Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obal na platební kartu

Od: lorenc
Zdravím.Díval jsem see na reklamu na bezpečnostní obal na platební kartu.Na přechodu chlapík se přiblíží k dalšímu,který má v tašce asi peněženku s platebními kartami,a nějakým zařízením mu vysaje účet.Je vůbec něco takového možné?Díky za odpověd.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mudrsova
hodnocení

1x
Takový bezpečnostní obal si vytvoříte sam zadarmo přiloženém dvou karet k sobe...

hodnocení

1x

Karty nosím běžně v pouzdru na doklady. Takže vím, že jediný způsob, jak kartu použít je vyjmout tu kterou chci platit a jen tu přiložit ke čtečce. Ovšem v pouzdru mám několik platebních karet + tankovací karty atd. Tím jsou karty v bezpečí, protože žádná čtečka nedokáže načíst jen jedinou z nich

hodnocení

0x

Ale jo, tohle už sem někde taky viděl.

Třeba Mobilní čtečka platebních karet

mypos.com/...

No ale vysát účet určite ne.

U mne mužete bez pinu jen do 500kč, takže nějaké vysátí nehrozí.

No ale pro klid duše bych řekl že to asi funguje

heureka.cz/...

prazer

Bez pinu jen do 500 kč, ale to jde provést i opakovaně. Tobě by vůbec nevadilo kdyby ti nějaký grázl vysál bez tvého vědomí z účtu nějaké peníze do 500 Kč? Mne by vadilo vysáti z mého účtu třeba i 1 Kč, protože nejsem ochoten nějakému zlodějskému lumpovi jen tak darovat nějaké peníze. Předpokládám, že tento způsob vysávání peněz z ůčtu není až tak běžný (alespoň ne v Česku) abychom se toho museli panicky bát. Vysávačí peněz z účtu používají na to spíše způsoby jak se dostat někomu do bankovnictví a tam mu vysát účty a občas se jim to i daří.

Ano jde u mne dvakrát, potřetí chce PIN.
Takže nehrozí vysátí celého účtu, jak tvrdí tazatel.
I když chápu,;) že někdo má na účtu jen tu tisiciikorunu.
prazer

Jak víš, že u tebe jde kartu bezkontaktně bez PINu použít pouze dvakrát a potřetí to chce PIN? Já běžně platím kartami do 500 Kč i vícekrát jak pouze dvakrát a nikdy to po mne nechce PIN. Pouze jen velmi vyjímečně tak asi 1x za rok nebo ani to ne se stane, že musím u platby do 500 Kč zadat PIN. Už si ani nepamatuji kdy to naposledy bylo. Banky mají na to zadávání PINu při platbách bezkontaktními kartami do 500 Kč nějaký nikde nezveřejňovaný systém podle kterého se určuje kdy se má zadat PIN a kdy ne a není to vždy při každé třetí bezPINové platbě.

Jinak tobě by vůbec nevadilo kdyby ti někdo vysál z účtu bezkontaktně s použitím tvoji karty třeba 350 Kč a klidně by jsi ty peníze takovému grázlovi daroval?

No vidíte, u mne vlastní zkušenost.
Ale koukám že začali prázdniny, to se máme na co těšit.
A nebo, zase starej známej mnohonickovej troll?;)
prazer

U mne také vlastní zkušenost, že při každé třeti platbě do 500 Kč bezkontaktní kartou to po mne nechce zadání PINu. Možná mi nebudeš věřit, ale to už je tvůj problém.

@prazer ale to je jen Váš problém, mně je ukradené co máte nebo jak máte nastavené.
Jen vám sdělím jednu novinkou (teda ona to není novinka)
Ale třeba mně můžete sáhnout na kartu, maximálně jednou, protože každá platba se mi ihned zobrazí na telefonu i hodinkách. Pokud bych to nebyl já, tak okamžitě kartu blokují.
No a že Vy to nemáte, nebo neznáte, je jen Váš problém.;)
Tak schválně, jak dlouho ještě chcete prudit?
prazer

Můj problém to není, že ty nevíš jak karty při bezkontaktních platbách do 500 Kč funguji. U mne banky které používám neumožňují nastavit si po kolikáté bezkontaktní platbě kartou do 500 Kč se má požadovat zadání PINu a ani nevím, že by to některá banka v Česku umožňovala. Pokud používáš nějakou banku která ti to umožňuje na kartě nastavit tak je to tvoje věc a já o takové bance nevím. To, že používáš zobrazení plateb kartou na mobilu a hodinkách s tím počtem bezPINových plateb do 500 Kč nemá nic společného, ale chápu, že se to snažíš nějak obkecat něčím jiným tak aby jsi nemusel přiznat, že asi nemáš pravdu.

Hele, tak zase se budeme jako obvykle dohadovat o ničem.
Prosím, jak zněl dotaz tazatele?
prazer

Tak je vidět, že se snažíš vyhnout čestně přiznat, že nemáš pravdu nebo to nějak rozumně vysvětlit a tak raději to svádíš na diskutování o ničem. Jak zněl dotaz tazatele to si snad dokážeš přečíst.

Tak naposledy, co chcete vysvětlit.
Prostě já musím při třetí platbě zadávat PIN a Vy ne. Co jako, každý máme jinou banku a jiné zkušenosti.
Tak co je na tom nepochopitelného?
A tím s Vámi končím.

prazer

O co tu jde předpokládám, že asi dobře víš. Ty se ale obáváš ztrapnění a tak se snažíš to různě obkecávat tak aby jsi vysvětlovat nic nemusel. Já mám více bank a karet od ních, ale u žádné jsem se nesetkal, že bych musel vždy po každé třetí platbě do 500 Kč zadávat PIN. Ty budeš mít asi nějakou zvláštní banku.

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, asi by stačilo zabalit kartu do alobalu - jako čepička na hlavu prý alobal funguje (jenom už nevím, proti čemu to bylo amatérskými "vědci" doporučováno). Zdravím!

No přece na chemtrails - a pro jistotu ještě použít ocet ! *smich*

Obal na platební kartu
ben®
promon - aha, to bude ono.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]