Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. "Táhne" mi na 55 let a připadám si už vlastně starý.. Pamatuji si např. na rok 2005, kdy toho člověk tou dobou +- hodně zažil a těch 20 let, je to jako včera, samozřejmě před rokem 2000, vidím stejně. Hrozně rychle to uteklo. Co bude za dalších 20 let? Možná už třeba nic.. Mám manželku a bojím se že tu třeba zůstane sama. Nebo to bude naopak.. Nevím co by bylo vlastně lepší. Ale přijde mi méně sobecké a asi bych i radši, kdybych tu zůstal sám. Děti nemáme a nechceme (přijde mi to na jednu stranu sobecké je mít a manželka i když mladší, tak prostě taky nechce). Pak jsem si ale zároveň uvědomil, že když jdu venku a vidím děti, teenagery, 5 - 20 let a říkám si, jestli budou mít budoucnost lepší (počítám že spíše horší) než my "starší" či starší. Že je to vlastně dobře, že už v tomhle světě.., je člověk vlastně starší a že je to vlastně i tak nějak výhra? Asi bych vlastně neměnil, kdybych měl tu možnost, aby mi dnes bylo třeba zase těch 15 let.. Hodně věcí, kdyby šlo vrátit čas, bych tedy změnil, ať už k nejbližšším, kteří tu už nejsou, tak i sám k sobě. Jen taková úvaha.. A co vy "starší" či starší?
0x
Mně je 61 a ani mi tak nevadí, že jsem stará bába, ale kam to celkově spěje. Není z dlouhodobého hlediska možné žít tak, jak to lidstvo dělá - po nás potopa. Ještě nikdy v dějinách tak nebylo podporováno to, co škodí většinové společnosti, jako dnes. Podle mě začne do 10 - 20 let úpadek ve všem, jaký si dnes nedovede nikdo představit.
0x
V první řadě zabezpečení pro stáří, protože buď vy, nebo spíš vaše mladší manželka, dožijete osamoceně.
V druhé řadě zkuste být co nejvíc ve formě. Pokud tedy již nesportujete a nestravujete se přiměřeně již teď. Protože pokud neuděláte něco pro své zdraví, můžete dožít sice relativně dlouho, ale zbytečně v diskomfortu. A odnese to především ten druhý z páru. Možná máte rodiče, tam bude třeba taky počítat s pomocí. Tak ať to zvládnete.
V třetí řadě buďte v duševní pohodě. Své jste si víceméně odžil, teď už rekordy trhat nemusíte, tak si plňte alespoň drobné radosti. A nejlépe vzájemně s partnerkou, ať vás váš vztah stále baví. Cestování, kultura, koníčky, knihy, cokoliv.
Za čtvrté, můžete zkusit být v rámci okolností milý na své okolí. Samozřejmě pro toho, kdo si to zaslouží. Bude vám všem líp.
Za páté, zkuste nepokazit to další generaci například volbou nějaké populistické strany, která nás všechny bez rozdílu dostane systémem vařené žáby do anusu, a ještě nás bude přesvědčovat, že to dělá hlavně pro lidi a že se nám to vlastně líbí.
O moc víc se toho asi dělat nedá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.