Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč jsou stále více v oblibě sprostá slova?

Od: kimir

Proč jsou stále více v oblibě sprostá slova?

Je to všude a dokonce i v televizi. Televize je cenzuruje.

Já také mluvím sprostě, když se mi nedaří nebo mě někdo naštve. Jak je to u vás.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Sprostá slova byla, jsou a budou. Jen se v průběhu času proměňuje výrazivo a oblíbenost těch konkrétních.

Sprosťárny najdete nastříkané na zdi současných domů, stejně jako vyškrabané do omítky v Herculaneu a Pompejích.

Také si občas jadrně ulevím a kdo tvrdí, že to nědělá, ať hodí kamenem... ať už nadává anatomicky, do lehkých děv, nebo plantážníků.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, protože jiné národy nemají ve svém jazyce sprostá slova/vulgarity s tak krásným a znělým "R", jako to má čeština (bez důrazu na "R" si v naštvanosti nikdy pořádně neulevíte) . Zdravím!

hodnocení

0x

Dobrý den.

"Proč jsou stále více v oblibě sprostá slova"

jak u koho, u mne stále jsou v nelibosti. Proto nenajdete ode mne sprosté slovo nikde.

Je to také o slovní zásobě.

ben®

milancukrar - kdyby byl zájem, tak Vám tu slovní zásobu o sprostá slova rád rozšířím .

Pane Bene, díky, jelikož se pohybuji mezi lidmi, tak ty slova znám. Ale nemusím je opakovat, páč tu zásobu slušných slov mám.

Některé přátelé jsem odnaučul používat slovo ohledně určitého skotu. Ale jen v mé přítomnosti.

Jde to, nepoužívat v...

Přeji všech hezký a slušný víkend.

nipol
hodnocení

0x

Je to výchovou od dětství. Mnozí rodiče často před dětmi mluví sprostě a tak se není čemu divit, že jejích děti ty sprosté slova od ních přebírají a pak jim to zůstává i v dospělosti. Kdysi jsme byli rodiči upozorňování a kritizování za to když jsme vyslovili nějaké sprosté slovo, ale v současnosti už to rodičům až tolik nevadí a spíše se to snaží přehlížet. Do značné míry k používání sprostých slov přispívá i internet kde si může každý anonýmně psát co chce a používat při tom i sprostá slova za které jich nikdo nebude kritizovat. Stačí se podívat i na tuto poradnu jak se tu mnozí vyjádřují s používaním sprostých slov když ví, že jim za to nic nehrozí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]