovna bez něj nemůžete existovat. Přitom to opravdu kvalitní a dobré má reklamu minimální, protože dobré zboží se prosadí samo.

lidus*

Na jedné straně "šmejdi" na druhé spousta lidí co když dostanou něco zadarmo tak přestanou přemýšlet. Ta paní ve filmu utratila 200 000 a furt tam leze a furt tam leze a ještě se domlouvá s kamarády kdy a kam vyrazí. Náš děda byl to samé, chutný oběd zdarma, nějaká blbůstka jako dárek, mezi lidma a za dvě hodiny co to do těch lidí i slušnou formou hustili náš děda pokaždé něco koupil a nedal si říct a nedal.

narf
hodnocení

0x

Na úplně to samé. Překvapí lidi, kteří bydlí sami. Jsou dobře vycvičení v psychologii jak na ně. Fakt je to věda.Mně takhle zvala na něco starší paní. Kdyby nešlo o to propírané nádobí, za chvíli bych sedla na lep. Zavolala za půl roku znova - to už mi seplo. Jo a chtěla vědět, kolik mi je.

culdabulda1*
hodnocení

0x

Ahoj -

- asi to není k věci - ale takovou nátlakovou akci a vymývání mozků jsem zažila asi před 2 lety v Sokolově na normální prodejní předváděčce "levné" značkové obuvi ze Žďáru nad Sázavou.

Šli jsme s manželem kolem, tak jsme se logicky zašli také podívat, co firma nabízí. Netušili jsme - co nás čeká- !

Okamžitě po příchodu - a ještě, než jsme si stačili prohlédnout nabízené zboží se na nás doslova VRHNUL prodavač - který nás NUTIL - ! do koupi bot, které jsme nechtěli, protože se nám ani nelíbily. Cena kolem 600 kč.

Mám slabší nervy - a když nepomohla moje slušně odmítavá reakce - a posléze ani razantně odmítavá reakce - tak jsem prostě utekla - naštěstí mi v útěku nikdo nebránil - !

No, můj muž je lepší formát - ! všechny vnucované boty si poctivě a se zájmem vyzkoušel - a objednal si tři páry , s tím, že si musí zajít do auta pro peníze - ! - Nedovedu si představit lepší způsob, jak se zbavit dotěrných prodejců. - Řekla bych, že si to docela zaslouží - !

Jo - a k otázce - myslím, že i v budoucnosti budou lidi lákat na slevy a výhodné koupě - na co jiného-? Odjakživa to tak bylo. Marcela.

hodnocení

0x

Balamutit se bude, protože lidé chtěli, chtějí a budou chtít nějak šikovně a bez námahy vydělat a ušetřit. Jedni slyší na slevy a výhodnou koupi, druzí v tom umí chodit a těm hloupějším to prostě dovedou šikovně naservírovat.

Můj exmanžel se kdysi náhodně dostal na školení prodejců drogistického a kosmetického zboží. Vezl tam jednu z účastnic. Dokud organizátoři nepřišli na to, že je vlastně vetřelec, slyšel toho hodně a získal i brožuru. Tento prodej je dokonale propracován po psychologické stránce, prodejcům radí školení odborníci a připravují pro ně cvičně situace, jak je třeba s váhajícím kupujícím jednat, jak na koho zapůsobit. Prostě ti prodejci jsou vždy připravení, vycvičení.

Sama jsem si o sobě myslívala, že na mě nemají, že jsem dostatečně ostražitá, dokonce jsem si zpupně myslela, že jsem dost chytrá. Houby. V době, kdy mi onemocněla maminka, kdy jsem opouštěla zaměstnání a kdy se přihodilo i pár jiných nečekaných věcí, jsem pomalu ani nevěděla, jak se jmenuji. A zazvonil telefon a paní mi nabídla jakýsi test jejich výrobků. Kupovat? Ne, rozhodně nebudete, jen chceme testovat přímo u lidí. A tak přišla domů jiná paní. Jako kdyby předtím četla chorobopis mé maminky, začala vychvalovat jakousi zdravotní pomůcku. Na maminčiny problémy ideální. Rozum mě opustil, objednala jsem. Pochybnosti hlodaly, ale jen maličko. Pak přijela dodávka PPL a fakt krásný řidič se na mě zkoumavě podíval a řekl nezapomenutelnou větu - Tohle je divné město. Pořád sem vozím tuhle drahou blbost...

ivulenka*
hodnocení

0x

Když se lidé spojí se svou duší, zahodí veškerý balast, co si kdo nabral, bude vědět, proč se narodil a bude plnit svůj úkol, nikdo nikoho neobalamutí. Je to o tom najít sami sebe, milovat sebe i ostatní a poctivě konat svoje. Pak zjistíme, že jsme uvnitř šťastní a nic nebudeme nikde shánět, nikdo nás neobalamutí, neb NENÍ TRVALÉHO ŠTĚSTÍ V ŽÁDNÉM Z PŘEDMĚTů TOHOTO SVĚTA. JE V NÁS. Jen maličkost: dohledat ho. Začít opět milovat sebe i druhé

k2

Tendle blabol, co cpete do serioznich diskuzi myslite fakt vazne?

humbucker*

Ká dvojko! A ta ty ten svůj příspěvek v této seriozní diskuzi myslíš opravdu vážně?

ivulenka*

Děkuju. Každý dle toho, kam svým poznáním došel. Já byla naprosto negativistická, již jsem dohledala proč to bylo. Každý může dohledat to své, a bude se mu dařit tak špičkově, že bude mít obrovskou chuť se zapojit, aby se probudil celý národ :)

ivulenka*

Pochopí, kdo má. A pro ně to píši, abych nasměrovala a dařilo se jim po všech stránkách :)

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Omlouvám se, že můj příspěvek není přesně na zadaný dotaz. U těch stařečků to nemusí být jen tím, že jsou lační po levných a výhodných věcech. Mnohdy si rádi jen pokecají. I hlavně do volajících telefonů. A pak se už dají lehce obalamutit do čehokoliv. Kolikrát jsem u mých starých sousedů jim radil, co nemají řešit po tom telefonu. A stejně si musí pokecat a musí. Že nemají přistupovat ani na vyjadřování se k nějakým anketám. Kamarád třeba, když už zvedne neznámý telefonát řekne: Promiňte, ale mě tu teče sklo, zavolejte jindy. A položí to.

hm*
hodnocení

0x

Staří lidé (aspoň někteří) jsou v něčem, jako děti; jsou důvěřiví. Dítě, když kouká na reklamu, tak všemu naprosto věří. Nejde to jinak. Dítě musí věřit, jinak by se nic nenaučilo. A dětské reklamy tuto zákonitost zneužívají. Staří lidé vědí, že už prostě spoustě těch nových věcí nerozumějí a rozumět nejspíš nikdy nebudou, že svět letí kupředu a je stále složitější. A cvičení nabízeči jsou zaškolení, takže stařík prostě nemá šanci. Někdy na to třeba časem přijde, že ho "trochu natáhli", ale někdy je o výhodném pořízení přesvědčen napořád.

A co budou zkoušet na nás? Možná to samé v bledě modrém. Stačí se podívat, jak lidi, jako blbí, kupují kraviny, protože je u nich napsáno "akce", "zlevněno o ...", nebo prosté "výhodný nákup". Podívat se, kolik ta zlevněná věc stojí jinde (a že je jinde mnohdy levnější i bez slevy), to napadne opravdu málokoho. Nebo jestli velké balení není (paradoxně) na jednotku dražší, než malé, to taky skoro nikdo nekontroluje (např. kilové balení něčeho stojí 23 Kč, dvouapůlkilové 59 Kč; napadne Vás, že to velké je předražené, nebo si myslíte, že velké automaticky znamená levnější a berete ho?).

Spousta lidí se nechá zblbnout reklamou už teď ve věku, kdy mají nejlepší předpoklady podfuky prokouknout a jejich oblbnutí by mělo být obtížné; tedy naivní dětství pryč a stáří ještě nepřišlo. Skočí na kdeco teď a ještě si na to půjčují. Myslíte, že za 20-30 let budou odolnější?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]