Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyšetření na ortopedii

Od: zuzzka1 odpovědí: 4 změna:

Pěkný večer všem, čeká mě vyšetření na ortopedii, po sérii několika úrazů, kdy koleno už přestává poslouchat. Představa, že mi doktor s nohou bude různě manipulovat, aby zjistil, co s tím vlastně mám, mě děsí, nechci tam ječet jako siréna, protože to bude opravdu dost bolestivé, už teď mi stačí špatný pohyb a syčím bolestí.

Tak mě napadlo, zda by Dr. na základě mého popisu úrazů a problémů, které s kolenem mám (seznam mám pečlivě připravený), mohl od drastického pohmatového vyšetření upustit a nebo se s tím mám smířit, zatnout půlky a prostě to vydržet?

A je nutně se svlékat, nebo stačí vyhrnout sukni a nechat si silonky?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Lékař musí vyšetřovat podle daných pravidel, nelze dělat "diagnózu po telefonu". Lékaře upozorněte předem na velkou bolestivost, pokud to není hovado, přizpůsobí tomu průběh vyšetření. Pokud Vás i přesto vyšetření bude jakkoliv bolet, nestyďte se zařvat. Vy jste ho upozornila, takže to musí čekat. Alespoň bude vědět, kde Vás to bolí a jak moc, to je taky pro diagnózu důležité. Svlékání asi požadovat nebude, ale záleží samozřejmě na něm.

Btw. můj otec když šel jednou k doktorce na krční tak ji několikrát upozornil, že má slabý žaludek a jak mu něčím šáhne do krku, že ji pozvrací. Ona se prý jen smála, že je to blbost a potom se hrozně divila, když ji poblil :) Ale on ji varoval, takže nemohla říct ani ň :) Nějaké řvaní teda je vlastně naprosto v normě.

georgina*
hodnocení

0x

Já myslím, že se nemáte čeho bát. Lékař by měl vědět, jak to koleno vyšetřit bez bolesti, příp. s minimální bolestí. Mám s tím také zkušenosti - mám přetržené křížové vazy v koleni a hned po úrazu, když jsem jela na pohotovost, tak mi to také dost bolelo a měla jsem strach z vyšetření, ale nebylo to tak hrozné. Určitě se nebojte.

Ortopédi jsou z 99% odborníci kteří vědí kam a jak šáhnout.

Mám zkušenost že sem byl 7 měsíců marod s kolenem. 2 naše místní chirurgický hvězdy si mně přehazovali jak horkej brambor a nic nezjistili. Navštívil sem ortopéda kterej v tý ordinaci co byli ti 2 chirurgický zázraci jednou za tejden ordinoval 2 hodiny, ten mně lehce chytil za koleno a po dvou ohybech tam a zpátky mi řekl že mám utrženej meniskus a za 3 tejdny sem byl na operaci.

hodnocení

0x

Milá Zuzko, i když je to u holky hrozně těžké, budeš se muset "pochlapit". Žádný doktor nedělá pacientovi rád a úmyslně bolest, ale vyšetření se prostě udělat musí. Také mě bolelo koleno, dostávala jsem obstřiky /nic příjemného vpíchnout jehlu do kolena, ale musela jsem vydržet*ee*/, až to nakonec dospělo k operaci. Co se dalo dělat. Dneska už s nadhledem říkám, že jsem si nechala pro korunu vrtat koleno!:DPokud chceš být znovu zdravá, nesmíš hned řvát a musíš něco vydržet.

Můj 1. porod trval asi 12 hodin a výsledkem bylo slůně o váze 4,30. Co si budeme povídat, nic příjemného.

A úplně nejvíc mě odrovnala asi před rokem gastroskopie. Jo, jo!*plac*Vyšetření pohmatem je to nejšetrnější, co Tě může potkat.

Prostě život není jenom legrace, přijdou i krušnější chvilky. Mysli přitom na něco příjemného, na svého chlapce, na svého pejska, na jahody se šlehačkou, na dovču u moře... prostě na něco, co máš ráda. Vyšetření netrvá věčně a budeš zase o kousek dál. Jaga.

doplněno 02.07.13 13:21:

Sukni vyhrň, silonky sundej!:D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]