Nejste přihlášen/a.
Nastoupil jsem do německého mezinárodního vlaku již v ČR Die Länderbahn směrem do Dresden a hned po otevření dveří jsem měl pocit, že vstupuju do sauny. Ve voze bylo odhadem kolem 50 °C a vzduch byl úplně těžký a horký. Když jsem sáhl na topení, zjistil jsem, že opravdu topí naplno – místo aby běžela klimatizace. Informoval jsem průvodčí, která o tom vůbec nevěděla.Zavolala kolegovi strojvedoucímu a ten to nakonec přepnul, ale trvalo to, než se to začalo ochlazovat. Mezitím jsem byl úplně propocený.Vypadá to, že v kabině mají vlastní klimatizaci, takže si personál vůbec nevšimne, že ve vozech je nesnesitelné horko. Byl to opravdu zvláštní zážitek. Při dnešním rekordním vedru odpoledne až 40°C to bylo strašné cestování odpoledním spojem. Stalo se Vám též něco podobného jako mne?
0x
To jste byl v tom vlaku/voze sam, ze si nikdo nevsimnul, ze misto klimatizovani naplno topi? Ani pruvodci to nebylo divne? To je divne.
Jinak oddelene vytapeni/klimatizace ridic vs. prostor pro posadku je bezna vec u vsech "hromadnych" dopravnich prostredku.
Jinak k otazce: Nestalo, ale mozna (respektive urcite) to bude tim, ze vlakem nejezdim.
0x
Je zvláštní, že všichni cestující se vařili, průvodčímu se vedrem roztekly kleštičky, ale až Vy jste poznal, že je ve vlaku horko. Nikomu jinému to předtím nevadilo, ani personálu? Prostě se čekalo na Vás.
Nemám ráda klimatizované vlaky. Člověk několik hodin jede v chladu, pak vyleze do horka - a angína je tady!
Zato nedám dopustit na vlaky s otvíracími okny. To potom nemusím sedět, stojím klidně v chodbičce u otevřeného okna, hlavu venku, vítr mě ochlazuje a je mi dobře. Je škoda, že tyto vagóny ale pomalu dosluhují a postupně je vyřazují.
Proto, když někam jedu na delší trasu, vyhledám si "řazení vlaku" a tam je rozepsáno /i nakresleno/, z jakých vagónů bude vlak sestaven a v jakém pořadí. Když mám štěstí, pak už vím, že vůz s otvíracími okny bude například 2. za lokomotivou v soupravě a šup tam. Je to lepší, než umělá klimatizace. Jaga.
Ale jak jsem psala, těchto vagónů je stále míň a míň.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.