Nejste přihlášen/a.
Ministr práce: Kdo dá výpověď sám, nedostane podporu. novinky.cz/...
Takže, kdo bude v práci např. laxní, dostane od zaměstnavatele výpověď a vesele si bude brát podporu dál. Přijde mi to, jako zvýhodnění těch, které v práci nikdo nebude chtít. To je můj názor. PT /stařenka/
vnímám to taky tak, navíc to, že člověk odejde sám, může mít i závažné důvody jako je šikana, obtěžování, využívání nebo prostě jen to, že z platu neuživí manželku na mateřské nebo práci nezvládá třeba fyzicky. Když je člověk zaměstnaný, platí daně a stejně je mu to potom k ničemu. Jojo, další zvýhodnění našich romských spoluobčanů, ti už předem ví, že je lepší nemakat, aby nehrozilo to, že nedostanou dávky
Správně. A někdo, koho v práci šikanovali nebo mu neplatili mzdu, dá výpověď sám a nebude mít nárok na nic.
Zajímalo by mne, odkud pan ministr spadl.
Pamatuju si, když byl můj táta ještě ve starém zaměstnání, tak jim dlužili výplaty za 4 měsíce zpátky. Když s tím něco chtěli dělat, řekli jim, ať daj výpověď a jdou. Tak si počkali na výplaty a šli. Ale ti, co měli malé děti a hypotéky, tak z toho byli dost na nervy. Nechápu to, pan ministr se probudil a ono bylo ráno. A asi aby vykázal nějakou činnost, tak ho napadl tenhle nesmysl
Mohlo by se také stát, že nějaký mladý frajírek, který nebude chtít dělat, si pana šéfa, někde s kámošema odchytí, a pod nějakou pohrůžkou na něm podpis výpovědi vynutí a bude brát vesele podporu. Je těch případů málo, že si troufnou chuligáni i na staré lidi, okradou je a ještě jim ublíží? To mně jen tak napadlo. PT /stařenka/
A nebo když se před sedmi lety ke mně manželka stěhovala z Chrudimi do Prahy, také to nešlo řešit jinak než výpovědí!
Asi to bude, jako za Marie Terezie, když se brali dva mladí lidé z jiného města, či vesnice, tak museli mít povolení od vrchnosti. Tak se mi zdá, že se blížeme do středověku. PT /stařenka/
jo, jo máme takovou vrchnost jakou si zasloužíme, jen sem dám výrok:
"Pořád jsem marxista," prohlásil / dalajlama/ čtyřiasedmdesátiletý buddhista v New Yorku, kam přijel na jednu ze svých placených přednášek. "Marxismus má morální etiku, zatímco kapitalismus je pouze honba za ziskem," vysvětlil duchovní.
ani nevím za koho pan ministr kope a je mi to v podstatě jedno, ale vede to k tomu, že až nebudou mít lidi co do huby začnou zlobit...
No, a když se takový zaměstnanec s tou 53 nesmíří, tak si toho šéfa možná stejně odchytne a donutí ho, nedej Bože pod pohrůžkou a dávky brát bude. Ale, jak napsal pisatel výše, když se manželka přistěhuje do jiné části republiky, a bude muset dát výpověď, tak podporu nedostane. Myslím si, že pokud se takový zákon schválí, bude plný nedostatků a než se vychytají chyby, bude spousta lidí v problémech. No je to můj názor. PT /stařenka/
Pt je jasné , že ten návrh pana ministra je hovadina , ale co je ještě horší , že i když projde tak "čecháčkové" budeme držet hubu a krok.
Jop, mocipani si hrabou a ten tulpas dole drzi hubu i krok a je rad i za to hovno, co mu mazou kolem huby...
Jedinny komu se dari jsou vsichni kolem me co se zivi nelegalne, opd dovozu chlastu cigaret "bazary" a clovek co frci statu kupu penez za podnikani ma s bidou co do huby...
Mno oni nam ti nahorem celkem jasne ukazuji jak fungovat, dozorci rada, firma, rodinna firma, akcie, nekolik bytu...
Mame teda stesti, hitler, rusaci, a ted vlastni lidi...
V mnoha podnicích to funguje takhle: Běž sám, a nebudem ti dělat problémy. Nepůjdeš? Zlikvidujem tě! (vytýkací dopisy, výpověď)...
A co teď? Jít raději sám od sebe, nedostat podporu, ale ušetřit si psychickou šikanu? Nebo zůstat za každou cenu, i když Vás za půl roku totálně psychicky i fyzicky rozeberou? Toť otázka...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.