Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu.
V r. 2002 jsme s manželem uzavřeli s majiteli kupní smlouvu na koupi pozemku 33 m v rekreační oblasti.
Pozemek musel být vyńat z lesního fondu, což na naši žádost a se souhlasem majitelů bylo provedeno (sloužil jako přístupová cesta k naší chatě), příslušný poplatek jsme zaplatili FÚ. Dále jsme sepsali KS, prodávající strana (matka a syn) ji podepsala a podpisy nechala oveřit. Prodávajícím jsme před podpisem KS zaplatili požadovanou částku. Rovněž jsme zaplatili nové zaměření pozemku.
Manžel však náhle těžce onemocněl a zemřel. V tom zmatku jsem na všechno zapomněla a teď jsem zjistila, že KS není zanesena v katastru nemovitostí a na KS chybí ověřený podpis mého manžela.
Mám všechny doklady, jen nevím, jak zkompletovat doklady pro katastr, když na KS chybí ověřený podpis mého manžela.
Děkuji za odpovědi.
Pokud není zápis v katastru, reálně/fyzicky vlastně jste nic nekoupila,byť jste zaplatila. Vlastníky jsoustále původní majitelé. Napadá mě způsob toho, abyste sepsali s původními majiteli zcela novou smlouvu na totéž a staré smlouvy vzájemně zahodili/skartovali. Pokud je tam několik smluvních účastníků a jeden nebo více nemají ověřený podpis nelze smlouvu brát jako "čistou" a je asi nesmysl cokoli dělat s tou původní,pokud již Váš manžel zemřel. Jinak nejlepší vám poradí právník, ale pochybuju, že Vám řekne něco jiného.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.