Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik váží plátek okurky?

Od: petra675879 odpovědí: 23 změna:

Chtěla bych se zeptat, jestli někdo nevíte, kolik přibližně váží silnější (cca 0,5 - 1 cm) plátek salátové okurky? Děkuji.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Okurka má hustotu cca 1, takže si spočítej objem daného plátku okurky v centimetrech a výsledek bude přibližně odpovídat hmotnosti v gramech (např. plátek 1 cm okurky o průměru 4cm má cca 12 - 13 gramů).

olaf71*

tak to jehuuuuustýýýýýý :)

už je mi jasný, proč máš tolik hodnocených odpovědí

mowla*

No jo - musím teoreticky, nemám aktuálně v lednici jinou okurku, než nakládačku - sterilovanou... ;)

sebod*

Mowlo. Neblbni s takovými radami. Jak asi tazatelka spočítá objem plátku okurky? *smich* Vždyť dobře víš, že leckdy se tu musí radit, jak se vypočítá obvod čtverce se stranou 5cm. A Ty příjdeš s objemem plátku ;)

mowla*

Vždyť jsem to tazatelce i - vzorově, spočítal... Dokonce jsem ani netrval na tom, co obvykle - tedy aby si hmostnost plátku vypočítala sama, že jí to pak zkontroluju...

;) *smich*

sebod*

Jenže jsi to spočítal podle okurky, co máš doma Ty ;). Co když ta, co má doma ona má daleko větší průměr? *smich*

doplněno 01.07.13 23:15:

Podívej třeba Jethro - ten už je na tom líp :)

doplněno 01.07.13 23:17:

A Jabraku s deseticentimetrovou okurkou nebudu ani komentovat *smich*

doplněno 01.07.13 23:17:

A Jabraku s deseticentimetrovou okurkou nebudu ani komentovat *smich*

ladinpraha*
01.07.13 23:20
Kolik váží plátek okurky?
mowla*

:-O ..."ona má daleko větší průměr"... Sebod, to zabíháme do úúúúplně jiných oblastí... *smich**uf*

sebod*

No, a koukni, jakou sem dal ještě fotku Láďa ...Jojo, není okurek jako okurek *smich*

Přátelé, je tato diskuze o tom, kolik váží plátek okurky, nebo je už někde úplně jinde?*smich**smich**smich*

mowla*

A to byl původní dotaz takřka dietní... :-D

sebod*

jenyk. Diskuze se stále vede v naprosto vážném vědeckém tonu...Naprosto nechápu Vaše nejapné poznámky a přiblblé úsměvy ;)

mowla*

Ještě, že už je po ´dvaadvacáté´... Možná by admin mohl pouvažovat o rozšíření spektra reklam. *smich*

sebod*

Mowlíku. Tuhle jsem koukala na nějaký pořad, kde se ukazovali různé pomůcky /nikoliv do kuchyně). Jasně že jsem zas tak moc nekoukala. Tak jedním očkem *frajer*. Fakt je, že tam byly podobné tvary prezentovány jako naprostá novinka. Ale já pořád tvrdím, že člověk nikdy nic nevymyslel. Že jenom opisuje z přírody.

No a když už je tolik hodin, tak přidám starý vtip. On ho do rána admin smázne, abychom nekazili děti.

Kupující v zelenině říká : "Já bych si koupila okurku. Víte, nějakou štíhlou, delší." Druhá zákaznice povídá :" A mě vyberte spíš kratší a silnější". A třetí nakupující :" A mě dejte jakoukoliv. Já to mám jenom do salátu". *hi* Promiňte, já to prostě musela napsat :D

mowla*

Ten pořad jsem neviděl - ale potěšila mne ta holka (studentka), která vyhrála (tuším tak před rokem - dvěma) nějakou cenu za design - šikulka...

A - mimochodem - občas je sranda pozorovat holky při nákupech zeleniny... *smich* Mnoho vtipů vychází z reality... :-D

sebod*

Tak to já třeba ty okurky taky fakt chvilku prohlížím. A přitom přísahám, že jakmile je přinesu domů, tak je ihned nastrouhám do toho salátu *smich*

Ach jo, mám tu na stole rozdělanýho ještě jednoho klienta, kterýho potřebuju mít do zítra hotovýho (:D) a přitom tady meškám čas v okurkologické poradně *zed*

mowla*

Chudák klient - ty ho rozděláš - a jdeš si pokecat na Poraďte... *smich**haha*

sebod*

No, Mowlo, a ještě si to zaplatí ;)

Horší je, jak jsem tu z tý rozpravy celá rozvrkočená, že jsem cosi hodila do koše a teď nevím, co to bylo. Sakra, jdu se hrabat do odpadu *ee*

hodnocení

0x

Jak to vy ženy s námi děláte? Přimělas mě k tomu, abych vstal od počítače, vytáhl z ledničky okurku, uřízl zhruba centimetrový plátek a dal na váhu. 17 gramů.

ister
hodnocení

0x

Kúp si jednu uhorku, odrež, a odváž!

jabraka*
hodnocení

0x

Exaktně:

vezmi jednu okurku a nakrájej z ní 10 stejných plátků na salát.Dá se použít i krouhač.Pak plátky zvaž na kuchyˇnské váze a poděl 10.

JABRAKA

host*

upřesním radu od jabraka: vezmi okurku, zvaž ji a nakrájej na plátky tvé požadované šířky a spočítej je. Pak hmotnost okurky poděl počtem plátků.

Nebo můžeš z okurky odříznout konce a použít pouze tu část, která má zhruba stejný průměr. Zvaž tuto část, nakrájej plátky jak chceš silné, spočítej je a hmotnost poděl počtem plátků.

kvetka*
hodnocení

0x

Přátelé*slunce*úplně jinak na to!

Petro675879 - 1) - zvaž se na co nejpřesnější váze

2) - pojez plátek okurky, cca 0,5 - 1cm ..

3) - znovu se zvaž a zjistíš váhu plátku okurky cca 0,5 - 1 cm

4) - zadej dotaz na "Poraďte.cz", která váha by dokázala tak přesně zvážit Petru675879 BEZ a následně S plátkem okurky cca 0,5 - 1 cm v žaludku..

vyřešeno*cteni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]