Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy se zařazením do kolektivu

Od: lilik odpovědí: 4 změna:

Mám problémy se zařazením do kolektivu. Tento školní rok jsem v prvním ročníku na střední škole, jenže ve třídě mě nikdo moc nebere, nemám tam opravdové kamarády. Někteří se znají už z dřívějška, šli na školu ze základky spolu a jsou v pohodě _ např. když jsou holky dvě, je to vždy lepší, kolektiv je bere a každá má tu druhou...jenže já jsem na SŠ přišla sama a nezařadila jsem se dobře do kolektivu třídy. Nejsem oblíbená, nikdo se o mě nezajímá. Chovám se tak, jaká jsem, ale někdy se dokonce cítím, že mě NIKDO ve třídě nemá rád: to je hrozné, pak se kvůli tomu dostávám do depek... Nejhorší je, když např. v TV se máme rozdělit do skupin nebo do dvojic(to je nejhorší): nemám totiž nikoho, s kým bych byla a nás je lichý počet, tudíž já vždycky zbudu a když se zeptám nějaké dvojice jestli můžu být s nimi, tak nejsou vůbec nadšeni. Proto tělocvik nesnáším. Učitelka si všimla, že vždycky zbývám já a před druhými mě zbytečně ztrapňuje(to mám před ostatními fakt ostudu). Podobné problémy mám rovněž např. s tím, když jedeme někam autobusem a máme samozřejmě sedět po dvojcích _ pak sedím sama a stydím se. Samozřejmě když všichni vidí jak jsem neoblíbená a nikdo se se mnou nebaví(jen v případě nutnosti), tak se se mnou ani nepotřebují vůbec bavit a ještě mě shazují...Nevím co bych měla udělat a jak bych se měla chovat, aby mě měli rádi a brali mě v pohodě. Chovám se co nejlíp, ale je to jako bych do toho kolektivu(hlavně holek) nepatřila. Vždycky když se ve třídě domlouvá nějaká akce, kalba, pizzerka atd. tak se mnou se nepočítá. Jsem zoufalá, pomozte mi prosím. Děkuji moc

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

qwertz*
hodnocení

0x
Zkus si najít zájmy mimo školu, nějaký sport, hudbu, tramping, cokoliv, co tě baví, tam najdeš lidi, kteří mají stejné zájmy jako ty, a proto si s tebou budou i lépe rozumět. Pak to ve škole bude zvladatelnější a možná budeš pro spolužáky i zajímavější.
jj šel bych na to stejně a zaměřil na pár jedinců a zkoušel se spřátelit s nimi (ne až moc intenzivně). pokud získáte jednoho, vtáhne vás mezi ostatní ;)

yurek*
hodnocení

0x
Nestyďte se za to a smiřte se s tím. Stádo Vás nepřijalo? Jste tedy výjimečná - nepotřebujete stádo. Podívejte se, kam to dotáhl takový Dr. D.Rath, nebo prof. Švejnar.

ajule*
hodnocení

0x
já bych zkusila najít ve třídě najít nějaký slabší článek nějaký tam určitě bude alespoň trochu pomalu se sblížovat a pak jak už tady jednou padlo když najdeš jednoho přijme tě zbytek ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]