Nejste přihlášen/a.
Nemáte někdo nějakou vychytávku pod kolečka kancelářské židle? Mám naprosto a úplně zničený koberec.Nechce se mi kupovat nějaký kusový jen ke stolu, pod židli. A už vůbec ne celý koberec do obýváku. Stejně to bude za pár dní stejně ošklivé.Asi nejspíš to nemá řešení, ale za optání nic nedám, že? Vymyslel někdo něco?
Ahoj Babčo. Má to řešení, třeba tady. Taky jsem o něčen takovém uvažoval, ale když dám 2x až 3x tolik, tak mám nový koberec.
doplněno 05.04.13 10:04:Hope, přiznám se, že jsem nehledal. To byl první odkaz, který jsem našel, jenom abych Babču nasměroval, co má hledat. Kdybych něco takového kupoval, tak bych to napřed musel vidět naživo a ohmatat si to, protože bych si chtěl být jistý, že to funguje a že z toho nebudou důlky na kuličky.
Já se přidám k dotazu - a opravdu taková podložka unese bez poškození žídli s třeba metrákem člověka na ´vysokém´ koberci a nebo je to určené jenom na zátěžáky apod.?
doplněno 05.04.13 10:03:Tak jo - díky, kluci - asi to vyzkouším...
No švára má asi 110kg a v pohodě. Zátěžák nemají, ale extra dlouhé chlupy taky ne. Takový klasický obývákový koberec. Chlup vysoký odhadem 1,5cm. Ale ten spodek je dost hutný, myslím, že by mohl fungovat i na vyšším. Otázkou je, jak bude ten koberec vypadat po roce. Asi slehne jako když tam stojí skříňka, ale to je jen doměnka.
Stačí si vybrat google.cz/...
Doporučuji z vlastní zkušenosti. Koberec absolutně bez požkození. 90 kg
Před mnoha desítkami let jako malej jsem viděl, že nohy klavírního křídla v hudební škole stály v takových skleněných miskách, vypadaly jako menší nevysoká jednoduchý popelník. Před deseti letech když jsme si koupili křesla s kovovými kolečky jsem to sháněl, ale marně až jsem je jednou zahlédl na netu u nějakého prodejce klavírů, ale byly ty misky-podložky pěkně drahé. Skusím to znovu pohledat, zkuste taky. A taky se třeba dají kolečka vyměnit za takové neotáčivé kluzné kruhové botky.
No jo, ty popelníky pod nohama klavíru byly proto, aby se zvětšila plocha, na které váha klavíru stojí a také proto, aby se klavír neposunoval. Nejezdil. Já s židlí potřebuji popojíždět. Ale děkuji za nápad a za snahu pomoci.
Dnes jsem nakoukla do prodejny podlahy-dveře s prodavačem se silným polským přízvukem. Mají tam podložky pod kancelářské židle na koberec za 600 kč+nějaké drobné. Prodiskutovali jsme spolu kousek plovoučky a taky lino. Pán říkal, že se to bude vozit, po koberci klouzat. Ta podložka je průhledná a na rubu vroubkovaná proti skluzu. Děkuji všem za ochotu a snahu poradit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.