Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malá (cizí) radost, taky radost

Od: hafhaf®

dopřejme si menší radost během setrvalé cesty do prdele...

(tohle je jen dílčí událost (navíc s nejasným významem) neprolamující celkový trend, ale nic jiného než dílčí drobné radosti už nás (možná na sakra dlouho) asi nečeká)

Malá (cizí) radost, taky radost
výtka
Upozornění od sys milancukrar 13. 04. 2026 07:34:31
! Pravidlo Z2: je zakázáno psát vulgárně, napadat, urážet uživatele, používat urážlivý nick. Prosím, vynechte sprostá slova. Děkuji as přeji krásný týden.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Nějak si nejsem jistá. Co my víme? Jen to, co projde filtrem našich sdělovacích prostředků. Nikdo z nás není vzdělaný politolog, křerý nedělá nic jiného, než sledje a hledá souvislosti mezi událostmi, které jsme my zahlédli v telce nebo na netu. Co rozebrali chlapi u piva nebo nad stoly kanclů. Vůbec netušíme co je v šedém pozadí. *alene* Proč jsem o tom přesvědčená? Protože se nestačím divit, co vychází na světlo denní dávno potom, co se událost stala. Nikdo nevíme, jak zareagují ostatní státy, státníci atd. . . Vůbec nevíme, co a kdo koho v budoucnu ovlivní, přiěje, donutí. Proč tedy vidět hned černě? To, takové předpovědí jsem za život slyšela! Kolik, ani si netroufnu odhadnout. A stále nejsme po žebrotě.

doplněno 13.04.26 07:23:

Vzpomínáte na Smetku? Na sbírku zlatého pokladu? Na nadšení, na . . . Co z toho zůstalo?

"Nikdo z nás není vzdělaný politolog,"...co třeba poslouchat ty vzdělané politogy?

"Nikdo" třeba na poradně jsou vzdělaní, co my víme..

halamus

Jsou i weby, které zveřejňují nezávislé názory. Jejich kvalita je různá a pokud na takový web přispívá více autorů, tak i ti mají různou kvalitu.

Citace z jednoho takového webu, kam přispívá více autorů různých kvalit:
Čím víc odbornosti, tím menší šance, že člověk naletí šarlatánovi, sektě, psychopatovi nebo ideologickému dealerovi hotových pravd. Jenže realita má tu otravnou vlastnost, že podobné pohádky čas od času vezme a omlátí je lidem o hlavu.

tm
Ano, pár semestrů politologie a geopolitiky absolvováno, takže clovek se na řadu věcí dívá úplně jinak, když má aspoň trochu historické souvislosti. Ale bohužel těžko se přít s lidmi a jejich zdravým selským rozumem, když si nepamatují ani, co měli včera k večeři...

tm, máš pravdu. Selský rozum, to je to, proč vidím trochu jinak. Fakt zapomínám, ale průběh 80 let pomatuji, ikdyž bych některé věci raději vymazala.

liska5
hodnocení

3x

Radost to je! Taky jsem si oddechla, když to nabralo správný směr.Takže Macinkova intervence nezabrala. Jen mám trochu obavy. Lidi jsou tam natěšení, ale toho je tolik ke změně, že se to nadšení nejspíš postupně vytratí. Taky mnohým bude chybět Orbán a jeho retorika a budou číhat na chyby nového vedení. A tenhle mladík Magyár nevypadá jako silný vůdce. Kéž má na to správné lidi! A kdy jindy má držet Evropa při sobě.

Magyar je odchovanec Fideszu. To byla jeho rodná strana.

hodnocení

2x

Nepatří to sem. Patří to do volné diskuze.

Jestli je to radost - jak pro koho. Pro autora dotazu spíše škodolibost.

Na jedné straně 16 let ledné strany je hodně a Maďaři chtěli změnu. No - teď ji mají a jak říkám, každý je svého štěstí strůjcem.

---

Országház (Zemský dům), sídlo Maďarského parlamentu v Budapešti je od roku 1987 zapsán na seznam UNESCO. Je třetí největší parlamentní budovou na světě a největší v Maďarsku.

ben®

vibe2 - ale uznejte, že už jen to zklamání, které zavládlo v Bílém domě, Kremlu, Bratislavě a v Průhonicích za to stojí .

Nechval dne před večerem aneb Předčasná radost pozdější pláč.

ben®

vibe2 - ale stejně je to dnešní pondělí hned krásnější, když občan vidí ty protažené obličeje "orbánovců" .

To není radost, Bene. To je škodolibost, jak už jsem psal. Nemám rád škodolibost a vůbec podobné negativní projevy, protože ty se vždy vracejí ke svému šiřiteli (a po cestě naberou ještě větší razanci).

Já se domníval, že miliony maďarů a s nimi mnoho dalších, se radují a ona je to škodolibost?

hodnocení

1x

Malá (i moje) radost, taky radost.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, koho proevropsky a demokraticky smýšlejícího by nepotěšilo, když ví, že pro jiné (pány Putina, Fica, Babiše, Turka, Klause st., Macinky, Trumpa, Rajchla, Ševčíka, Okamuru, Vanceho a další vyznavače orbánismu) to je neštěstí a bol, aneb cizí neštěstí potěší vždy nejvíce . Zdravím!

P.S. Určitou obavu vzbuzuje to, že Maďaři jsou "horké hlavy", tak aby "orbánisté"neskončili nějak násilně odstraněni (Budapešť tu zkušenost, kdy se věšelo na kandelábrech, už má z padesátých let dvacátého století).

doplněno 13.04.26 12:55:

novinky.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]