Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Se psem k moři na pláž?

Od: maryse* odpovědí: 9 změna:

Ahoj, jedeme přibližně na 5 dní k moři do Itálie- Toskánsko, ale jedeme i s našim pejskem, zná někdo pláže, kde můžeme i se psem?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
No moc jich nebude a max nekde za mestem , prece jen pes k mori je chudak , nechape to , je mu teplo a chce curat a kakat kdekoliv. Tak jedine mimo obydlene casti

hodnocení

0x

Je nás tady na Poradně hodně, kdo máme rádi psy. Nechci Ti mluvit do Tvého rozhodnutí, la bylo by lepší po dobu Tvé dovolené nechat pejska někomu solidnímu z rodiny /rodičům, sourozencům.../.

Pro pejska je to veliký stres, mnoho hodin v autě, pak rozpálená pláž, všude slano, voda i písek, páníček si v tom horku chrupe a co má dělat chudák pes? Na pláži asi bude muset mít pořád košík, i když o něm víš, že neublíží. Ostatní lidé to nevědí a navíc, stát by se mohlo /nějaký nepříjemný podnět/. A taky hlídat jeho, aby někdo neublížil naopak jemu.

V jižní Itálii /Rodi Garganico/ jsem viděla na pláži jen asi 3 pejsky, v severní Itálii /Lignano Sabbiadorro/ vůbec žádné. Tam byl přímo zákaz na celé dlouhé pláži.

Určitě bude Tvému chlupáčovi líp u babičky na chalupě, kde se vyběhá, než ho hrncovat k moři. Taková dovolená není pro psa za odměnu, ale za trest. Jaga.

Ostatní psomilové mi dají určitě za pravdu.

hop®
hodnocení

0x

Souhlasím s Jaguškou, cestování ani slaná voda pro pesana není ideální, někde bývají na hranicích problémy s karanténou...

Zvažte ještě své rozhodnutí...

maryse*
hodnocení

Já bych ho ráda někomu dala na hlídání, ale nemám na vybranou, protože on nikde u nikoho nevydrží, dělá cirkus je to šílený závislák.

doplněno 01.07.13 23:16:

Je to bohužel střet názorů, někde čtu, že je to bez problému, někdo zase že by nikdy už psa k moři netahal, myslím, že je to individuální.

hop®

Škoda, asi pesan není úplně ideálně vychovaný - když jezdí kamarádi na dovolené, rád funguji jako "hlídač", protože pejsci (a další havěť) mě již zná a nejsou tedy tolik závislí na vlastní smečce...

... jen názor...

maryse*
hodnocení

Snažíme se ho dobře vychovat, ale je to ještě štěně a navíc je to JRT. Jen je prostě rád s námi a my také.

doplněno 01.07.13 23:47:

má rok

doplněno 01.07.13 23:48:

mám sestru, na kterou je hodně zvyklý, byl by u ní v pohodě, ale jede s námi na dovolenou, takže je to nereálné.

doplněno 02.07.13 00:14:

Stejnak si myslím, že není nic špatného brát pejska k moři, určitě nebudu u moře celý den a navíc je to člen rodiny, tak by měl jet s námi. Vedra jsou i u nás v Česku a pejsi to zvládají v pohodě :) Hloupost je podle mě dát pejska do psího hotelu,kde je v naprosto v cizím prostředí, mnohem lepší je, když je se svým milovaným páničkem na dovolené. Každý má na to jiný názor, hold jiní lidé, jiné názory.
...

hodnocení

0x

Je hodně lidí mezi námi, kteří by se štítili koupat společně se psem. I když já bych dala přednost třeba pěti psům před smrdícím bezdomovcem. Zkušenost:

Dětství jsem prožívala ve vsi, kam přišli Rusáci. Naši vojáci museli opustit svá kasárna /bývalý zámek/ a Ivani se nastěhovali. Bylo mi asi 15, seděla jsem s děvčaty u rybníka, střídavě jsme se koupaly a opalovaly. Byl tam s námi kamarád a koupal svého vlčáka. Pes plaval a užíval si teplé vody. Na jedné z dek obtloustlá paní středních let otevřela ostrou diskuzi o tom, že se psem se ona tedy koupat nebude. Je to fůůůj. A pes tady nemá ve vodě co dělat.

Najednou poklusem přiběhlo stádo Rusáků. Bylo jich asi 40. Na pokyn velitele se svlékli do dlouhých podvlíkaček. Odmotali onuce, vzduch se nasytil kyselým zápachem potu a nemytých těl. Na rozkaz vskočili do vody. Měla jsem po chuti na vodu. Otočila jsem se k té paní a povídám jí: Paní M. pes už ve vodě není. A s těmihle zvířaty Vám nevadí se koupat? Tak šup do vody!

Paní začala držkovat, pak žalovala mamce, když ji potkala, prý jsem drzá. Ale mamka měla stejný názor jako já. Pak jsem už dlouho do rybníka nevlezla a raději jsem se jezdila koupat na kole jinam, 4 km daleko. Pořád jsem měla před očima ty upocence.

Tak mi opravdu nevadí, když mezi lidmi plave pes. Dokonce mu pohladím mokrá záda. Ale zvláště Italové to moc rádi nemají. Všimla jsem si, že ke psům nemají často tak kladný vztah, jako my.

A o dovolené nemá cenu si dělat mrzutosti. Jaga.

lidus*

Jaguš nám psy ve vodě nevadili do té doby než se jeden obrovský pes neznámé rasy rozhodl manžela zachraňovat uprostřed přehrady, no možná chtěl zachránit spíš ten pes jelikož mu lezl na záda a manžel byl pěkně doškrabaný. Páneček v klidu ležel na břehu na dece a ještě měl hloupé řeči. Já když už se do vody nějak dostanu, nemám chuť ještě sledovat psy co se tam ometají a příjemné není ani když pes vyleze a otřepe se u vaši deky. Psa bych k moři nebrala, jen ta cesta je pro něj úmorná.

pastika
hodnocení

0x

Proč ne. Rohodně to je lepší, než sebou tahat konzervy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]