Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hodinky

Od: laurencie* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den vsem ,*jasne*
zemrela mi prave pred 2 mesicemi ma babicka:(*plac*a prenechala mi par hodinek ve znacce Olympia , Seiko (budik a crystalove stolni hodiny) dale jsem zdedila KOLBER GENEVE .nevim vubec co stim mám delat ani sama nevim za kolik bych to mela prodat . A proto jsem se vas chtela zeptat za kym bych mela jit ci zda nezna nekoho kdo by to odkoupil?*nevi* Do toho mam dale od Kolber geneve kapesni hodiny cibule ,ty zas maji zlate ci pozlacene rucicky a strojek .prosim poradte kam stim mam jit a kde to prodat . Dekuji mockrat vsem za radu.:)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cs151
hodnocení

0x

Jsem sběratel, hodinář, rád tyto věci od Vás koupím a dobře za ně zapaltím. cs151@email.cz

ladinpraha*
hodnocení

0x

Pokud si je nechceš nechat jako památku (na prodej je vždycky dost času), tak napíši, jak bych postupoval já. V první řadě bych od každých pořídil kvalitní detailní fotografie - zepředu, zezadu, zadní víčko zevnitř a strojek. Pak bych obešel několik hodinářství a starožitnictví a poptal se, kolik by za ně nabídli. Podle nabídnuté ceny bych se pak rozhodoval, jestli stojí za to prodávat, případně komu. Nebo bych je dal na Aukro s výchozí cenou nejvyšší, která mi byla nabídnuta. Rozhodně bych neskočil po první nabídce, ale důkladně zvážil, jestli nestojí za to si je ještě pár let ponechat.

Jsou lidé, že:

1/ neradi doma hromadí zbytečné věci

2/ vše přepočítají na peníze a zpeněží

Já bych si ty věci po babičce nechala. Bylo to od ní, pro vzpomínku. Kdykoliv bych se na to podívala, viděla bych ji před sebou.

Vzala jsem si po babičce, když zemřela, veliký hrnek, ze kterého denně snídala. Bílou kávu s nakrájeným chlebem, jak to staří lidé měli ve zvyku. Ten hrnek je už kapku otlučený, opotřebovaný a nemá žádnou cenu. Nepoužívám ho. Jen ho prostě mám. A pokaždé, když mi na něj padne zrak, si vzpomenu, jak z něj babička snídala...

Ale jak už jsem psala výše - v bodu 1/ a 2/. Jaga.

doplněno 05.04.13 07:05:

Navíc už po pouhých dvou měsících po její smrti se chcete zbavit památek na ni?

Mám ten svůj obouchaný hrníček po babičce už 41 let a pořád vzpomínám...*plac*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]