Nejste přihlášen/a.
Hrozně moc vám Sedob děkuji takže to znamená že už to pak bude muset řešit s Exekutorem?má manžela který dělal na žl nikde mu neplatily a když jo tak mu daly malé částky které nepokryly jejich splátky.Ted to plati po malých částkách ale nepřestává splácet já jí taky už pomáhám ale už nevím jak jí pomoci.
doplněno 07.08.10 21:12:A ona je tedy s malým na mateřské dá se to proto nějak domluvit aby vše dopadlo dobře?
doplněno 07.08.10 21:22:Ano dluží Bance i na Socialním a zdravotním ale po malých částech to platí a kamarádka když nebydlely na domku tak se zapomněla odhlasit na TV a na rozhlase dostala od soudu nařízení kde měla asi tohle že má zaplatit 3395 po 1000 a pak 395 to rozhodnutí nabylo před 5 měsíci.Ale protože její manžel neměl peníze tak tohle neplatila a já jsem jí řekla že to možná bude od toho soudu ale sama nevím
doplněno 07.08.10 21:24:Ten její manžel teda.Na tych společnostech to jsou 6000 kč,30000 kč
doplněno 07.08.10 21:27:Ted protože je zrovna u mě tak ještě prý telefon 3000 a na hypotéce 2000 ale tam jsou prý domluvení po malých částkách že to budou splácet.
doplněno 07.08.10 21:38:Ano taky jsem ráda že mé kámošce to tak vysvětlila a pomáhá jí moc jí děkuji
doplněno 07.08.10 21:52:Moje kámoška a já jsme z jížní Moravy proč se ptáte?
doplněno 07.08.10 22:04:Ano naprosto s vámi souhlasím že ten malý to vycítí taky jsem jí to říkala.Ještě bych se vás Sebod chtěla zeptat zda se to dá třeba ted zjistit na internetu zdarma bez poplatku kdo to do toho KN dal a jestli ano byla byste tak moc hodná a napsala mi postup přesný děkuji.
V první řadě musí Vaše kamarádka zjistit, KDO toto soudcovské zástavní právo na KN vložil. Ale to by měla vědět ona, komu dluží. Ještě mě napadlo, kdo všechno je majitelem nemovitosti? Na kohokoliv, kdo je napsan na KN coby majitel, může být soudcovské zást. právo zapsáno (např, manžel, který s Vaší kamarádkou již několik let nežije, má třeba i jiné trvalé bydliště). jakmile budete vědět, co to je vlastně za dluh, tak ihned se objednat k exekutorovi na osobní jednání. Tady je však třeba zvážit, zda kamarádka je schopna dluh vůbec uhradit. Z toho se pak odvíjí další postup. Opravdu to ale není tak, že jeden týden tam je zapsán vklad a druhý týden dojde k dražbě. Každopádně bez konkretnějších údajů (výše dluhu, kdo všechno je napsan na listu vlastnictví apod.) nejde říci, jak vše dopadne. Je tu velký prostor pro jednání a toho se musí využít.
A Vaše kamarádka ať si uvědomí, že je to "jen" dům. Jsou v životě daleko horší věci. Člověka na jejím místě napadají i hloupé myšlenky . Má dceru a to je důležité. Vše se dá nějak řešit
Teda HOPE
Manžel Vaší kamarádky se musí postarat o to, aby mu jeho pohledávky uhradili. Dělá s tím něco? Takže Vaše kamarádka dluží bance?
Opravdu nejde takhle od stolu říci, jak to dopadne.
Sebodko, omlouvám se, ale nějak mě nenapadlo, že Macek ani neví koho se chce zeptat a zkomolí i nick v nadpisu a dál jsem to neřešil, až po Vaší odpovědi mi docvaklo jak to je...
Vím a nepovím . Protože jsme na volný diskuzi a za dobrou odpověď mi nemůžeš dát bod
. Tak se tam jdi podívat
P.S. Za chvilku tu mám čerstvou účtenku, tak na to juknu . Ale myslím, že za litr je 2,80 Kč(s)
Ty potvůrko, jestli stojí 2.80Kč tak jdu sehnat nějakou cisternu a otevřu si svoji pumpu.
Dobrou bych stejně nedal, nevíš jak bych tě potom dohnal?
Sebod je spíš "katastrální" světice ) ... Je moc fajn, když člověk vidí, že se tu pomáhá a pomáhá ... Děkuju za toho Macka taky
).
Macku. Odkud jste?
doplněno 07.08.10 21:53:Pište jen na toto vlákno. Když píšete na obě, tak je to nepřehledný
Lidičky. Díky .
Jižní Morava je trošku z ruky. Že bychom na to koukly osobně. Zatím, co Vy píšete nevypadá tak katastrofálně. Kamarádka ať dá do kupy všechny dluhy - kolik má doplatit, kolik měsíčně posílá, jestli s nimi jednala. A hlavně zjistěte, KDO Vás dal na ten KN.
A hlavně, nesmutnit. Já vím, jde to těžko nemyslet nato, co se děje. Ale máte tam toho drobečka od kamarádky. A i když je asi malý, tak všechno až moc vycítí. Tak už kvůli němu se držte
Macku. Máte tam ode mě vzkaz ve vnitřní poště.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.