Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sedím a bulím

Od: babajaga®

Ahoj, rádcové,

budu vás unavovat ještě jednou se svými holemi. Poslala jsem je za 219 Kč výrobci a dodavateli. Včera se mi vrátily zpátky. Nedočkavě jsem trhala obal, ale - jak jsem je poslala, tak se mi vrátily. Beze změny. A navíc mi drze poslali mail, že moje reklamace byla vyřízena. Způsob vyřízení OPRAVA. A k tomu přání hezkého dne! Do Prčic. Ta oprava je kde? Jak jsem poslala, tak se mi vrátilo. Jen další peníze za poštovné jsou fuč.

Hole nepoužitelné, rukavičky nedostupné. Po roce a půl od nákupu. Už jsem oběhala plno sportovních prodejen - co kdyby? Ale to kdyby nebylo!

Napadlo mě - moje hole tedy přestali vyrábět, ale jistě dělají jiné, jiný název, jiná barva, ale se stejnými úchyty. Určitě by něco na ty moje pasovalo. Stejně, jako třeba kolo má různá řídítka, sedla, ale jde improvizovat. Šlo by to jhistě i tady. Ale kde není ochota, pochopení a rozum, nedá se asi nic dělat.

Málokdy se mi stává, že opravdu nevím, co dál. Jsem babka bojovná a mívám nápady. Tentokrát mě to zklamalo, bojovnost je v čudu a nápady žádné. Kdybych věděla, že tu rukavičku v Bílých Karpatech najdu, rozjela bych se tam přes půl republiky. Ale to je naprosto nepravděpodobné, všude bylo plno pokoseného sena...

A tak jsem v koncích. Zajímalo by mě, kde a jak je uveden zákon o tom, že výrobce musí ještě tolik a tolik let dodávat náhr. díly. Bude-li to co platné. Ale chtěla bych to znění opravdu konkrétně, ne jenom možná, asi, snad...najít nemohu nic.

Tak se nezlobte, že nově pokračuji v původní otázce, ale je mi dneska opravdu psychicky moc mizerně. Jaga.

40 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lll
hodnocení

3x
Můžete ten úchyt na holi nafotit a přiložit sem fotku?
Třeba to jde jednoduše přizpůsobit na běžné rukavičky, nebo naopak na ně našít mezikus.
Nebo tu druhou rukavičku vyndejte a nafoťte abychom viděli co je na ní za zvláštní neběžný úchyt.
Třeba někoho něco napadne.
hodnocení

Nafotím, ráda, ale až odpoledne. Teď musím posekat zahradu, než přijedou sousedé, abych je pak sekačkou nerušila. Já vím, "blbá vejmluva", ale my na vsi si opravdu ještě dokážeme vzájemně vyhovět, pokud je to možné. *slunce*A nedělat si naschvály. Jaga.

ben®
hodnocení

3x
Dobrý den, myslím si, že nepokračujete v původní otázce, ale spíše se na stejnou věc ptáte opakovaně (takže proti pravidlům poradny=?). No nic. Utrácíte zbytečně peníze, za které už jste mohla mít nové hole (na benzín peníze máte, tak chudák nejste). Viz odkaz je to, co bude v EU teprve platit, tak zatím nepoužitelné (navíc rukavice je v podstatě korunová záležitost). Píši poněkud drsněji, ale téma je opakované a malicherné (soudit se kvůli rukavici stejně nebudete, nové hole jako dárek od dcery k Vánocům odmítáte). Zdravím!
dtest.cz/...
hodnocení

Ale, Bene, no tak,

1/ chudák nejsem, boháč taky ne. Taková běžná babka důchodkyně.

2/ Rukavičky k holím nejsou korunová záležitost, když tohle řeknete, asi jste nikdy žádné neviděl. Jedna firma tady nabízí náhradní za 650 Kč. To není levné, ale brala bych je. K mým holím ale připojit nejdou.

3/ Ano, za poštovné jsem utratila zbytečně 219 korun. Za to bych ale nové hole mít nemohla. Ty moje stály téměř tisícovku. Pokud chce člověk odlehčené, šikovné do ruky. Takže nemáte pravdu.

4/ Malicherné téma - jak pro koho. pokud starý člověk sedí jen doma jak bedna kytu, nákup mu přiveze Košík nebo Rohlík, chápu, že pochopení pro hole nemá. Nepotřebuje je. Pokud někdo chodí a chodí hodně, ví, jaké hole jsou, jaké mu vyhovují...

5/ O vánočním dárku od dcery tady zatím nebyla řeč. Navíc - dcera je rok po transplantaci jater /48 let/ a kdo to neprožiil, ten nemůže soudit, co to bylo za hrůzu. Ani já. Ale sáhli jsme si všichni na dno. Půl roku mezi životem a smrtí. Takže i když se máme rádi, hanba by mě fackovala, kdybych po ní něco chtěla.

6/ A že píšete drsněji? Na to jsem už u vás zvyklá, ale naopak si víc vážím drsnějších odpovědí, než nějakého utěšování, oblbování. Takže - tohle mi vůbec nevadí.

Hezký den - Jaga.

ben®
babajaga - když tady veřejně učiníte slib, že už o rukavici tady psát nebudete a pošlete mně VP číslo svého bankovního účtu, tak Vám pošlu 1.000,- Kč (víc ne, nejsem milionář).
hodnocení

Veřejně tady činím slib, že o rukavičce už dál psát nebudu. Ben mi pošle 1.000 Kč, to je lepší výdělek, než za nějaké sexuální služby. Na ty bych stejně už neměla! Vzhled, postavu ani chuť. *tanec**ua**srdce**zdravi*

Vidíte, k čemu je ta naše poradna dobrá. Je tady ještě někdo, kdo mi chce poslat 1.000 kč? Nebráním se...*smich2*

Jsem to ale mrcha nectná. *alene* Jaga.

ben®

babajaga - myslím to vážně, ale nedopsal jsem tam, že by to byla částka na nové hole včetně nových rukavic. Nebo to číslo bank. účtu zveřejněte tady a uděláme sbírku (a třeba budete mít na zásobu holí a rukavic do konce života).

netopyr

ben: ...(a třeba budete mít na zásobu holí a rukavic do konce života).

Snad tady nebude poletovat ještě 28 let *modla* *carodejnice* *mir*

hodnocení

Nebudu, slibuju. Můj otec se dožil 49 let, matka 89 let. Když to zprůměrujeme, je to 69 let. To znamená, že už 2 roky přesluhuju. ;) A nikdo z nás neví dne, ani hodiny...možná to bude i dřív, než si pomyslím. Člověk musí být připraven na všechno. Jaga.

Zdravím.

Žádný takový, minimálně ještě 30let ať si z toho má Ben třeba tik *smich*

hodnocení

3x

Pokud byla reklamace uznána máte minimálně právo na vrácení poštovného. Kontaktujte toho prodejce kam jste to poslala a žádejte o vrácení nákladů na poštovné. Doložte účtenku a poštovné Vám musí vrátit.. :)

bramburka

Ja bych na Vasem miste kontaktovala vedeni firmy.

hodnocení

3x

Zdravím, je škoda, že jste ještě nenafotila, jak je ta Vaše rukavička (správně asi poutko) uchycena v rukojeti. Našel jsem Vám obchod, kde mají těch "rukaviček"více druhů, musíte se ale sama podívat, která by tam mohla pasovat. Případně zkuste hledat "poutka na nordic walking". Ten odkaz je zde, projděte si celou stránku, je tam toho víc obchod.nordicsports.cz/...

hodnocení

Nafotím odpoledne. Jaga.

hodnocení

1x
Ztratila jste odepínacï díl, to přece není reklamace. Nevím proč bulíte teď, když už vám dřív dali vědět, že díl nemají. Stejně tak nechápu, proč jste jim hole za peníze posílala, kdyż stačilo poslat typ, nejvýš k tomu fotku.
Dnes zákon o povinnosti mít takovéto díly nenajdete.
Zkuste si to představit třeba u bundy, u které ztratíte odepínací kapuci. Napadlo by vás po roce jít do obchodu chtít náhradní kapuci? To zase takový rozdíl není. To, že k holím ty náhradní rukavičky někdy bývají, je ekonomické rozhodnutí výrobce. (Příště třeba hole vybírejte podle toho, že ty díly k nim k sehnání běżně jsou, já tak také některé výrobky vybírán. Podle dostupnosti dílů usuzuji, zda je produkt hodně rozšířen a má podporu, že to není nějaký jednorázový dovoz z Číny.) Neznám přesně znění a dopady připravovaného zákona, ale umíte si představit, že by zákon stanovil mít toto povinně třeba těch 10 let k dispozici? Ten model se vyrábí třeba jen rok, dejme tomu, že se prodá milion párů holí. A co teď s rukavičkami? Kolik jich má výrobce vyrobit samostatně? Taky milion párů? Nebo jen 100 000 párů? To dopředu neví. Takže jich má nabouchat milion párů a po 10 letech spálit? Toto vám prodraží nové hole a o ekologických následcích ani nemluvím. Nebo má někde v koutě těch 10 let nechat prášit na výrobní přípravky či výrobní linku a pustit ji jednou za měsíc?
Tohleto má jediné řešení, odhodíme konzum a vrátíme se do něčeho, jako byl socík, místo stovek typů se bude vyrábět jediný typ hole a bude se vyrábět 25 let. Já s tím v zásadě problém nemám, ale přijme toto větśina? Mimochodem, byly to hlavně ženské, kterým za socíku vadilo, že je jen jeden (dva, tři, to je jedno) typ kachliček, jeden typ kuchyňské linky, jeden typ kabátu, jeden typ kozaček, protože předevím vy ženské se chcete odlišovat. Věřím tomu, že ve vašem věku už vám nebude vadit mít stejné hole, boty, kabát.., jako všichni kolem vás, ale u žen 6..60 let to tak bohužel nefunguje.
No a k věci, třeba na allegru vidím prodávat různé náhradní rukavičky, třeba půjdou nějaké použít, když nám to dobře ofotíte, popř. oměříte. Ofoťte jak otvor v holi, tak koncovku zbývající rukavičky. Je možné, že stejné hole se prodávají pod více názvy.
Mimochodem, musí to být odepínací?
doplněno 10.07.26 13:16: Ten tvar spony je dost divoký, nevidím takový v nabídkách na netu. Proto jsem se ptal, jestli je potřeba rukavičky odpínat.

hodnocení

Ahoj, lidičky, posílám:

1/ hůl s odepnutou rukavičkou - otvor.

2/ hůl s připevněnou rukavičkou

3/ levá rukavička, která mi zbyla, na suchý zip, s klipsem na zacvaknutí do otvoru hole.

Sedím a bulím
Sedím a bulím #2
Sedím a bulím #3

tady jsou hole za pár korun a s rukavičkou, jenže vy budete stejně trvat na tom,že ty vaše jsou nejlepší... *cert*

gigamat.cz/...

ben®

babajaga - nechci se chvástat, ale skoro bych si věřil, že jako kutil, bych byl schopen (za pomocí vrtačky, kladiva či šroubováku) připevnit k těm holím jakékoliv rukavice (třeba na furt/pevně/na vrut/na šroub s matičkou nebo na karabinu či suchý zip). Stačí mít dvě stejné rukavice a najít ochotného kutila.

hodnocení

No dobře, Bene,

chápu, že už couváte od Vaší neuvážené nabídky. Ale já nemám ani kutila, ani obě rukavičky. Tak co teď? Tady jsem ještě veselá, poslední večer před ztrátou. Hole nejsou vidět, jsou opřené vzadu za největší osikou jižní Moravy. Druhý den to už bylo všechno v čudu. Co nadělám. Jaga.

Sedím a bulím #4
ben®

babajaga - tak to jsme kolektivně v řiti .

hodnocení

Jsme, jsme a nikdo s tím nic nenadělá! *plac*Jaga.

ja
Babojago, dle současného fota a své ikonky jste se moc nezměnila, furt jste štramanda :)
hodnocení

Kdepak, už to není, jako zamlada. Co naděláme. Odbíjí nám to všem stejně, to je asi na světě jediné spravedlivé. Jaga.

netopyr

ben: kolektivně v řiti jsi jenom sám.Proč do toho taháš ostatní nezapojené? Už není doba ,,jeden za všechny a všichni za jednoho,,.Se už probuď z toho snu.

babajaga: nechte si nick přejmenovat na severnivitr *smich* .Ve Vašem věku obdivuhetelné co zvládnete. - admin to může a v minulosti to i udělal.

ben®

netopyr - z Brna, že ?

netopyr

ben - jsem na jih kousek od Prahy. Je to důležité? Jaký má tento hloupý dotaz spojitost s rukavičkou?

Vy asi budete ten čehůn...

hodnocení

0x

Ještě je tu jedna možnost, my jsme jednou na jaře hodili psovi jeho oblíbený už nesehnatelný disk (právě tak měkký, aby se mu dobře chytal a přitom dostatečně tuhý, aby daleko létal), vítr ho odnesl na kraj zmole, kde se nám ho v zelených stromech a křoví nepodařilo najít. Uložil jsem si GPS pozici toho místa a dal si budíka na konec listopadu. Pak jsme tam šli na procházku v to listipadu a disk okamžitě našli.

hodnocení

To je dobře, že se vám to povedlo časem najít. Dala jsem si mapy a od nás na ono místo je to 281 km. To tam určitě nepojedu. Navíc to bylo horňácké kosení. Tedy sekání, hrabání, všude spousty sena, hodně lidí..Děti se proháněly a válely v seně. Tu mou rukavičku má už možná nějaká horňácká kravka v bachoru, ve slézu, v knize, nebo dokonce v čepci. *smich2* Není, kde hledat. Jaga.

hodnocení

0x
Přijde mi, že tyto hole za 400 mají stejnou sponu, tedy byste měla možnost si vybrat, zda použijete celé nové hole, nebo jen rukavičky pro své milované. Ale nejsem si jistý, koukám na to jen v mobilu.
alltosport.cz/...

a tyhle za 289 nejspíš taky alltosport.cz/...

hodnocení

Děkuji, zkusím se s nimi spojit a uvidíme.

Pořád to bude lepší, než bezostyšně zruinovat Bena. Jaga.

tady není třeba se s nimi spojovat klikneš a koupíš a je to

hodnocení

Ano, kliknu, ano, koupím, ale nejdřív musím zjistit, zda to upevnění bude na mé hole pasovat. Nejsem zvyklá nakupovat ukvapeně. Pak má člověk doma krámy, které jsou mu k ničemu. Jaga.

ja
Ale vždyť to jsou kompletní hole i s rukavičkami.
A všimli jste si dodací lhůty.;)
"Na dotaz"
ja
Skladem 5 ks.

fram
hodnocení

0x

Radím: Máte-li pobíž nějaký kamenný obchod, třeba Sportisimo, zajděte tam OSOBNĚ vyhovořit problém či nejspíše zakoupit nové hole s úchytovými rukavicemi. Např.: sportisimo.cz/...

Vyjde to dráž (možná také ne), ale hole budou. Ta lhůta 10 let výroba náhradních dílů od ukončení výroby výrobku se týká spíš spotřebičů domácích, možná elektroniky.

fram

InsportLine:

Ostrava: firmy.cz/...

Hlavní město: insportLine: insportline.cz/...

hodnocení

0x

Babčo, neuměla jsem si představit, co to jsou "rukavičky k holím" ještě než jste vložila tu fotku. Zkoušela jsem hledat na Googlu, obrázky ano, už chápu, ale jak se to používá? Dala jsem si najít videa - a koukněme se, heleme se, co to má babča za spády? Taky chodím s trekovými holemi ale toto? Stačily mi jen názvy u těch videí, raději jsem je nerozklikla (co kdyby přišel manžel, nebo nedej bože děti?). Ale jestli ty správné rukavičky fungují s holemi dobře, zkusím je pohledat a vyzkoušet...

hodnocení

Zmatenko, většinou se vyrábějí trekové hole jen s poutky, hole nordic walking s rukavičkami. Jsou ale i výjimky.

Výhody: rukavička se dá z hole odpenout. /no pak se ztratí *bzum*/. Ale občas je to odepnutí výhoda. Třeba při placení cestovného - hole odepnu, dám stranou, zaplatím. Nemusím z rukou sundávat všechno.

Rukavička drží na ruce pevněji, vzhledem k úpravě pomocí suchých zipů. Zaplní větší část ruky, úchop je lepší. Ta poutka se nedají upravit, někdy se v nich ruka viklá.

Včera jsem šla podél Doubravy z Třemošnice do Žlebů s vypůjčenými trekovými holemi /s poutky/. Příroda pěkná, ale zážitek s holemi nic moc. Jaga.

Jen by mě zajímalo, co jste to našla za čuňačinky ohledně rukaviček k holím. Na těch není přece nic nemravného. Napište mi třeba VP, ať se tedy nakonec dozvím, jaké mám necudné spády, když chodím s holemi! *smich*

Někdy nás turistů s holemi, jde třeba i 15-20. Jsme to ale, podle Vás, banda sprosťáků. V jednotě je síla!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]