Nejste přihlášen/a.
Poprosím jen slušně...
Opravdu už nechápu tu nenávist /co se týká politiky/ mezi lidmi.
Je to tím anonymním internetem? Asi ne, když se řve i na náměstích a občas i fyzicky napadá.
Myslíte, že někdy dojde ke smíření? Je to i v jiných státech takové?
Podle mě se národ rozdělil na dvě části. Nevzdělance, které podporují z osobních důvodů i vzdělanci. A lidi kteří za každou cenu chtějí zachovat demokracii.
Dnes v době internetu se dá lehce každá informace dohledat, tak proč tolik lidí lpí na své nevědomosti a podporuje darebáky?
Ale hlavně se ptám na to, jestli to podle vás někdy skončí. Jestli se najde někdo, kdo tuto zem zase stmelí a budeme táhnout za jeden provaz.
Myslím, že ne. To spíš vypukne občanská válka.
0x
To je trefné zamyšlení, podobně rozdělenou společnost jsme tu snad nikdy neměli. Proč se to děje? Podle mě proto, že příliš mnoho lidí přestává akceptovat fakta a halucinují v nějaké alternativní realitě, kde černá není černá a bílá není bílá. Je mi záhadou, proč tvor, který sám sebe označuje jako "moudrý", pozvolna ztrácí schopnost svůj rozum používat a stává se z něj "Homo amens" (Člověk pomatený).
Co s tím lze dělat? Těžko říct, možná zcela zakázat sociální sítě, to by podle mě hodně pomohlo.
0x
Řekl bych, že je to kombinace lidské hlouposti, slabé mentální odolnosti, malého rozhledu, frustrace a příliš velké důvěry v politiku. Lidé si myslí, že jiní politici jim zlepší život, zatímco oni poděkují za zvolení a zlepší ho sobě. Zlepší se to? Neřekl bych. Současný politický trend je otřesný a vývoj jde jasně směrem různých populistických jednoduchých řešení a slibů k složitým tématům. A nesmíáme zapomenout na různé influencerské videjka, hranolky, nutelky a podobně.
0x
Mám dojem, že český lid je snadno manipulovatelný. Někdo něco co může byt pravda, ale i nemusí pustí mezi ůlidi co se pak šíří dál a mnozi tomu uvěří bez toho aniž by nad tím přemýšlweli nebo se to snažili nějak ověřít. Ověřit si jaká je skutečná pravda není vždy snadné když se v internetu a v médiích často šíří i neověřené informace o někom nebo o něčem které můžou, ale i nemusí být pravda. Částečně je to i anonymitou internetu kde může každý anonýmně pomlouvat kohokoliv kdo se mu nelíbí a šířit tak nenávist vůči němu a co by si na veřejnosti asi nedovolil což je vidět často i na této poradně. Ano řve se i na náměstích a občas i fyzicky napadá, ale jsou to asi pouze jedincí kteří neunesou nějakou situaci a nedokážou se smíit s ní a chtějí na svoji stranu strhnout i jiné lidi a myslí si, že všechno by mělo být tak jak to chtějí oni.. Myslím, že to bude více čí méně podobné i v jiných zemích, ale my v Česku to až tolik nesledujeme a nevidíme to. Jestli to někdy skončí to nevím, ale myslím, že asi ne, alespoň ne nějak brzo. Spíše si myslím, že podle toho co se všechno kolem nás a všude ve světě děje to bude čím dát tím více lidi rozdělovat.
0x
Chcete jen slušně, ale přitom rozdělujete společnost na nevzdělance a na ty co mají stejný názor jako vy. Nepředpokládám totiž, že se sám zařadíte do té první skupiny.
Z toho jasně plyne, že situace se bude nadále zhoršovat a do až do chvíle než někomu dojde, že by bylo lepší společnost začít sjednocovat, ale to momentálně u žádného politika nehrozí. Takže souhlasím s vaší poslední větou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.