Nejste přihlášen/a.
Pozitivní myšlení, síla myšlenky - co si o tom myslíte?
Třeba vroucí nebo lépe kolektivní modlitba mají obrovskou sílu... mám několik osobních zážitků na téma jak silná je myšlenka. Je to trošku o využití kapacity oné, méně vědomě využívané části mozku. Jde o to nakolik si k sobě pustíte nové možnosti... dokonce se o myšlenkách krom filosofie, zabývá i nová vědecká disciplína. Noetika.
No já to mám asi takhle: v zimě každý straší chřipkou, nechávají si očkovat a tak... Já jsem rozhodnutá a přesvědčená o tom, že ji nedostanu. No a funguje to!
To Myse: Hrbitovy jsou plny tech, co si mysleli, ze se jim nic nemuze stat.
Pozitivni mysleni urcite funguje, ale neni samospasitelny.
Sem by se hodil vtip:
Khon se kazdy den modli k bohu:
"Paneboze, dej, aby jsem vyhral v loterii."
Takto to dodrzuje po dvacet let, az si jednou po modlitbe postezuje, ze furt nic.
A z nebe se najednou ozve hlas:
"Kohn, daji mi sanci a koupi si konecne los."
Rekl bych, ze to presne vystihuje princip pozitivniho mysleni.
Dá se pozitivně myslet i v případech , kdy mně někdo jednoznačně škodí , npř. nevyplatí zaslouženou mzdu a pod.? I pozitivní myšlení může být k prospěchu mého škoditele a to bychom asi neradi . Ano stavět na pozitivních zkušenostech a z negativních si brát ponaučení. miro
Pozitivní myšlení je třeba se naučit.. Jak? Tím, že v jakékoli situaci si sice nejdřív třeba "polamentuju", ale pak začnu přemýšlet, co z té situace mohu vytěžit pro sebe. Dám příklad. Když jsem přišla o práci, (pracovala jsem v tahu 30 let), tak mě to nejdřív vzalo, až jsem zkončila u doktora. Pak jsem začala vymýšlet, jaké mi z toho plynou výhody. Např.: nemusím ráno vstávat ve 4. Nebo, konečně mám čas zašít to a tohle. Mám čas na pečení a vaření... a tak. Nepřemýšlím zbytečně nad tím, co budu dělat, když mě nikam nechtěj, ale vysvětlím si to tím, že je krize a až přejde, zas něco najdu. A snažím se vždy mezi.týdny práce v "rychlé rotě" (veřejná služba) si užít toho, co jsem za celý život nestačila. V "rychlé rotě" jsem např. dnes vzala vítr z plachet šéfovi, když mě chtěl ráno poslat sekat kosou. Tak jsem mu řekla, že klidně půjdu, ale je tupá, ať mi ji naklepe. Zkoušel, jestli nebudu mít námitky, nakonec kosu uklidil. (On si rád lidi vychutná, ale na mě si s tímhle nepřijde). Nevím, jestli jsem to popsala aspoň trochu srozumitelně. Je to dřina, ale dá se to naučit. Nejde to ale použít výdycky, když vám přijde nedoplatek elektřiny, tak na tom těžko něco najdete pozitivního. Držím palečky!
Jsem, parádní odpověď a hodně pravdivá.
Já bych ještě přidala jeden náhled pozitivního myšlení. Pokud od manžela něco potřebuji, tak když mu to řeknu hezky, s láskou, třeba já viděla hezké boty, pohodlné, ve slevě, ale nevím, jestli si je můžeme dovolit, jestli nemáš ty sám něco v plánu... tak je úspěch zaručen. Když začnu zhurta, podívej se, ani boty si koupit nemůžu, já jsem takovej chudák ... Tak mi vyjmenuje obsah botníku se zlou a je po srandě.
Dala jsem hodně jednoduchý příklad, ale funguje to všeobecně všude.
Zkuste si hru s obličejem. Usmívejte se na prodavačky, tvařte se pozitivně, jako Nebo běžte a mračte se. Rozdíl uvidíte hned.
Mařenko, s tím úsměvem, to máte teda pravdu. Já před týdnem v neděli k večeru musela projít u nás v okr. městě přes náměstí, a na podloubí stála skupina romů. Ve mě byla docela malá dušička. Ale pak jsem se na jednoho usmála a on mě dokonce pozdravil! Doufám jen, že nejsem podobná pracovnici ze sociálky...
Je lepší smát se, než plakat. Zvláště pak, když ani jedno nepomáhá. A také- Směj se a bude se s tebou smát celý svět. Plakej a budeš plakat sama.
A podle svých zkušeností vím, že je lépe se vyhnout člověku, který už dopředu ví, že je něco naprd. A ráda zkecnu s někým, kdo vidí pozitiva. A z oddělení onkologie vím, že ty dvě paní, co byly se mnou, byly na tom úplně stejně, ale stále plakaly, už dnes nejsou.
Přes víkend jsem byla ve špitále, píchali mi do artritického kloubu zápěstí radioaktivní látku. Na pokoji jsme byly tři na stejný výkon. Uchechtaly jsme se, pochválily jídlo, poděkovaly za péči a za laskavost. Sestry se na nás usmívaly a čas nám docela příjemně utekl. Kdyby tomu tak nebylo, bylo by to strašné a strašilo by mě to ještě hodně dlouho. A nefajn látky a nefajn hormony by dělaly , beztak, psí kusy. Tak šly se slzami smíchu pryč. A čas by se vlekl.
A je potřeba dát tělu šanci, postavit se protivenství a přimět ho, bránit se.
To bude dobré, to dopadne jak nejlépe může. Život mi dává to nejlepší. Ale občas mi dá po papuli, abych si toho nepřestávala vážit.
Síla myšlenky funguje.Na vlastní kůži jsem se o tom několikrát jako kluk přesvědčil.Vemte si,že vlastně veškerá hmota kterou vnímáme je jen zhuštěná energie.Poznatky: dlouho to trvá,než se věc zrealizuje a navíc,jak pak zjistíte, v době zhmotnění věc přesně zapadá časově i dějově do vašeho života i do života druhých.Často tak,že si její realizace skoro ani nevšimnete.Nikdy není oddělená od okolí.Vždy do toho jakoby něco zasáhne aby to zapadlo jako do skládačky s okolním světem.Některé věci se nezrealizují vůbec a nebo spíš až po letech, když už je nepotřebujete a ani po nich netoužíte Jako by to bylo poučením,že daná věc nebyla tehdy třeba.Naprosto nerozumím mechanismu takovéto síle myšlenky,ale vím,že existuje.Některé myšlenky se zrealizují až po smrti těch kdo po její realizaci toužili.Prostě realizace čehokoliv se neřídí naší vůlí,ale nějakým vyšším,mě neznámým řádem.Každá věc vznikne v přesně daný čas, aby zapadla do světa tak,že svět by bez ní v daném okamžiku nebyl úplný.Prostě a jednoduše,.zrealizovaná věc,přání,tužba,většinou působí velice obyčejně.
P.mimik Vaše úvahy jsou zajímavé a v mnohém pochopitelné. Jen bych se pozastavil , pokud správně chápu , nad úvahou , že se realizace čehokoliv neřídí naší vůlí , ale nějakým neznámým vyšším řádem. Podle mně jsou nejvyšším řádem přírodní zákonitosti.Je pravdou , že nebyly dosud všechny odhaleny a popsány. Přes to existují bez vůle člověka , ať chce či nikoliv. Aby bylo cokoliv realizováno , musí být splněno několik zásadních podmínek. Obecně: 1. Příznivé podmínky(technické ,přírodní , společenské , osobní atd.) , 2.Snaha-úsilí- potřeba , řešit problém 3. a někdo kdo realizaci provede , zorganizuje a pod. Proto si myslím , že má člověk vše ve svých rukou, jen s tím rozdílem , že má možnosti , jen v rámci přírodních a společenských zákonitostí , které musí respektovat (využívat) a usilovat o jejich další odhalování a seznamování se s nimi. Tedy realizace myšlenky bude mít úspěch jen tehdy , budou-li splněny výše uvedené podmínky. Samotná myšlenka se jen podílí na vytváření podmínek pro realizaci , příznivých či naopak , podle toho pokud respektuje nebo ne přírodní a společenské zákonitosti. miro
kupte si knihu tajemství od rhondy byrne-je tam vše napsáno,myslím že je to pravda a nejsou to jen hlouposti,kdo pozitivně myslí,pozitivní přitahuje,oprvdu si knihu přečtěte,i já se několkrát v životě přesvědčila že to co si přejeme,ale opravdu od srdce a poprosíme vesmír o pomoc,to přijde,opravdu si knihu přečtěte a dejte vědět že to funguje,možná by se dal založit nějaký spolek pozitivně myslících,nejsem blázen,ale věřím že jsme věčná energie.
Nevím, jak moc to sem patří, ani zda je to pravda, ale slyšela jsem o jedné paní, která měla jediné dítě a to onemocnělo snad nějakou smrtelnou chorobou. Strašně si přála, aby se dítě uzdravilo, snad se i modlila. A opravdu dítě se podařilo lékařům zachránit, ale dítě mělo mentální postižení. Po x letech, kdy si ta paní uvědomila, že stárne, a měla starost, kdobude o její dítě pečovat, až zemře. Mimo to musela snášet, jak se jiné zdravé děti někdy tomu jejímu posmívaly. V tu chvíli litovala, že dítě přežilo. Byla to tehdy síla její myšlenky? Nebo se to nemohlo stát? Nevím, PT /stařenka/
Snad kazdy rodic, kdyz se neco stane, se modli, aby jeho dite neumrelo a ono pak treba stejne umre.
Takze stat se to klidne mohlo, proc by taky ne, dnes a denne doktori zachranuji nejen detske zivoty, ale zadna sila myslenky s tim nemela zcela jiste nic spolecnyho. To, ze pak bylo mentalne postizene je zcela irelevantni.
Knihu Tajomstvo som precital aj ja. Zaujala ma a tak teraz citam pokracovanie Kľúč od Joe Vitale-ho. Z tej edicie je tych knih asi 5. Taktiez na namet knihy je aj film Tajomstvo, komu sa nechce citat, a pomoze to v zlom obdobi. Ved asi kazdy vie ze optimistovi sa zije lahsie ako pesimistovi ... tak teda, hlavu hore ...
Koukněte na toto video: mojevideo.sk/... - jsou tam i další videa...tam vám vysvětlí, jak pozitivně myslet . Ale co si o tom myslím já
? Sama nevím- asi to budu muset zkusit
. V jednom tom videu je, že když si vysním např. nádherný drahý dům a budu věřit tomu, že ho budu mít- a budu na to pořád myslet - tak se mi to splní
! Super...od teď nemyslím na nic jiného
.
To já si přeji už hóóódně dlouho, mít zdravé kyčle, jak dlouho mám na to ještě myslet? PT /stařenka/
Sabri, dejte pak vědět, kde jste ten dům získala a jaký je. Jo?
Myslím si, že pozitivní myšlení je přínosem pro člověka jako takového. Vyplavují se ty správné hormony a tedy nastává duševní pohoda, aktivuje se imunitní systém, prokrvuje se pokožka, rozšiřují se panenky očí, pozornost mozku je delší a intenzivnější. Postavení těla a výraz tváře je pro pozorovatele příjemnější, atraktivnější. A tedy se mnohem snadněji komunikuje, získává lidi pro svou myšlenku, na svou stranu. Tomu se, myslím, říká sociální inteligence.Ale abych myslela usilovně, že očima zvednu skleničku nebo z losovacího válce vypadne moje číslo, to ne. Tak to nefunguje. To vím bezpečně!
Pozor! Pozitivní myšlení a síla myšlenky jsou dvě úplně odlišné věci. Osobně v sílu myšlenky moc nevěřím, navíc, to jak píšete o tom domě už hraničí se spiritismem a s tím bych si nic nezačínala. Ani kvůli vile...
Liduš, to je teda doba, 30 let. Já myslím, že mně už pomůžou jenom macešky, a to, až se na ně budu dívat zespod. PT /stařenka/
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.