Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu ohledně sušení hub. Jde houby sušit v mikrovlnce? Pokud ano,jakým způsobem. Děkuji za Vaše rady.
Dal jsem na radu většiny a MT jsem nepoužil a raději jsem koupil sušičku a už máme usušeno docela dost hub.
Suším houby 1-navlečené na nítí a připevněné na lodžii.2- na dřevěném rámu připevněné jemné pletivo, nebo za 3 jen na plechu s papírem. Jdnou jsem sušila vlastně spíš pekla v plynové troubě , mikrovlnku jsem nezkoušela. Nejlíp se osvědčilo pletivo a navlečení na nit. 2-3 dny podle počasí a je suché.
Jem zvědavá na tu mikrovlnku snad to někdo používá.
I když mikrovlnku preferuji v kuchyni,(vařím vodu na kafe,škvařím sádlo a zavařuji ovoce a zeleninu,tak sušení asi nebude to pravé.Může při nedodržení času dojít k tepelnému rozkladu.Mám udělané rámečky a na nich nataženou stavební perlinku.Na sluníčku je hotovo za dvě - tři hodiny.Sušíme i bylinky.Také jablka,hrušky a švestky.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.