Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Adopce dítěte z rodiny- jak to vidí muži?

Od: iwetax* odpovědí: 8 změna:

Příbuznáčeká dítě a je naprosto nemožné aby se o něj starala, má velké psychické problémy a dítě chce dát pryč. Mi máme roční dceru a ona taky čeká holku, já jsem měla císařský řez a ty můžou být pouze dva. Tak bych si dítě klidně vzala, je to přece naše krev a nemusí být někde v ústavu. Přítel je ale proti. Pokud bych měla další dítě, musela bych mít čtyřletou mateřskou a tam se pak bere jen 3400kč a to není ani na nájem, jak by jste to řešili vy. A jaký máte na to názor (myslím muže)

doplněno 21.08.10 08:06:

omlouvám se za hrubky ještě spim

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

0x

Sice nejsem muž, ale zeptala jsem se. Koukal na mě jako na blázna, na co se to vůbec ptám. *sok* Řekl: "No to je snad jasný, že bychom si ho vzali ne?"Na mojí doplňující otázku, co kdybychom na to neměli, jsem dostala odpověď: "Prosím tě, to se vždycky nějak udělá."

Tak asi tak. ;)

Jinak neřešte malou mateřskou, pokud si holčičku vezmete do pěstounské péče, tak věřte, že příjmy budete mít větší a to dokonce až do dospělosti holčiny. (ukončení studií)

portal.mpsv.cz/...

lidus*
hodnocení

0x

Nedivím se chlapovi co nechce nést všechny následky za výchovu cizího dítěte-adopce=platit, dědit. Dítě matky co má psychickou poruchu a nemůže se o ně starat? partnera nemá, rodiče taky ne? Jak moc jste příbuzná a uvědomujete si, že ona za pár let příjde a bude mávat papírem o svém zdraví a dítě si nárokovat. Přítel není váš manžel? Představujete si to trošku jako nákup brambor už dnes máte spočítané zda se vám to finančně vyplatí.

iwetax*
hodnocení

Je to sestřenice, otec neznámí. Trpí histerickými záchvaty po znásilnění v 15letech, dnes jí je 28. Třeba se rozhodne jinak, pokud ale by dítě mělo jít do kojeneckého ústavu, tak ať je radši u nás. Na peníze to nepočítám, jen říkám , že budem otáček každou korunu, pokud budu mít RČ 3400kč.

lidus*

Záchvaty od 15ti let po znásilnění-to je mi jí líto ale je dost divné, že i přesto dokázala navázat vztah a dítě mít z neznámých. Mařenka má pravdu v tom, že pěstounská péče by byla jistě vhodnější. Počítejte s tím, že sociálka si vás prověří a bude vás sledovat a že dostat dítě do péče není nijak snadné. Pokud se přítel k tomu staví odmítavě tak já bych ¨ho nenutila.

camelot*

Dobry den, pred nejakym casem jsem byl svedek rozhovoru dvou mladych zen okolo 35 let ktere se bavily na tema osvojeni ditete, ze ta jedna by rada klidne cernouska z Afriky a ze pry se to financne vyplati, ze nebude muset chodit do zamestnani a ze ji stat stedre zaplati a ze vlastne ji to bude stacit, hlavne ze nebude muset delat..

Jen doufam, ze takovi lide, kteri k prisvojeni deti pristupuji skrze "ze se to vyplati" na osvojeni nedosahnou po psychologicke strance. Jsem presvedcen, ze vzit si cizi dite za vlastni by mel clovek, ktereho nemotivuji penize od statu za ktere bude splacet hypoteku nebo leasing na auto.. Camelot

marenka*

Camelote, Vaše odpověď je pravdivá, ale já návrhem pěstounské péče chtěla jen tazatelce ukázat, že pokud chce zachránit jedno dítě od života po ústavech, tak nějaké příspěvky dostane, ne to co uvádí.

lucinkaf*
hodnocení

0x

Ten můj by na to klidně přistoupil, naopak já ne. Nedivím se tomu tvému, že je proti.

marenka*

Kdyby tenkrát měla takový náhled moje babička, tak skončím v kojeneckém ústavu. *zed* Poté, co mi umřela mamka, v mých 8mi měsících, tak si mě babička vzala do pěstounské péče. Když se taťka v mých 4 letech oženil, tak si mě od babičky zase vzal. *frajer*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]