Nejste přihlášen/a.
Dnes jsem šla po procházce na kolu do hospůdky, kde je pískoviště. Na terase seděla parta holek a kluků kolem 25let a ohromě se bavili na můj účet. Bylo to hrozně nepříjemné , vím že nejsem moc hezká , ale proč mi to tak museli dávat najevo? Když jsem přišla na terasu tak se začali smát a dívat se po mě, pak ty holky začali : "ty jo s tou začni chodit " normálně se mi smáli do obličeje a nakonec i natáčeli na telefon, že to musí každýmu ukázat. Nejradši už bych nikdy nešla ven. Co to je za lidi?
Co to je za lidi?
Nikdo. Nikdo, kdo by stal za pozornost a za trapeni.
Zamindrakovani jedinci, nymandi, kteri si sve komplexy leci posmechem a nechapou pri tom, ze sami jsou pro smich. Jenze to oni nepochopi nikdy.
Vubec se tim nezabyvejte. Jiste to nemate zapotrebi.
Marti, sebevědomí si musíte zvednout jen Vy sama, věřte mi. Dopomoci Vám může partner a jestli je ta fotka u nicku Vaše, tak Vaše ratolest. Opravdu. Víte, taky nejsem hvězda, věk je znát, vlasy šedivé, umně skryté barvou. Minulost taky není ke chlubení, měla jsem psoriasu, mám prsa po tatínkovi, vrásky, kruhy pod očima, neumím matematiku a zeměpis. Neumím hromadu věcí a co? Podívejte se kolem sebe. Je lepší být krásná, dlouhonohá modelka, která ví houby o světě, o životě, nebo maminka, manželka, kamarádka, na kterou nedá nikdo z "jejích" lidí dopustit? Podívejte se na krásná videa od Ivy Pazderkové. Jak ta naložila s nálepkou "blbé blondýny?" Naprosto úžasně.
Musíte si vážit sama sebe, běžte od zrcadla (i když vám nevěřím) a zavřete oči. Podívejte se do svého nitra. Jste zákeřná? Zlá? Pomstychtivá? V srdci a myšlení je krása, věřte mi.
Marti, co se Vám stalo je jistě nepříjemný zážitek. Ale neberte si to tolik, už je to pryč. V životě se člověk setká s různými lidmi. Víte, jen z mé životní zkušenosti. Pracovala jsem před lety na ÚP, a tam přišlo opravdu hodně moc lídí ze všech sociálních vrstev a můj poznatek, že největší trdlo má i největší sebevědomí. Tak hlavu vzhůru, zítra už potkáte jen ty lepší lidičky. PT /stařenka/
Dobrý den! Ty lidi se bavili na Váš účet a měli z toho "děsnou srandu". Myslíte si, že to vypovídá o jejich vysoké inteligenci? Nikoliv. Sami jsou to nuly a potřebují si dokazovat, že nejsou nuly tím, že druhé lidi shazují, kritizují a smějí se jim. Nic si z toho nedělejte. Zvednout si sebevědomí je někdy těžká věc. To má člověk prostě v hlavě. Je třeba se mít rád takový, jaký jsem. I když mám třeba křivé zuby, široký nos, odstávající uši. Každý člověk je jedinečný a neopakovatelný.
Ten, kdo je ve 25 letech takto hloupý a zlý, a ten už je potrestán teď a nečeká ho moc dobrého.
Já jsem přesvědčen, že můžete mít radost ze života, když to vezmete z dobrého konce. Já si třeba už dlouho čtu s radostí takové drobné rady, jak se netrápit a radovat - pokud umíte anglicky a jste na twitteru nebo facebooku, tak sledujte "Tiny Buddha". Každý den mají nějakou drobnou větičku do života. Často mě potěší.
Všem přede mnou dávám a jestli mohu něco dodat, pak to, že vždycky si dobře všimněte, kdo kritizuje. Jestli někdo něco čemu rozumí, třeba kadeřnice vlasy nebo matikářka znalost matiky, anebo nýmand, z odpuštěním, vořežprut si dodává sám na důležitosti. Na důležitosti znalce. A přitom neumí. Neumí, nechápe, nerozumí. Jen kritizuje.
A když se sejde víc takových lidí, předhánějí se v tom, kdo doplivne dál a přesněji. Totiž, v té jednotě je síla. A v hejně nejsou vidět jednotlivci. Kdybyste je jednoho od druhého prohlédla, našla byste třeba neléčené beďary, mastné vlasy atd. Ale co je zevnějšk proti tomu, co mají v hlavě a v srdci. Myslíte si, že by chytrý a šťastný člověk dovedl vypustit z pusy takové hrubosti, neomalenosti?! Jsou zlí, protože jsou hloupí a nešťastní.
Moc se mi jeden zvyk Indiánů. Mládenec vyleze na pařez a řve do okolí, v čem je dobrý, co umí. Udělejte něco podobného. A ještě k tomu přidejte, kdo a proč vás má rád.
A všimla jste si, že sebevědomý člověk, nemusí stále dokazovat okolí a nakonec sám sobě, jak je krásný, silný, chytrý, že byl všude 2x. A ti mladí dokazovali, jak vy jste . . . a oni mohou kritizovat, protože jsou dokonalí.
Je potřeba udělat něco pro to, abyste se cítila dobře. Sama pro sebe a pro své milované. A v takových situacích vždycky zapátrám v paměti, jestli mu nebo jim něco nedlužím. A když zjistím, že nedlužím, mám to v sobě vyřešené. Nestojí mi to za myšlenku a za trápení už vůbec ne!
Žijte si svůj život jak nejlépe umíte, nikdo ho za vás žít nebude.
Milá Marto! To, co se vám stalo je velmi nepříjemné, ale jak psali všichni přede mnou, je to jejich ostuda, jejich zakomplexovanost, kterou si pravděpodobně léčí na lidech, kteří jim připadají ještě zranitelnější. Ale... Včera ve 20 hod dávali na Primě dokument o Susan Boyle. Jistě jste taky viděla, jak "začínala". Nejdřív si musela vyslechnout celkem ironické řeči, ale pak všem spadla čelist. A vidíte, má za rok prodáno víc jak milion hudebních nosičů. Jistě si byla vědoma svých nedostatků, ale věděla také, že něco umí. Každý člověk má jak nedostatky, tak přednosti. Zkuste si zvednout sebevědomí tím, že budete svoje přednosti rozvíjet a nedostatky potlačovat. Např, že nebudete chodit mezi lidi neupravená. Co jde upravit, to upravte, ostatní "neřeště". A pracujte na svých přednostech. A za pár let si třeba řeknete, že vlastně jen díky jejich blbé hlavě jste na tom daleko líp, než byste byla, nepotkat je. Pokuste se z tohoto zážitku vytěžit co nejvíce. Víte, já něco podobného zažila před lety taky, od spolupracovníka. Když odcházel, tak jsem mu poděkovala za jeho chování, protože nebýt toho, tak bych si některé věci neuvědomila. On zůstal koukat. Člověk musí přemýšlet nad tím, co druzí dělají a říkají. A je dobré, když se naučí ze špatných situací co nejvíc vytěžit pro svoje dobro. Držím palečky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.