Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tykání ve 30 vadilo by vám to?

Od: anci
Dobrý den, pravidelně si chodím dobíjet měsíční kartu do iredo kanceláře kde samozřejmě mám jméno datum narození atd.
Paní v tamní kanceláři se občas spletla a tykala mě. Pak se omluvila. Ale mě to spíš těší nebo nevím nevadí mě to když mě někdo cizí omylem týká. Jak to máte vy? :)

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

indu
hodnocení

0x

Tykání mi vůbec nevadí a to i když už jsem ve starím věku. Spíše mi vadí když si někdo po někom přímo žádá nebo vynucuje aby mu vykal. Vynucování si vykání po někom mi připadá jako povyšování se nad ním, že je nějaký velevážený člověk a ten co mu tyká je nějakým nedůležitým hňupem. Především mi vadí když v internetových diskuzích kde je běžné a normální tykání a kde se diskutující ani neznají si někdo vynucuje aby mu jiní vykali nebo kritizuje jiné za tykání čímž se dost neslušně snaží povyšovat nad ostaními které tím ponižuje. V běžným životě ale starším (ne dětem) neznámým, ale i známým lidém se kterými jsem si nepotykal vykám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]