Nejste přihlášen/a.
Dobry den vsem!
Je tu obdobi plne houbarskych ulovku a me zajima, jak si vedete vy vsichni
. Mam v planu pristi tyden okusit take ten pocit, kdy vyjmu ze zeme hriba a pricichnu k nemu
. Uz jsem slysel, ze lide nachazi, tak se chci presvedcit, zda-li i vy mate houbarske stesticko. Kdyz pridate i hruby nastin lokality, bude to moc skvele! Diky Camelot
Byl jsem na houbách dnes ráno. Asi 15 hřibů, nějaký podborovák, slaďák, klouzek, kozák. Dohromady tak 45 kousků za 2 hodinky. Pěkné houbičky. Přesnou mapu lokality přikládám. A ještě jeden detail: Já nehledám, já sbírám.
Pravdomluvný, díky za mapu, hned zítra tam jedu, tohle místo dobře znám. ![]()
Pravdomluvný, vezměte si zítra tričko poradte, prosím, já se budu hnedka hlásit jako stará známá. ![]()
Seš dobrej, já včera jednoho podborováka za tři hodiny. Zbytek rodiny to za mě dohledal. Ale taky nic moc.
V pondělí mě manžel dovezl k lesu, sedla jsem si na pařízek a posvačila a on s tchánem dcery zatím donesl dva košíky vesměs hřibů, janků, klouzků a pár kuřátek. Les se nachází v okrese Hodonín lokalita Velká nad Veličkou.
Janek má červeně oranžový až hnědočervený klobouk , správně Kozák osikový (Křemenáč) . Na plzeňku se mu také říká Špičník. Vyskytuje se v listnatých lesích , nejčastěji pod osikami , nikoliv pod břízami.Pod břízami roste Kozák březový , který má klobouh hnědošedý nebo černohnědý. miro
U nás v lese na parkovišti je aut jako v létě na koupálku a co jsem tak pozorovala, tak lidi si nosej jen drtek a my jdem a přinesem 2 košíky a ještě v kapsách, což je divný. Máme svoje místa nu
Čekám, kdy tam budu muset zase povinně jít![]()
Jinač, jsme Královehradecký kraj. Okolí Jičína ![]()
Přijel jsem ze Šumavy kromě spousty vody,kam se člověk vrtne,také spousty hřibů,až se o ně doslova zakopává.Tam se dá poskytnout potěšení,houby sbírat,ne hledat.
JABRAKA
Krásný podvečer přátelé
Tak minulý týden jsem byl v lesích v okolí Tábora a bylo to příjemné hledání hub. Nebylo to takové, jak se v poslední době traduje, nicméně příjemné to určitě bylo. V lese jsem pobyl slabé tři hodinky a koš jsem nasbíral, bylo spousty růžovek a praváčků..
Touto cestou bych se ještě pozeptal na lesy okolo Řevničova, pokud jste tam někdo v těchto dnech byl nebo někdo z vašich znamých, děkuji a houbám zdar. Camelot
Teď jsem byl v pátek, v sobotu a v neděli na houbách u nás na Krkonoších v okolí Vrchlabí. Vždy za košík hub.
Hlavně podhřibky a klasické hnědé hřiby, sem tam nějaké růžovky, pár smrkových hřibů, podmáslíků, šedivek a malých pýchavek (na malé řízečky, ale lepší jsou velké pýchavky, ale tu jsem našel jen jednou).
Hodně jsem nacházel hořčáky, po dlouhé době jsem našel i dva nachové hřiby (něco jako satani, ale při řezu okamžitě zmodrají a jsou také mírně jedovaté) a roste hodně holoubků a všelijakých prašivek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.