Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je ve filtru?

Od: magdon®

Tohle je filtr před vodoměrem. Co je uvnitř? Je tam jen sítko, nebo i něco jiného, třeba nějaká pórovitá náplň?

Co je ve filtru?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

3x
Zdravím, je tam kovové, nerezové sítko a lze vyjmout a pročistit. Pod uzávěrem je klasika fibrový těsnící kroužek. Obojí lze zakoupit dle velikosti filtru jako náhradní díly.

mojejmeno
hodnocení

3x
Sitko na hrube necistoty

hodnocení

2x

U týchto filtrov som vždy našiel len sitko.

bear
hodnocení

1x

Takový to tvar sítka

topenilevne.cz/...

Je to tak, občas ho musím vyčistit po nějaké odstávce, kdy pak po puštění víc kohoutků současně se voda jeví jako poněkud "sdílená". Ale stejně se podivuju, jak je vše před vodoměrem zaplombované a přitom pouhým vyšroubovaným filtrem si někdo může třeba napouštět bazén ...
bear
02.07.26 23:40

To jo *smich*.

hodnocení

bear - Jo, nějaké takové sítko jsem očekával. Ale protože je to v "hlídané" části před vodoměrem, nedovolil jsem si do toho zasahovat a pozval jsem si na to odborníka. Když odešel, našel jsem po něm na zemi tenhle chuchvalec čehosi a tak mě napadlo, jestli to není nějaký doplněk filtru, který tam patří. Písek, kal nebo rez bych tam očekával, ale tohle?

bear

No čumím na to taky, no :)

Asi bordel v řádu.

ben®
bear + magdon - bude to hnízdo nějakého vodního ptactva .
bear

hodnocení

Dík, já jsem si to myslel. Jenže v tom sítku bylo cosi, co vypadalo jako chuchvalec slámy, či jehličí. Docela mě šokuje, že něco takového může přitéct potrubím s pitnou vodou *ee*.

Co je ve filtru? #2
km
zajimave. na vsi je to asi mozne...
hodnocení

km - Tak to jo. V téhle miniobci momentálně žije pouhých 1 407 084 obyvatel. *smich*

Potrubím může přitéct "cokoliv" co tam někdo nechá.

Řekl bych, že tvůj dotaz musíš směřovat na společnost dodávající vodu. A chtělo by to znát dobu, kdys naposledy čistitl filtr před tímto nálezem. Pokud je to před rokem, tak se bude těžko určovat z které opravy ty nečistoty můžou pocházet.

Jestli opraváři někde měnili potrubí a nějaký dobrák nacpal do potrubí nějakou trávu nebo slámu, tak to může být. Pokud trubky před instalací nezkontrolují nebo nepročistí, tak to plave potrubím až k nějakému filtru.

Takového dobráka, který by to vodovodního řadu načerpal čerpadlem snad v okolí nemáš.

Takže ten materiál usuš a zeptej se dodavatele vody, jestli má nějakou radu jak postupovat.

hodnocení

colombo - Dodavatel vody jsou "Pražské vodovody a kanalizace". Rekonstrukce řádu s kompletní výměnou potrubí za plastové v širokém okolí proběhla v roce 2013. Od té doby nikdo filtr nečistil. Času na zanesení filtru tedy bylo habaděj, ovšem tohle nevypadá na postupné zanášení, ale na jednorázovou událost. Všechno bylo v pořádku až do minulého týdne, kdy ze dne na den výrazně poklesl tlak vody v domě. V širokém okolí se žádné větší práce na řádu nedělaly. Vodáren (Veolia) se nemá cenu ptát, ty samozřejmě nic nepřiznají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]