Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sušení hub

Od: barbakan* odpovědí: 10 změna:

Prosím o radu ohledně sušení hub. Jde houby sušit v mikrovlnce? Pokud ano,jakým způsobem. Děkuji za Vaše rady. *modla*

doplněno 20.08.10 19:18:

Dal jsem na radu většiny a MT jsem nepoužil a raději jsem koupil sušičku a už máme usušeno docela dost hub.*hej*

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Suším houby 1-navlečené na nítí a připevněné na lodžii.2- na dřevěném rámu připevněné jemné pletivo, nebo za 3 jen na plechu s papírem. Jdnou jsem sušila vlastně spíš pekla v plynové troubě , mikrovlnku jsem nezkoušela. Nejlíp se osvědčilo pletivo a navlečení na nit. 2-3 dny podle počasí a je suché.

Jem zvědavá na tu mikrovlnku snad to někdo používá.

jabraka*
hodnocení

0x

I když mikrovlnku preferuji v kuchyni,(vařím vodu na kafe,škvařím sádlo a zavařuji ovoce a zeleninu,tak sušení asi nebude to pravé.Může při nedodržení času dojít k tepelnému rozkladu.Mám udělané rámečky a na nich nataženou stavební perlinku.Na sluníčku je hotovo za dvě - tři hodiny.Sušíme i bylinky.Také jablka,hrušky a švestky.

JABRAKA

lidus*

jabrako, mě bylo řečeno, že sušit na přímém slunci se nesmí. Já blázen ty houby stěhuju aby na ně nepražilo.Bylinky suším také a jak je nechám na slunci tak černají.

stribrnak*
hodnocení

0x

zkuste sušičku na ovoce,jde to supr ,my toto využíváme,když není počasí na sušení

barbakan*
hodnocení

A to je právě zádrhel.Sušičku jsem měl,někomu půjčil,ale nikdo se nemá k navrácení a tak jsem chtěl zkusit tu mikrovlnku.

jsem*
hodnocení

0x

Sice jsem v MVT taky nesušila, ale pár bych jich obětovala a vyzkoušela, od nejmenšího příkonu a málo vteřin, uvidíte, jestli nebudou "létat", tak to půjde. Schválně to taky vyzkouším, ale až v sobotu...

bozena*
hodnocení

0x

Houby sušit na přímém slunci lze,jsou brzy a kvalitně usušené,bylinky naopak sušit ve stínu,nejlépe v pruvanu,jinak zčernají.

lidus*

Díky jabrakovi a bozene. Ráno posbírané houby jsem sušila na slunci a jsou krásně usušené.

pesbrok*
hodnocení

0x

Nejlepší se suší houby na rámech z latěk, potažených silonovým pletivem proti mouchám. Venku pokud je hezky jinak je mám zavěšené nad kachlovými kamny. a občas jim zatopím. Sušit houby v mikrovlnce je nesmysl ta je totiž uvaří.

dotek
hodnocení

0x

probůh jen nikdo nezkoušejte sušit houby v mikrovlnce*smich*nadělá vám to z nich mazlavé bláto i na malý příkon.Navíc je to víceméně "uvaří" - jsou prostě k nepoužití.Osobní trpká zkušenost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]