Výhody točeného piva / kofoly?

Od: Datum: 01.07.13 21:11 odpovědí: 6 změna: 03.07.13 02:18

Ahoj, jaký je rozdíl mezi lahvovým a točeným pivem / kofolou? Jestli je pivo ze sudu nebo z lahve, na tom nezáleží, tak ten rozdíl bude asi dělat čepování? Díky za objasnění.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 02.07.13 00:08
avatar

Hlavní rozdíl je v použitém balení (lahev/sud) a ve způsobu jak se k obsahu dostat. ;)

Datum: 02.07.13 07:27
avatar

V pátek běžel na ČT 1 znovu první díl nesmrtelného seriálu Chalupáři.

Tam padl dotaz: Proč prodává vedoucí v mlíkárně jenom krájené máslo? Tatínek pohotově odpověděl: Protože z něj něco "vykrájí" pro sebe.

To je možná i důvod u točených nápojů. Já pivo nerada vůbec, kofolu nesmím /diabetes/. Ale když občas kapánek zahřeším, raději mám točenou, než z plastu. Ta točená je prostě tak nějak lepší! :-P Jaga.

Datum: 02.07.13 07:37
avatar

točenou mám taky raději. Podle mě jsou 2 hlavní důvody. Točená je lépe vychlazená a myslím, že i malinko méně sycená, což mi obojí vyhovuje.

Datum: 02.07.13 07:50
avatar

Ve způsobu konzumace. Buď o samotě u televize, s řečmi manželky: "Už zase nic neděláš? Jen slopeš? Už ty flašky táhat nebudu!"*cert*Anebo s partou chlapů, vedoucí nablbané řeči, přinášející pocit sounáležitosti, relaxu, po několika kouscích pocit velkého sebevědomí a mimořádné inteligence. Pocit svobody, bez kontroly a řečí drahé polovičky. Ikdyž to výjde dráž, než dva lahváče doma. :D Miluji čepované na zahrádce. Čas od času přisednu k sousedům, zobnu jedno, mám ráda řezanou 10 v orosené sklenici a svět se mi zdá hned hezčí. :D

Od: pekarekmilos11l
Datum: 02.07.13 08:04

ahoj, hlavní rozdíl je určitě v tom, že lahvová podoba vyjde víceméně vždy levněji, sudová je vždy mnohem dražší

co se týče sycení, tak tam je to individuální, u limononády záleží na tom, jaký provozní tlak je nastaven, pokud je malý, tak má limonáda málo bublinek, ale pokud se nastaví na více, tak je limonáda samá bublinka, takže to záleží na nastavení tlaku v konkrétní hospodě

další věc, limonáda v lahvi je víceméně vždy čerstvá, kdežto točená nemusí být, mám zkušenost, dal jsem si v restauraci točenou kofolu a vůbec se nedala pít, měla divnou chuť, takže jde hlavně o to, jak restaurace pečuje o čerstvost nápoje a zda pořádně vymývá trubky; samozřejmě něco jiného je, když je nějaká akce, narazí se sud, a za chvíli je vyčepovaný, pak se limonáda pít dá

limonáda a pivo v PET lahvi také není to pravé, pít se to dá, ale opravdu sklo je sklo...takže když jsem v restauraci, tak si vždy objednávám lahvovou třetinkovou limonádu a zatím si na ni nemohu stěžovat, vždy byla výborná

Datum: 03.07.13 02:18

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.