Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvíz (trochu jinak)

Od: hafhaf®

vražedný vedro vrcholí, věkem zhuntovaný jedinci by se měli držet doma (pokud neobývaj garsonku s oknem na jih bez klimatizace, teda) a především pro ně (viz dále) jsem připravil šarádičku (vlastně v pravém smyslu slova - nápověda) na téma najdi shodu...; neboli:

a) najděte souvislost (mezi oběma fotkama samozřejmě)
b) (pro pilnější a více nudící se) rozveďte (vypointujte) v kratší glose, kratičkém sloupku (délka maximálně 2/3 normostrany, tj. 1200 úhozů, zhruba pod 200 slov), nebo i v rozhlásku apod.; případně lze použít i netextové vyjádření (třeba konkrétní poezie, koláž, karikatura atd.) pochopitelně stále při splnění bodu a) i b)

P.S. původ rukopisu by měl bystřejší a orientovanější řešitel identifikovat, pokud se to nikomu nepodaří, kdyžtak odhalím jeho příslušnost pozdějc, fotografie regálů pochází z fotoreportáže k otevření ukrajinského obchodu v Praze ( idnes.cz/... 06_133534_test_jan), což neni nijak důležitá informace, snad krom toho, že jde o aktuální fotku od nás; k nalezení souvislosti vůbec není potřeba příslušnost fotografií (tj. obou) znát, ovšem je to samozřejmě žádoucí k napsání kvalifikovanějšího komentu

P.P.S. tento kvíz je (resp. měl by být) výrazně jednodušší pro gerontickou (na tomto webu převažující) část uživatelů, pro mladší část generace X už je náročnější a od mileniálů výše (viz en.wikipedia.org/... už je při běžném penzu znalostí vlastně neřešitelný (což je současně (další) značná nápověda)

P.P.P.S. asi může dělat problém čitelnost textu, tady možná zas bude zvýhodněná gerontičtější část čtenářů, zvyklá na ledacjaké škrabopisy, naopak pro ty z nejmladších generací, kteří dík nesmyslné výuce v tiskacopsacím comenia scriptu jsou z poloviny negramotní (pokud se nedoučili psací písmo sami), je daný text zcela nepřístupný; kdyžtak zas můžu (po nějaké době) poskytnout přepis rukopisu v tiskacím písmu

Kvíz (trochu jinak)
Kvíz (trochu jinak) #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, omlouvám se, ale já upřednostňuji jiný druh humoru - tohle je až moc velká "řachanda" a nerad bych si ublížil. Zdravím!
hodnocení

zajisté kdokoliv může pojímat jakékoliv sdělení jakkoliv (to je často velký komunikační problém), ale ujišťuju, že tohle naprosto není míněno jako vtip (ani provokace), já moc ani nechápu, v čem by ta zřejmě provokativní humornost měla spočívat..., nepředkládám to jako nic jiného než tu šarádu k vyřešení, případně i dalšímu rozvedení
(pokud je snad ben (či i další) pohoršený pojmem gerontický, tak je to dle mě přílišná přecitlivělost na moje drobné stylistické oživení, já sám nepochybně ke gerontičtější části zdejšího osazenstva patřím a nemám problém to přímo takhle zkonstatovat; a nepochybně pokročilejší věk by měl značně napomoci vyřešení hádanky, resp. přesněji - nižší věk znamená nejspíš velký hendikep, takže je důležité to zmínit, čímž navíc opravdu zároveň poskytuji i slušnou nápovědu, která pravda pro trochu bystřejšího řešitele není myslím potřebná)

(mimochodem, zjistil jsem, že odkaz na daný článek idnesu nefunguje, což je ovšem pro body a) i b) zcela nedůležité, naprosto stačí informace, že jde o jeden ze snímků k nově otevřenému ukrajinskému obchodu v Praze na Budějovické, pročtení textu článku i prohlížení dalších fotografií je pro řešení nejen nepřínosné, ale přímo zdržující, nicméně můžu zkusit dát odkaz ještě jednou idnes.cz/... ;
důležitější uvedený odkaz na generační rozvrstvení, který může sloužit k pochopení (byť skoro nadbytečné) nápovědy, funguje)

hodnocení

0x

Ze by stoleti se se stoletim seslo v paralele udalosti dnesni doby s tehdejsi "Masarykovou" Ruskou pomocnou akci a podporou (nejenom) ukrajinskych emigrantu pri uteku pred bolsevikama?

Tehdy tu meli i svou univerzitu.

Nejhlasitejsimi odpurci byla KSC (ze zjevnych duvodu), nejradikalnejsimi nacionalisti a s narustajicim poctem uprchliku a delkou trvani podpory z pochopitelnych duvodu postupne i siroka verejnost, argumentujici financni nakladnosti a konkurenceschopnosti.

Historie se rada opakuje. Lidstvo je nepoucitelne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]