Nejste přihlášen/a.
Zdravím!
Z nové Rubikovy kostky mi začly vyletovat kostky, tak jsem zjistil, že je málo utažená žlutá. Tak jsem ji zkusil utáhnout, ale nešlo to, šroubek se protáčel. Studoval jsem starou kostku, tam je závit na šroubu od začátku do konce, ale tady bude podle mně někde až ke konci šroubku, někde uvnitř kostry, asi je to novější typ. Buďto koupím náhradní díl, nebo to zkusím opravit, třeba mě napadlo vyměnit šroub za jiný, který má závit od hlavičky nakonec...
Zkusil bych do dírky kápnout vteřiňák a zašroubovat. Pozor dobu schnutí žlutým čtverečkem pootáčet, aby se nepřilepil ke šroubku nebo ke kříži.
Dobrý den,
myslíte to, že do díry nakapu vteřiňák a nechám zaschnout>potom dám šroub, nebo nakapu vteřiňák a do toho to rovnou zašroubovat ten šroub? To je pak riziko, že se to zalepí a už nikdy nemůžu utáhnout/povolit. Ale sílou se dokáže všechno . Jsem docela začátečník (taky je to nová kostka) a nevím co to je třeba kříž. Tak mi ještě trochu prosím podrobněji vysvětlete. Děkuju za odpovědi.
Ano, myslel jsem do dírky kápnout vteřiňák, potom zašroubovat a patřičně dotáhnout, aby se středivá "kostička" nevrklala, ale aby šla volně otáčet jako ostatní středy. Myslím, že pokud to bude držet, nebude třeba to již dotahovat a netuším, proč byste měl touhu to povolovat. Nicméně při silnějším pootočení se šroubek z lepidla většinou uvolní.
Pokud se šroubek protáčí i při povolování, doporučuji zároveň povolovat a tahat za středovou kostku, závit by se měl chyit a vyšroubovat.
Kříž je vlastně střední díl kostky, do kterého je zašroubováno šest středových plošek pro jednotlivé barvy - viz foto.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.