Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych se zeptat, jestli někdo nevíte, kolik přibližně váží silnější (cca 0,5 - 1 cm) plátek salátové okurky? Děkuji.
Okurka má hustotu cca 1, takže si spočítej objem daného plátku okurky v centimetrech a výsledek bude přibližně odpovídat hmotnosti v gramech (např. plátek 1 cm okurky o průměru 4cm má cca 12 - 13 gramů).
No jo - musím teoreticky, nemám aktuálně v lednici jinou okurku, než nakládačku - sterilovanou...
Mowlo. Neblbni s takovými radami. Jak asi tazatelka spočítá objem plátku okurky? Vždyť dobře víš, že leckdy se tu musí radit, jak se vypočítá obvod čtverce se stranou 5cm. A Ty příjdeš s objemem plátku
Vždyť jsem to tazatelce i - vzorově, spočítal... Dokonce jsem ani netrval na tom, co obvykle - tedy aby si hmostnost plátku vypočítala sama, že jí to pak zkontroluju...
Jenže jsi to spočítal podle okurky, co máš doma Ty . Co když ta, co má doma ona má daleko větší průměr?
Podívej třeba Jethro - ten už je na tom líp
A Jabraku s deseticentimetrovou okurkou nebudu ani komentovat
A Jabraku s deseticentimetrovou okurkou nebudu ani komentovat
jenyk. Diskuze se stále vede v naprosto vážném vědeckém tonu...Naprosto nechápu Vaše nejapné poznámky a přiblblé úsměvy
Ještě, že už je po ´dvaadvacáté´... Možná by admin mohl pouvažovat o rozšíření spektra reklam.
Mowlíku. Tuhle jsem koukala na nějaký pořad, kde se ukazovali různé pomůcky /nikoliv do kuchyně). Jasně že jsem zas tak moc nekoukala. Tak jedním očkem . Fakt je, že tam byly podobné tvary prezentovány jako naprostá novinka. Ale já pořád tvrdím, že člověk nikdy nic nevymyslel. Že jenom opisuje z přírody.
No a když už je tolik hodin, tak přidám starý vtip. On ho do rána admin smázne, abychom nekazili děti.
Kupující v zelenině říká : "Já bych si koupila okurku. Víte, nějakou štíhlou, delší." Druhá zákaznice povídá :" A mě vyberte spíš kratší a silnější". A třetí nakupující :" A mě dejte jakoukoliv. Já to mám jenom do salátu". Promiňte, já to prostě musela napsat :D
Ten pořad jsem neviděl - ale potěšila mne ta holka (studentka), která vyhrála (tuším tak před rokem - dvěma) nějakou cenu za design - šikulka...
A - mimochodem - občas je sranda pozorovat holky při nákupech zeleniny... Mnoho vtipů vychází z reality...
Tak to já třeba ty okurky taky fakt chvilku prohlížím. A přitom přísahám, že jakmile je přinesu domů, tak je ihned nastrouhám do toho salátu
Ach jo, mám tu na stole rozdělanýho ještě jednoho klienta, kterýho potřebuju mít do zítra hotovýho (:D) a přitom tady meškám čas v okurkologické poradně
Exaktně:
vezmi jednu okurku a nakrájej z ní 10 stejných plátků na salát.Dá se použít i krouhač.Pak plátky zvaž na kuchyˇnské váze a poděl 10.
JABRAKA
upřesním radu od jabraka: vezmi okurku, zvaž ji a nakrájej na plátky tvé požadované šířky a spočítej je. Pak hmotnost okurky poděl počtem plátků.
Nebo můžeš z okurky odříznout konce a použít pouze tu část, která má zhruba stejný průměr. Zvaž tuto část, nakrájej plátky jak chceš silné, spočítej je a hmotnost poděl počtem plátků.
Přáteléúplně jinak na to!
Petro675879 - 1) - zvaž se na co nejpřesnější váze
2) - pojez plátek okurky, cca 0,5 - 1cm ..
3) - znovu se zvaž a zjistíš váhu plátku okurky cca 0,5 - 1 cm
4) - zadej dotaz na "Poraďte.cz", která váha by dokázala tak přesně zvážit Petru675879 BEZ a následně S plátkem okurky cca 0,5 - 1 cm v žaludku..
vyřešeno
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.