Nejste přihlášen/a.
Pěkný večer všem, čeká mě vyšetření na ortopedii, po sérii několika úrazů, kdy koleno už přestává poslouchat. Představa, že mi doktor s nohou bude různě manipulovat, aby zjistil, co s tím vlastně mám, mě děsí, nechci tam ječet jako siréna, protože to bude opravdu dost bolestivé, už teď mi stačí špatný pohyb a syčím bolestí.
Tak mě napadlo, zda by Dr. na základě mého popisu úrazů a problémů, které s kolenem mám (seznam mám pečlivě připravený), mohl od drastického pohmatového vyšetření upustit a nebo se s tím mám smířit, zatnout půlky a prostě to vydržet?
A je nutně se svlékat, nebo stačí vyhrnout sukni a nechat si silonky?
Lékař musí vyšetřovat podle daných pravidel, nelze dělat "diagnózu po telefonu". Lékaře upozorněte předem na velkou bolestivost, pokud to není hovado, přizpůsobí tomu průběh vyšetření. Pokud Vás i přesto vyšetření bude jakkoliv bolet, nestyďte se zařvat. Vy jste ho upozornila, takže to musí čekat. Alespoň bude vědět, kde Vás to bolí a jak moc, to je taky pro diagnózu důležité. Svlékání asi požadovat nebude, ale záleží samozřejmě na něm.
Btw. můj otec když šel jednou k doktorce na krční tak ji několikrát upozornil, že má slabý žaludek a jak mu něčím šáhne do krku, že ji pozvrací. Ona se prý jen smála, že je to blbost a potom se hrozně divila, když ji poblil Ale on ji varoval, takže nemohla říct ani ň
Nějaké řvaní teda je vlastně naprosto v normě.
Já myslím, že se nemáte čeho bát. Lékař by měl vědět, jak to koleno vyšetřit bez bolesti, příp. s minimální bolestí. Mám s tím také zkušenosti - mám přetržené křížové vazy v koleni a hned po úrazu, když jsem jela na pohotovost, tak mi to také dost bolelo a měla jsem strach z vyšetření, ale nebylo to tak hrozné. Určitě se nebojte.
Ortopédi jsou z 99% odborníci kteří vědí kam a jak šáhnout.
Mám zkušenost že sem byl 7 měsíců marod s kolenem. 2 naše místní chirurgický hvězdy si mně přehazovali jak horkej brambor a nic nezjistili. Navštívil sem ortopéda kterej v tý ordinaci co byli ti 2 chirurgický zázraci jednou za tejden ordinoval 2 hodiny, ten mně lehce chytil za koleno a po dvou ohybech tam a zpátky mi řekl že mám utrženej meniskus a za 3 tejdny sem byl na operaci.
Milá Zuzko, i když je to u holky hrozně těžké, budeš se muset "pochlapit". Žádný doktor nedělá pacientovi rád a úmyslně bolest, ale vyšetření se prostě udělat musí. Také mě bolelo koleno, dostávala jsem obstřiky /nic příjemného vpíchnout jehlu do kolena, ale musela jsem vydržet/, až to nakonec dospělo k operaci. Co se dalo dělat. Dneska už s nadhledem říkám, že jsem si nechala pro korunu vrtat koleno!:DPokud chceš být znovu zdravá, nesmíš hned řvát a musíš něco vydržet.
Můj 1. porod trval asi 12 hodin a výsledkem bylo slůně o váze 4,30. Co si budeme povídat, nic příjemného.
A úplně nejvíc mě odrovnala asi před rokem gastroskopie. Jo, jo!Vyšetření pohmatem je to nejšetrnější, co Tě může potkat.
Prostě život není jenom legrace, přijdou i krušnější chvilky. Mysli přitom na něco příjemného, na svého chlapce, na svého pejska, na jahody se šlehačkou, na dovču u moře... prostě na něco, co máš ráda. Vyšetření netrvá věčně a budeš zase o kousek dál. Jaga.
doplněno 02.07.13 13:21:Sukni vyhrň, silonky sundej!:D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.