Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zajímalo by mě jak daleko jste ochotní dojíždět a s jakou frekvencí za partnerkou či partnerem.
Za přítelkyní to mám cca 100km cesty z toho 70 dálnice takže celkem pohodlné. Je ale mladší, studuje a z větší části ty cesty absolvuju já přičemž někdy z vlastní vůle ji i vezu ke mě a z toho jsou hned 4 cesty...
Jak to máte vy co máte někoho od sebe "dál"? Jak daleko jezdíte?
3x
Na vycházce po oslavě svých 75. narozenin jsem potkala svého nového dědu
Od té doby se denně navštěvujeme . Máme to k sobě pouhých 450m.
Téměř třicetikilometrové cesty na rande zmiňuje M. Kočka ve své knize Prameny živé vody o V. Priessnitzovi. Tam byl jeden, tuším bývalý voják napoleonské armády, který se v té době /zač. 19.stol./ zamiloval do slečny z Javorníku a tak za ní chodil z Jeseníku přes kopce pěšky. Zajímavá knížka, hezky se to čte.
2x
Dneska jsem už sama. Ale s manželem jsme od sebe bydleli asi 20 km. Takže vzájemná setkání bývala častá. On měl tehdy koráb silnic Š 100L. Dneska už tradičně chodím každého 1. ledna tu trasu pěšky přes lesy, z mého tehdejšího bydliště domů. Jen tak, z nostalgie. A vzpomínám. Bylo to hezké. Bohužel, to všechno už odnesl čas. Jaga.
V duchu před sebou vidím přísného otce, jak mému chlapci nařizuje: "A nejezdi sem furt a nepleť tý holce hlavu,. Ona se musí učit." Stihla jsem ale všechno, učení i lásku. A později i 49 let společného života.
![]()
O chození za láskou jsou i různé písničky:
Když jsem k vám chodíval přes ty lesy...
Víš, co jsem se našlapal do Břevnova až z Vršovic, já tě tolik miloval, že to pro mě nebylo nic...
Už se ten talinskej rybník nahání...
Přes dvě vesnice já chodil za tebou, po dva měsíce prosil o lásku tvou...
a jistě i řada dalších.
2x
Zacalo to 2 roky 200km, pak to skocilo na rok na 1400km, pak na trictvrte roku 12000km, dalsi rok a pul na 6000km a dalsi skoro rok 7000km. Teprve potom to spadlo na dlouhodobych par metru a drzi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.