Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak daleko máte partnera/partnerku

Od: dka

Dobrý den,

zajímalo by mě jak daleko jste ochotní dojíždět a s jakou frekvencí za partnerkou či partnerem.

Za přítelkyní to mám cca 100km cesty z toho 70 dálnice takže celkem pohodlné. Je ale mladší, studuje a z větší části ty cesty absolvuju já přičemž někdy z vlastní vůle ji i vezu ke mě a z toho jsou hned 4 cesty...

Jak to máte vy co máte někoho od sebe "dál"? Jak daleko jezdíte?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Na vycházce po oslavě svých 75. narozenin jsem potkala svého nového dědu :) Od té doby se denně navštěvujeme . Máme to k sobě pouhých 450m.

Téměř třicetikilometrové cesty na rande zmiňuje M. Kočka ve své knize Prameny živé vody o V. Priessnitzovi. Tam byl jeden, tuším bývalý voják napoleonské armády, který se v té době /zač. 19.stol./ zamiloval do slečny z Javorníku a tak za ní chodil z Jeseníku přes kopce pěšky. Zajímavá knížka, hezky se to čte.

hodnocení

2x
Sedí cca...2 metry vedle mě:-D
Ale kdysi dávno,za mladších let, to bylo 1-2x týdně.
2x autobus, 2xvlak tam a zpět cca...70 kilometrů.
Jo to byly časy.

hodnocení

2x

Dneska jsem už sama. Ale s manželem jsme od sebe bydleli asi 20 km. Takže vzájemná setkání bývala častá. On měl tehdy koráb silnic Š 100L. Dneska už tradičně chodím každého 1. ledna tu trasu pěšky přes lesy, z mého tehdejšího bydliště domů. Jen tak, z nostalgie. A vzpomínám. Bylo to hezké. Bohužel, to všechno už odnesl čas. Jaga.

V duchu před sebou vidím přísného otce, jak mému chlapci nařizuje: "A nejezdi sem furt a nepleť tý holce hlavu,. Ona se musí učit." Stihla jsem ale všechno, učení i lásku. A později i 49 let společného života. *palec* *plac*

O chození za láskou jsou i různé písničky:

Když jsem k vám chodíval přes ty lesy...

Víš, co jsem se našlapal do Břevnova až z Vršovic, já tě tolik miloval, že to pro mě nebylo nic...

Už se ten talinskej rybník nahání...

Přes dvě vesnice já chodil za tebou, po dva měsíce prosil o lásku tvou...

a jistě i řada dalších.

hodnocení

2x

Teď 4 metry, ale to jsem tu vzdálenost musel razantně zkrátit. Bývalo to i 200 km, což veřejnou dopravou zabralo asi 5 hodin cesty *ee*. Dneska to za stejnou dobu dám k rodičům autem tam i zpět a ještě si stihnu vypít kafe.

hodnocení

2x

Zacalo to 2 roky 200km, pak to skocilo na rok na 1400km, pak na trictvrte roku 12000km, dalsi rok a pul na 6000km a dalsi skoro rok 7000km. Teprve potom to spadlo na dlouhodobych par metru a drzi.

hodnocení

0x

Od 19 let jen tři kilometry. Vyjímka byla vojna. Od roku 1978 je stále u mne blizoučko.

id
hodnocení

0x
Předpokládám, že studentka zvládne někdy cestovat autobusem či vlakem za vámi. Zpět jí zavezete. A hned máte pouze 2 cesty místo 4.

liska5
hodnocení

0x

Dá se to vyřešit taky tak, že si najdete místo /město/ na půli cesty, kde se budete scházet. Každý to budete mít + - 50km vlakem nebo busem. To si pak můžete dát i skleničku...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]