Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem hovado

Od: babajaga®

Ahoj, lidičky,

pobyla jsem na krásném festivalu Prázdniny v Telči. Pěkné to bylo, moc. Ale: každý koncert 550 Kč, bez místenek. Stáli a seděli jsme na dlažbě u brány zámku, třeba i 3-4 hodiny předem, abychom chytli pěkná místa. Mám ráda místa u zvukařů, tam je nejlepší poslech. Půl hodiny před koncertem nás pustili na nádvoří a bylo to, jak když se protrhne přehrada. Dav se hnal, aby ukořistil nějaké místo. Byla jsem spíš nesena.

Uviděla jsem místo, na kraji, vedle zvukařů. Sedla jsem si tam a cítím pod zadkem něco měkkého. Ano, člověk, který za mnou byl o několik lidí dál, mrsknul zdálky na mé vyhlédnuté místo svůj batoh. Nevěděla jsem to. Povstala jsem, batoh odložila na zem a znovu si sedla. Ten majitel přiletěl a zuby cenil jak rozzuřený pitbul. Prý jak jsem si to mohla dovolit...

Řekla jsem - "Dovolila jsem si. Byla jsem před Vámi, mohla jsem si tedy dosud vybrat. Vy jste byl až po mně a že jste na mé místo hodil z dálky svůj batoh, mě vůbec nezjímá." Řval na mě, že prý jsem HOVADO. Což někoilikrát opakoval. Až se lidé ohlíželi. No co? Hovadem jsem ještě nikdy nebyla, jednou se začít musí...Když jsem se nezvedla, naštvaně s dalšími nadávkami popadl batoh a odešel.

Chápu, že i když jsem vetchá stařenka, nikdo mě nepozve jako první jako VIP osobu, dva pořadatelé mě nedovedou pod paží vybrat si nejlepší místo, z kterého vyhodí někoho dalšího. Každý se musí snažit sám. Najít si své místo, ale zároveň nikoho netupit, nenaštvat, nezlomit mu nohu.

Je mi to trochu líto. Už v mládí jsem navštívila plno festivalů, ale nikdy jsem se podobně nechovala. Nemusíte mi psát, zda mám či nemám pravdu, podle mě to byla podpásovka. Ale musím se smířit s tím, že dneska už neplatí to, k čemu mě před mnoha desítkami let škola a rodiče vychovávali. Bylo mi to líto, ale co nadělám?

A víte, co ten večer zaznělo z podia?

Lidé se nemění, jen úhel pohledu začne být trochu spatra,

opuchlá společnost žene nás kupředu, kdy člověk nezná bratra.

Rváti se z cizího a tlačit na pilu, to je to, oč tu běží,

denně se nanovo dopouštět omylu, že na srdci nezáleží?...

Kdo zná Marien, ten ví...a mně to moc připomnělo předešlý nepříjemný zážitek. Měla jsem nějak divně mokré tváře a přitom ten večer vůbec nepršelo. Jaga.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nipol
hodnocení

7x

"dneska už neplatí to, k čemu mě před mnoha desítkami let škola a rodiče vychovávali." Dneska je už trochu jiná mládež než byla kdysi za našeho mládi. Je to vidět i na této poradně často plné nadávek, urážek a jiných neslušnosti. Školu to příliš nezajímá a rodiče na nějakou výchovu svých děti často nemají čas a tak to pak i vypadá. To co si současné děti a mládež dovoluji to kdysi pro nás v našem mladým věku bylo nemyslitelné. Dětem a mládeží se přímo vnucuje takové neslušné a agresívní chování. Stačí se podívat na ty různé počítačové puberťácké hry kde je to většinou vše plné násili a agrese a kde vyhráva ten kdo je nejvíce agresívní a postřílí nejvíce lidí. Bohužel je to s dětmi a mládeží čím dál tím horší a nic moc se s tím nedělá.

ben®
nipol - a aby toho nebylo málo, tak ještě je vzorem pro naši mládež drzý/asertivní pan Macinka (dělá ministra místo toho pana Turka, za kterého by snad i dýchal ). No, on už pan Zeman (ten, co svého času dělal na Hradě prezidenta a nyní sídlí v patrovém bungalovu) s tou ku*dou sem a tam také nebyl a není zrovna vzorem pro naši mládež.

@nipol O ty hry až tolik nejde, ty hjsou zde s námi na rozdíl od těch zdegenerovaných mladíků pěknych pár desítek let.

Problém je jinde a to v sociálních sítích. Tyto dávají dětem falešnou představu o jakési vlastní výjimečnosti a jediněčnosti (ta ovšem neplatí, haranti jsou dnes degenerovaní všichni stejně a jsou jak homogenní stádo bez jakékoliv osobité jedinečnosti).

Tato mládež má mylný dojem, že mají na něco nárok, že jim svět a okolí něco dluží, že to oni jsou ti, kdo si může dělat co chce a kdy chce na úkor ostatních.

A přesně z těchto falešných degenerativních předsatv dnes vzniká dav internetem degenerovaných egoistů, kteří mají ve své hlavě nárok na všechno, ale ve skutečnosti nemají nárok na nic, dokonce si ani nic nezaslouží a v životě již brzy poznají, že po nich neštěkne ani pes a vše za ně nakonec vybaví hyperprotektivní maminka s tatínkem.

nipol

ben: Jsi OT. Zde to není o politice ale o něčem trochu jiným. Současnou mládež politika příliš nezajímá a ani až tolik neovlivňuje.

mirutvorce

nipol: On ty svoje žvásty o politice musí strkat všude i tam kde to nepatří.Dneska už byl asi hodinu venku (jinak je tady 24/7)*klik* a spálil si asi plešku :).Je tím už trapnej,ale on si to stejně neuvědomuje a pomele pořád jen svou prý pravdu - všichni jsou gauneři jen já jsem jednička...*smich*.

km
šiš to jsou kecy typu Sokrates:
„Dnešní mládež miluje přepych. Má špatné způsoby, pohrdá autoritou a nemá úctu ke starším.“
babajaga snad psala o mladezi?
ben®

nipol - politika je všude okolo nás, tak před ní/před jejím vlivem nikam neutečete. Mládež je schopna najít si jakoukoliv nepravost či vulgaritu, tak si ji najde i v politice a nechá se tím ovlivnit.

nipol

ben: Zde v této diskuzi politika nebyla dokud jsi ji tu ty záměrně nezačal tlačit.

ben®

nipol - také jste z Brna, jako ten prd, který zde na moji adresu psal útočný, trapný, ošklivý a nepravdivý komentář?

nipol

ben: Z Brna nejsem a útočné, trapné, ošklivé a nepravdivé komentáře nemám ve zvyku psát.

bramburka
hodnocení

2x

Ja bych tedy v tom davovem silenstvi, po 3-4 hodinach cekani, asi moc slusnosti neocekavala. Spis by me prekvapilo, kdyby mi nekdo nabidl sve misto. Ja vim, on jednal neeticky. Byl to proste jeden nastvany z davu.
To by se vam asi mohlo prihodit vsude.
Podivejte se na boj o lehatka na dovolene! A to nejsou zadni mladi nebo deti, to je stredni generace.
Ja jsem dokonnce zazila na plazi na Kube zenu, ktera sedela vedle obsazeneho lehatka a plakala. Na dovolenou setrila kolik let, a ted si ani nemohla lehnout na lehatko (obsazene rucniky).
Lide se chovaji v davu jinak, nez kdyz se s nimi bavite z oci do oci. A totez je ve virtualnnim svete. Rekla bych, ze tam je to jeste daleko horsi - naprosta anonymita k tomu svadi.
Videla jste pekny koncert, ale bohuzel vzpominka na nej bude uz navzdy nahorkla.
Tak snad vam to nejaky dobry skutek v tomto tydnu vynahradi!?

ben®
bramburka - a to si říkají folkaři .
hodnocení

Brambůrko, když jsme čekali na vstup, nálada byla prima. Povídali jsme si s lidmi okolo, smáli se...dokonce jsem tam poznala velice prima manželský pár z Prahy, /Ben promine/ v mém věku. Mohla jsem si dojít i pro limonáddu, podrželi mi místo. Pak i já na oplátku jim.

Jakmile se ale otevřela brána zámku, z lidí byla najednou zvěř. Během vteřiny.

Ta lehátka - byla jsem loni s 5 kamarádkami mého věku v Kalábrii. Hotel měl asi předchozí špatné zkušenosti, udělal tedy opatření. Každý pokoj /2 osoby/ dostal na pláži jeden slunečník, jedno křesílko a jedno lehátko. Jak jsme se se spolubydlící kamarádkou dohodly, to už bylo na nás. A každý ten set měl své číslo, platilo to na celý náš pobyt. . A my jsme věděly, že když přijdeme na pláž třeba i pozdě odpoledne, naše místa budou vždycky volná.

Kdyby toto praktikoval každý hotel, ubylo by problémů. Jaga.

km
ty rucniky na lehatkach... prece neni problem je polozit stranou. tim neobhajuju rucnikare. proste bych z toho nedelal vedu. na druhou stranu, je problem lezet na plazi na zemi? k mori roky nejezdim, ale driv jsme normalne lezeli na dece.

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, klid, hovado určitě nejste.
Hovado(a),prase(ta),...jsou jiní. Mimochodem už delší dobu mi vrtá hlavou si "v davové psychóze", například v obchodě, stoupnout a zařvat na ty okolo, to se musíme fakt v 21.století chovat jako opice či hovada? *smich* Zatím na to nedošlo, ale jednou třeba..., možná i s pomocí infokoutku. *smich*

pohadky
hodnocení

0x
Jasne jasne, vsak vime jak se duchodci dokazou vsude cpat a ze by v tom chumlu nekdo hodil batoh tak presne zrovna kam si nekdo chce sednout a jeste ten batoh ani nevidet, to jsou fakt pohadky jak pro duchodce.
Chybi tu vyjadreni druhe strany, to bychom mozna koukali jak to doopravdy bylo. Ale jako zacatek sebekritiky beru nadpis v poradku.
nipol

Tak se zde ozval jeden z mnoha puderťáků se svojí nemávisti k důchodcům. Takových tu na této poradně je docela dost a občas si tu chodí zakopat do důchodců.

pohadky
Jaka nenavist? Vyjadreni druhe strany nemame. Takovych co neco rekli a pak to bylo jinak, uz bylo. A jak se duchodci cpou se staci podivat na youtube kdyz je v Kauflandu akce.
mirutvorce

A to já mám důchodce rád. *smich* *smich* *smich*

Hlavně ty štěkající co jezdí v Brně od zastávky Poliklinika-Lesná(Penny,Lidl) na Lesná,nádraží.Je to jedna zastávka autobusem = 1 min stání v buse nebo pěšky 7 minut chůze.Ale oni si přece musí sednout.Vždyť mají dvě nacpané pojízdné tašky.Chodím s hůlkou a klidně jim invalidní průkazku ukážu (mám ji),ale oni hned začnou štěkat jak jsem drzej že je nepustím sednout na místo pro invalidy hned u dveří.Ale průkazku neukáže.Doběhnout autobus s taškama můžou - dívám se na ně,ale minutu postát ne.Jistě to ale nebude problém jen Brna s těmito štěkajícími občany.

...Máme rádi zvířata, zvířata, zvířata, ...

hodnocení

Milý, milá či milé Pohádko. Doopravdy to bylo úplně stejně. Zrakem jsem si vybrala místo, bylo volné a než jsem k němu udělala krok , měla jsem cizí batoh pod zadkem.

Druhá strana neměla žádné argumenty, jen řvala, že jsem hovado. Nebyl to náhodou Váš bratr?

Jinak - v OC se necpu. Nejbližší Kaufland je 25 km od nás, tam mě hned tak nenajdete. Spíš jste tam asi pořád nasáčkovaný Vy, když tak dobře víte, jak to tam chodí. Já si jezdím na motorce nanejvýš do sousední obce pro chléb a pečivo.

A že jsem stará - mám snad kvůli tomu sedět doma, schovat se pod pytel od brambor, sypat si popel na hlavu, mazat si kolena opodeldokem a pít prdlavý čaj? I staří chtějí slyšet něco pěkného, nejen vřeštění, ironii a posměch těch, co je nenávidí.

Vzpomeňte si na pěknou pohádku Tři veteráni: TAKY BUDETE, TAKY BUDETE...ovšem jen tehdy, pokud se stáří dožijete. A to Vám nikdo nezaručí.

Naučte se být tolerantnější, empatičtější. Někdy pomůže mladý, jindy starý...ale jen taková nějaká "pohádka" oprvdu nepomůže nikomu. Jaga.

A pro "mirutvorce": Mně stát v dopr. prostředku nevadí. naposledy jsem stála v přeplněném rychlíku z Prahy do Pardubic vcelou cestu a žilka mi proto nepraskla. Každý z nás je prostě jiný. Někdo dělá bouři ve sklenici vody a jiný se přizpůsobí. Asi tak.

hodnocení

0x

Ocividne to byl sectely filolog.
Chvatala si uzmout misto a uz Jan Amos Komensky mudroval, ze vselike kvaltovani toliko pro hovada dobre jest.

hodnocení

Ano, J.A. Komenský to měl vychytané. Ale kdybych nekvaltovala, sedím dodnes před bránou zámku, i když koncert proběhl už před týdnem. *smich2*

Ale ten člověk byl asi skutečně znalec, to uznávám. Jaga.

ltz
hodnocení

0x
Ten s tím batohem a je jedno jestli byl mladý nebo už starši, tak ten byl to hovádko. Nemá cenu nad takovými lidmi přemýšlet a kazit si tím hezký den. I hovada jsou na světě a budou tady pořád. Jako např. ta bezdomovkyně, co vlezla do nemocnice, nedala se vyhnat, arogantně urážela personál i onkopacienty. Prý smradi nemocní. Bylo včera ve zprávách i dnes na internetu 15-ti min. video. Nikdo si s ní neví rady ani v MHD. Pomohlo by asi hodit ji po krk do hnoje a nebo ani to nepomůže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]