Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co vás dneska potěšilo?

Od: gilhad®

Věci velké i malé, vyjímečné i všední :)

47 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Každý den mě něco potěší:

úterý: byla jsem na návštěvě jedné moc prima paní tady z Poradny. Autem, jedna cesta 75 km. A i když ji zanedlouho čeká zákrok, našla jsem ji veselou, příjemnou...a pěkně jsme spolu prožily den.

středa: pozvala jsem známého, který je sám a měl včera svátek. Nemyslím tím nic nepatřičného, nelákám nikoho na žvanec, můj manžel byl jen jeden, ale pár chlebíčků a štrúdl ho potěšily. A popovídali jsme si.

dneska: posekala jsem celý dvůr a půl zahrady k tomu. Sekačce je asi už 15 let, ale pracuje jako mladice. Nakonec, to já taky!

A potom jsem se naložila do staré plechové pozinkované vany - pamatujete je? Bývaly takřka v každé rodině. A bylo mi tam moc dobře. Popíjela jsem k tomu limonádu z bezových květů. *smich*

Takže k malé radosti stačí docela obyčejný příjemný den, kdy člověka nic nebolí. Jaga.

hodnocení

7x

Potěšilo? Dnes?

1/ Zítra jedu do Beskyd na setkání veteránů zn. Favorit a Forman. Bystřička je krásná přehrada a báječně se v ní plave.

A tak jsem dnes vařila, aby bylo s sebou a všechno se mi to povedlo. Prima. Nic jsem nepřesolila, nepřipálila, nepoválela...*smich*

2/ Poznala jsem tady na poradně novou příjemnou rádkyni, ale jen virtuálně. Bydlíme totiž každá na opačném konci republiky. Ale třeba se také někdy potkáme, kdo ví?

3/ Vymyslela jsem pro zetě k jeho svátku básničku, podle mě vtipnou. Uvidíme, jak bude potěšen.

Každý se těší z něčeho jiného. Cvakající a pípající haďas by mě neoslovil. Před měsícem mi v Jizerkách lezla přes cestu veliká zmije, necvakala, nepípala, ale já raději honem mazala pryč. ;) Jaga.

hodnocení

Každého těší něco jiného :)

Pěkně si to užijte a ať vám počasí přeje :)

hodnocení

7x

Předběžné rozhodnutí ÚS, že pan prezident může letět na summit NATO v Ankaře. Kdo jiný by tam měl být, než vrchní velitel ozbrojených sil?

0rion

Ano, to mne potěšilo nesmírně. Tenhle dětinský a mimořádně hloupý podraz pan prezident omlátil Blbišovi a Šmucinkovi o hlavu. Také lahodí mému uchu, jaký tyátr spustili všelijací ksindlové. Přestaňte bulet a smiřte se s tím, že PP si nenechá čůrat na hlavu.

hodnocení

6x

Jednoznačně předběžné rozhodnutí US.

ben®
dragoncz - je to až neuvěřitelné, kolik (asi jinak možná mírně inteligentních) lidí/politiků není schopno rozpoznat rozdíl mezi rozsudkem soudu (na který potřebuje soud více času) a předběžným opatřením/rozhodnutím (kde jde právě o rychlost a předejití škodě či nekalostem). Není to tak složité, ale raději budou napadat ÚS, než by si přiznali, že jsou jen nas*aní (a hlupáci jim ty lži baští).
0rion

Já myslím, že většina těch uřvaných politiků ten rozdíl chápe, jen prostě nemůžou skousnout tu potupu, že prezident na summit pojede navzdory nesmyslnému naschválu téhle odpudivé bandy. Babiš s Macinkou se trochu přepočítali, když si mysleli, že prezidentovi udělí zaracha a on si to nechá líbit. Teď mají z ostudy kabát (přesněji další v šatníku). Ještě dodám, že podle vyjádření soudců ÚS tipuju, že prezident žalobu vyhraje.

007cz
Co myslíte, vezme prezident Petr Pavel sebou do Ankary Babiše a Macinku?
0rion

Jo, a zkusit se domluvit s prezidentem Erdoganem, jestli by si je tam nenechal.

007cz
Orion, proč nemáte rád Turecko?
0rion

Turecko jo, ale Erdogana ne *smich*

lubos
hodnocení

5x

Normální otázka a celé vlákno opět ,,zazdil,, mr.Ben politikou.Jak to většinou umí. *alene* *nene*

007cz
Luboši, politické potěšení je tu nevhodné? Proč?
ben®
lubos- fakt neumíte napsat (když už máte zase puzení o otěr) jen neohodnotitelný komentář? Jako odpověď na otázku to je slabé a až hodně mimo .
lubos

ben: Co se starate jakou formou pisu odpovedi? je vam po tom ... nic . ale nejsem ten,kdo si tady honi nejaky body.to bych se registroval.a ve ,,volne,, si nic nevyhonite - nejake nic nerikajici body k nicemu se vam nikam nezapocitavaji

007cz: ne.neni nevhodne,ale nemusi se cpat politika skoro do vseho.

tesit se z toho,ze vubec nekde je valka a umiraji lide a je jedno jestli kyjev nebo moskva nebo i jinde ve svete je na vysetreni u psychiatra.

ps: mne udělali radost vlhka vedra.taky jeste souseduv pes.misto v pet rano udelal budicek az o pul seste - asi je nejak unavenej a nema tohle nadherny pocasi rad.

ben®
lubos/chcimir - inteligentní pisatel rozpozná rozdíl mezi odpovědí na dotaz a komentářem/reakcí. Jak jsem obdržel, tak vracím .
hodnocení

A tak zase jestli luboše potěšilo, že sem napsal i ben, tak proč ne? Však jen on sám ví, co ho těší *smich*

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, zase budu nařčen, že jde o politiku, ale opravdu mně dnes udělala radost ta šikovnost ukrajinské armády, která dala pocítit strach a nejistotu obyvatelům Moskvy, tedy hlavnímu hnízdu agresora. Hezké obrázky i videa a dalo by se asi říct něco o "ochutnání vlastní medicíny" či "do lesa se volalo tak dlouho, až se z lesa ozvalo zpět" nebo o "pádu do vlastní vykopané jámy". Ukrajinci, pokračujte, děláte to dobře. Zdravím!

hodnocení

To mě potěšilo taky :)

A létající talíř je teď obzvlášť populární :)

007cz
Ano, je to "krásné neštěstí", jak říká klasik.
ben®

007cz - ano, je to hezké mrzeníčko. A jestli je pravda, že si tu nádrž odvíčkoval sám agresor (nějaké titulky o tom jsem dnes na webu zaznamenal), tak je to geniální až strategický vojenský tah - zničit si to raději sám/hned a nečekat, až to možná zničí obránci Ukrajiny.

ltz
Je také škoda, že ty ukrajinské drony měly nad Moskvou ještě shazovat stovky a stovky letáků - snímky poničených ukrajinských měst a mrtvých civilistů na ulicích. Pravdu se v Rusku nedozvi. Tak aby Putinovi Rusové byli v obraze a prohlédli si ta svá zvěrstva a že nastala odplata.
007cz
Itz, to je zbytečné, ten národ je zdegenerovaný vodkou, strachem a hrůzovládou lůzy. Bude trvat staletí, pokud vůbec otevřou oči.
ben®

ltz - já si myslím, že kdo má např. v Moskvě přístup na internet, tak by mohl mít možnost si pravdivé informace najít (a třeba ty v angličtině si nechat přeložit na Google). Ovšem, část lidí to vůbec nezajímá, čast lidí tu válku/pana Putina podporuje a část lidí by těm informacím z venku ani nevěřila (má mozek vymytý propagandou).

Bene a USA v Iráne sú na priateľskej navšteve? Ten agresor je fajn? A ten PP neviem,že čo chce v tej Ankare? ˇŽeby pokecať,keď nemá žiadné právomoci na rozhodovanie?

0rion

Slavco, zjistěte si, k čemu slouží summity NATO, ať jste trochu v obraze, než vypustíte další své moudro.

wingman

Tenk, kdo má radost z válečného ničení je buď zcela vylízanej goebbelsovskou ideologií, nebo naprostý hlupák, který si není schopen uvědomit, že v žádné soudobé válce se nestřílí jen na jednu stranu. A je zcela jedno, jestli to aktuálně schytá Moskva, či Kapitanivka, nebo Teherán. Všude umírají i lidé, kteří s válkou jako takovou nemají nic společného.

ben®

wingman - úžasná myšlenka, kterou jste už jistě azbukou napsal do Kremlu. Ano, Kreml původně třídenní SVO (nikoliv válku ) začal a má šanci ji zase ukončit. Proč to podle Vás neudělá? Dejte potom vědět, co pan Putin odepsal.

wingman

Je mi jasné Bene, že v tom Vašem vymytém mozečku není prostě místa pro nějaké složitější úvahy. Tudíž je jasné, že je pro Vás typická úvaha.- kdokoliv Vám nepřizvukuje, je okamžitě proruský dezolát a 2x týdně snídá s Putinem. Ovšem ani v tom nejste originální, v nedalekých dějinách přesně takto uvažovali fašisté, pak komunisté atd - prostě kdo se mi nelíbí, nechť zhyne. Nštěstí pro svět, jste jen takový klávesnicový hrdina, který se zmůže tak jedině na atakování kotníků po vzoru vzteklé čivavy.

Takže neočekávám, že jste schopen pochopit, že Irán se postavil po bok Ruska poté, co mu UK napadli lodě. K tomu korejci posílají 30 tisíc vojáků do Ruska ( ano, zhruba tolik lidí má naše armáda). Krom toho Donald vyflákal všechny Patrioty, čehož si Rusové hbitě všimli a proto nyní útočí balistickými raketami. Na ně, bohužel, nejen UK, ale nikdo v EU neumí reagovat. Jinými slovy- svět se pohnul zase o kus blíže válce. Takže můžete mít radost od rána do večera, jen aby Vám ta vychechtanost vydržela i do budoucna, ona je válka náramná sranda, když se týká jiných. Jen pro dokreslení -děda byl totálně nasazený v Berlíně a od něj vím, že berlínské kavárny jásaly nad filmy se záběry zdevastovaného Polska, Ruska atd. Ale po nějaké době jásot nějak utichl, že .. Ale to je podobnost zcela jistě náhodná. Nebo spíše blbost lidská je nekonečná a nepoučitelná v periodickém opakování stále stejných fatálních chyb

ben®

wingman - nemáte to lehké, že? Taková hlava a tak mimo. No, nic.

wingman, marně přemýšlím, kdy královské námořnictvo napadlo nějaké ruské či íránské lodě.

ben®
hodnocení

1x
Dobrý den, tak včera i dnes mě potěšilo dění na folklorním festivalu ve Strážnici - děkuji do Strážnice za úžasné počiny a "nastavení zrcadla" oblíbenosti. Zdravím!
P.S. A zítra možná přijede i pan Turek ?
nov

bene, máte moje sympatie a do Strážnice posílám *srdce**ua*

Právě jsem shlédla dnešní video odtamtud *palec2*

ben®
nov - ano, obě videa jsou zajímavá (najděte si i to včerejší). Fakt nevím, proč tam ti hoši lezou, když je tam nikdo nechce? Provokace, aby si měli potom na soc. sítích nač stěžovat? Jsou už mimo realitu? Jo, prý horko a alkohol .
0rion

Úplně nejlepší je vyjádření ministra pro kotrmelce Borise Šťastného, také člena té slovutné motoristické partaje, že na firmu pořádající festival ve Strážnici je třeba zakleknout, zkontrolovat jestli od státu nedostává nějaké dotace a když tak je sebrat. Zkrátka jeden ksindl horší než druhý, třetí... Doufám, že voliči motoristů tohle bedlivě sledují, aby byli v obraze, kdože se to díky nim dostal do vedení státu.

ben®

0rion - ano, poučení z oné provokace Motoristů (jenom sobě) bude nula. Ovšem bude to vyhodnoceno, resp. ohodnoceno pomstou. Proč? Protože nyní mohou vše (než jim to volič spočítá a pošle je do zádele).

0rion

Řeknu vám bene, že už jsem v parlamentu a vládě viděl ledacos, ale tohle nemá obdoby. Český volič je masochista, který se vyžívá v sebepoškozování.

007cz
Proč se tihle lidé vůbec serou mezi slušné lidi?
ben®

007cz - no, hrozní jsou a vědí to .

007cz
A když ho vypíská víc lidí na folklorním festivalu než kolik dostal preferenčních hlasů ve volbách, nebude to směroplatný?... Ta oblíbenost.
nox®
Já bych zase tak pozitivně nebral. Zatímco titulky novin plní infantilní burani z Motoristů a komerční fašouni z SPD, nahoře se porcuje prase, chystá se ovládnutí nezávislých médií, zákony pro agrofertizaci země, půda pro vlastní lidi a dojení miliard. Emoce ale vládnou lépe.

hodnocení

Například já jsem si do vlastnoruční grafické karty k 8bitovému počítači přiletoval k jednomu pinu malé piezzo a teď na to můžu vydávat zvuky.

Takže had mi při hře cvaká a když sežere ovoce, tak radostně pípne :)

Co vás dneska potěšilo?

hodnocení

Tak jsem byli dneska na zahrádce a Kočička si otrhala poslední jahody.

Tak mám radost, že mám spokojenou Kočičku :)

hodnocení

Dnes jsme byli na Robodoupěti v Praze na MatFyzu :)

Bylo to příma, dozvěděli jsme se nějaké zajímavosti o 3D tisku a rozpoutala se dlouhá debata, převážně těch, kteří s tím mají vlastní zkušenosti. a i jinak tam bylo dost zajímavostí :)

hodnocení

Dnes jsme se sešli s kamarády a príma pokecali :)

A taky pilně dodržovali pitný režim :)

hodnocení

Podařilo se mi všechnu dekódovací logiku nového počítače nacpat do jedné ATF1508 místo do 2-3 ATF1504, takže je na desce zase trošku místa pro další součástky.

Dalo to sice dost práce, i na hodně ošklivé triky došlo, ale nakonec jsem se tam s odřenýma ušima vešel :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]