Nejste přihlášen/a.
FIRE, tedy osobni důchod.Mám 53 let a bydlení mám vyřešené. Měsíční útratu celkovou se vším všudy mám tak sotva 7000-10000Kč, protože jsem schopen si i většinu prací udělat sám, auto nebylo v servisu roky, bohužel musím platit STK a pojištění, ale i to max optimalizuji, jako ceny energií a telekomunikací na nízké ceny obvyklé ve všech státech kolem, kromě česka a německa. Pracuji 12hod obden vč. víkendů, ale mám už potíže ze spánkem, nemám kvalitní spánek a budím se se světlem nebo hlukem, nevyspaný. Uvažuji znovu o osobním důchodu FIRE, stát se česky OBZP a platit jen zdravotní pojištění do asi 62 let, kdy bych mohl po 10 letech DPS do předůchodu, poslední rok bych tam nalil částku potřebnou na tři roky předdůchodu, aby mi ji zbytečně nežraly 1% roční poplatečky správcovské banky. A nakonec to nejdůležitější, v bankách, statnich dluhopisech mám 5 milionů. Vychází mi, že bych měl bez potíží žít 9 let v systému FIRE do předdůchodu. Odpracované roky na veřejný důchod mám již nyní. Teoreticky v pripade fin. potizi bych mohl v dome pronajmout jedno patro, ale nechce se me do toho jen tak, lidi jsou horší jak zvěř. Podstatnou starost mi dělají velmi zákeřné pomluvy okolí, sousedů, kteří už i tak před časem šířili rozsáhle konspirace jak parazituji na kdekom a kdečem, "nikde nepracuje, z čeho žije, na kom parazituje, nemakačenko" atd.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]