Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlaha pod kolečky židle

Od: babkazov® odpovědí: 19 změna:

Nemáte někdo nějakou vychytávku pod kolečka kancelářské židle? Mám naprosto a úplně zničený koberec.Nechce se mi kupovat nějaký kusový jen ke stolu, pod židli. A už vůbec ne celý koberec do obýváku. Stejně to bude za pár dní stejně ošklivé.*plac*Asi nejspíš to nemá řešení, ale za optání nic nedám, že? Vymyslel někdo něco?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

0x

Švagr má koupenou speciální podložku pod kolečkové křeslo. Něco jako guma do auta. Koupil někde v Ikee nebo jiném nábytku.

hop®

Ano, také jsem ji viděl, židle po ní jezdí lépe než po koberci a není předražená...

ladinpraha*
hodnocení

0x

Ahoj Babčo. Má to řešení, třeba tady. Taky jsem o něčen takovém uvažoval, ale když dám 2x až 3x tolik, tak mám nový koberec.

doplněno 05.04.13 10:04:

Hope, přiznám se, že jsem nehledal. To byl první odkaz, který jsem našel, jenom abych Babču nasměroval, co má hledat. Kdybych něco takového kupoval, tak bych to napřed musel vidět naživo a ohmatat si to, protože bych si chtěl být jistý, že to funguje a že z toho nebudou důlky na kuličky.

hop®

*sok* Teda Ládine, to je slušná pálka... Někde jsem zahlédl podobnou, podstatně levnější, zkusím pohledat...

doplněno 05.04.13 10:12:

Třeba tak?

mowla*
hodnocení

0x

Já se přidám k dotazu - a opravdu taková podložka unese bez poškození žídli s třeba metrákem člověka na ´vysokém´ koberci a nebo je to určené jenom na zátěžáky apod.?

doplněno 05.04.13 10:03:

Tak jo - díky, kluci - asi to vyzkouším...

;)

ladaadal*

No švára má asi 110kg a v pohodě. Zátěžák nemají, ale extra dlouhé chlupy taky ne. Takový klasický obývákový koberec. Chlup vysoký odhadem 1,5cm. Ale ten spodek je dost hutný, myslím, že by mohl fungovat i na vyšším. Otázkou je, jak bude ten koberec vypadat po roce. Asi slehne jako když tam stojí skříňka, ale to je jen doměnka.

michaltopic*
hodnocení

0x

Stačí si vybrat google.cz/...

Doporučuji z vlastní zkušenosti. Koberec absolutně bez požkození. 90 kg

hodnocení

Chlapi, vy jste úžasní.*pusa* Přesně toto jsem potřebovala k vymyšlení. Děkuji vám všem a přeji krásný víkend.

ladaadal*

Nemáš zač, od toho jsme tady. Taky hezký víkend.;)

hop®

No, když něco nevím, tak vím kde se zeptat, ne? ;)*slunce*

hahanaj*
hodnocení

0x

Koupí se v kobercích , když je akce od 500- výše...

jabraka*
hodnocení

0x

Chvíli jsem plastovou folii z IKEA měl.Za dva měsíce se stejně na koberci vymačkala a zakopával jsem o kraje.Jde v podstatě o průhlednou folii z akrylonitrilu.Cena kolem 2000.-

JABRAKA

moula*
hodnocení

0x

Před mnoha desítkami let jako malej jsem viděl, že nohy klavírního křídla v hudební škole stály v takových skleněných miskách, vypadaly jako menší nevysoká jednoduchý popelník. Před deseti letech když jsme si koupili křesla s kovovými kolečky jsem to sháněl, ale marně až jsem je jednou zahlédl na netu u nějakého prodejce klavírů, ale byly ty misky-podložky pěkně drahé. Skusím to znovu pohledat, zkuste taky. A taky se třeba dají kolečka vyměnit za takové neotáčivé kluzné kruhové botky.

moula*
hodnocení

0x

petrof.cz/...

stehovanizdarma.cz/... skoro na konci stránky skleněné, na ceny se jich zkuste zeptat.

hodnocení

No jo, ty popelníky pod nohama klavíru byly proto, aby se zvětšila plocha, na které váha klavíru stojí a také proto, aby se klavír neposunoval. Nejezdil. Já s židlí potřebuji popojíždět. ;) Ale děkuji za nápad a za snahu pomoci.

jabraka*

Babčo,řešení může být také u kusu jednobarevného lina,které na nějakou chvíli také vyhoví.

JABRAKA

hodnocení

Dnes jsem nakoukla do prodejny podlahy-dveře s prodavačem se silným polským přízvukem. Mají tam podložky pod kancelářské židle na koberec za 600 kč+nějaké drobné. Prodiskutovali jsme spolu kousek plovoučky a taky lino. Pán říkal, že se to bude vozit, po koberci klouzat. Ta podložka je průhledná a na rubu vroubkovaná proti skluzu. ;) Děkuji všem za ochotu a snahu poradit.

frantik*
hodnocení

0x

Mohu doporučit podložky pod židle. eshop.makocolor.cz/...

hodnocení

Děkuji vám za snahu pomoci. ;) Páááni, to jsou ceny! Udělalo se mi mdlo. Čtvrtina mého důchodu za podložku pod židli!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]