Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dlužná částka v avonu

Od: janachytilova odpovědí: 5 změna:

Dobrý den potřebovala by jsem pomoct.Já jsem dělala ve 14 letech avon jeliož sem nebyla plnoletá tak se to muselo napsat na moje tatku protože byl mojim zákoným zástupce.Avon jsem dělala chvilinku pár měsíců to trvalo .Vždy sem měla objednávky tak za 400 nejvíce přes 500 kč to nikdy nepřesáhlo fakturu sem vždy platili poctivě tak jak bylo vždy uvedený termín tak se vše zaplatilo v pořádku .A avon sem ukončila tím způsobem že sem už nic neobjednávala tak to uplně zahaslo.Od té doby co nedělám avon uplynulo 8 let. Nedávno mě jedna paní zastavila jestli nechci dělat avon řekla sem že ne že sem ho dělala už dřive a bylo to napsaný na tatku to byla vlastně moje známá co se mě zeptala jestli ho nechci dělat znovu a ona mi potom řekla že by ho stejně nemohla dělat že sme bloklý že je bloklý tatkovo jmeno protože je tam neuhrazená jedna faktura asi poslední si myslím.Nevím jak se to mohlo stát je už to dlouhá doba asi tatka to zapoměl zaplatit nebo já to už si nevzpomínám je to dávno ale když už by tam měla být faktura neuhrazená tak víc jak 400 to nikdy nebyla ta objednávka vžd ysme měla do těch 400 kč.Ale nikdy nám nedošel žádný dopis žádná upomínka žádná výzva at zaplatíme dlužnou čásku když tam udajně prej je.Nikdy nám to za celých 8 let nic nedošlo žádný takový dopis jak po skončení avonu tak doposud nic.Vždy když člověk neco dluží nebo má zaplatit vždy dojde upomínka kdyby došla hne d upomínka samozdřejmě že to zaplatíme když sme to dělala těch 14 letech ale prostě nic nedošlo aji když sem s tím nějak ze dne na den skonšila ani mě nedošla faktura o uhrazení nic .Vždy chodí upomínka když člověkněco dluží ale opravdu sme nedostali za celou dobu nic.A kdyby tu platbu chtěli tak by hned do 14 dní po skočení co sme přestala dělat objednávyk by se ozvali upomínkou nebo dopisem .Já by se chtěla zeptat a poradit jestli to bude v pořádku jestli s toho nebude nějaký velký problém nebo nějaká pokud že by sme třeba platili i klidně sto tisíc nebo hůř i ekzekutor.Myslíte že sou velký penále za těch 8 let když by tam teda měla být ten dluh do těch 400 kč asi se to muže vyšplhat třeba i na 50 i více? Nebo myslíte že je to nějak umlčený a všechno bude v pořádku a že nic nebudou chtít? Moc prosím za rady odpovědi a pomoc děkuji Jana

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kami95
hodnocení

0x

Já bych se přeptala hlavně v tom avonu..paní si taky mohla lecos vymyslet..pokud by tam dluh byl, už by ti to dávno dali vědět, ale jestli chceš mít jistotu zeptej se tam..

martinaa*
hodnocení

0x

Po 8 letech je to z 95% promlčené.

Nicméně, protože některé firmy jsou svině, zavolala bych tam a nechala si zjistit onu dlužnou částku s tím, že jsem doma našla 8 let starou složenku a zda je to vyrovnané, že jsme možná zapomněli. Pokud Vám řeknou, že to vyrovnané není, sdělte, že se 8 let nikdo neozval a nic nepožadoval, tak jak se to nyní bude řešit. Lepší mít čistý štít, než být pak překvapený.

hodnocení

0x

Jen nesmíte dělat mrtvého brouka. Musíte zjistit podrobnosti a vyřešit to. Stále totiž někde visí vaše nebo taťkovo jméno, jako dlužníka. Nikdy nevíte, kdo to kdy vytáhne s procenty jako pokutu. Napište na centrálu a bez jakéhokoliv vysvětlování a zabíhání do pdrobností se doptejte na stav konta toho, na koho to bylo psané. A pak řešte dále. Ale nejprve musíte vědět pravdu.

uska*
hodnocení

0x

Já spíš vidím problém v tom, že jste netradičně ukončila činnost v Avonu. Při nástupu jste něco podepisovala (tedy táta) a při ukončení jste neudělala nic. Jakýkoliv poměr nezkončí tím, že nebudu odebírat zboží. Měla jste písemně oznámit ukončení činnosti. Já si myslím, že to bude nějaká pokuta či poplatek, ale vaši smlouvu nevidím.

Takže vše vyřiďte písemně, nejlépe doporučeně s doručenkou.

martinaa*

Uska, ne tak docela. Sama odebírám Oriflame pro vlastní potřebu a jsem registrována, rok jsem nic neobjednala a po nějaké době bez reakce a bez odběru mi byla automaticky přerušena registrace. Musela jsem ji telefonicky obnovit + poplatek za obnovení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]